Την είδατε τη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Alpha; Αυτοπροσδιορίστηκε ως “τσαλακωμένος αριστερός”.

Και τι έγινε; Γυρίζεις από το άλλο πλευρό και συνεχίζεις…

Όχι εμείς. Αλίμονο, αυτό έλειπε να προκαλούσε υπνηλία ο υπουργός Οικονομικών. 

Τόσες αλήθειες βγήκαν από το στόμα του… Είχε ενδιαφέρον.

Μάθαμε ότι σε λίγο η Ελλάδα θα είναι κάτι σαν γη της Επαγγελίας. Ειδικά η μεσαία τάξη θα περάσει σπουδαίες ημέρες.

Γιατί, όπως ακούσαμε, προτεραιότητα ως προς τη βελτίωση των συνθηκών μετά την έξοδο από τα Μνημόνια θα δοθεί και στη μεσαία τάξη που επλήγη όλα αυτά τα χρόνια. Και φορολογικά αλλά και μέσα από κάτι σπόντες για τον κατώτατο μισθό που ανεβαίνοντας θα παρασύρει όλη την κλίμακα…

Τσαλακωμένος μεν, δικαιωμένος δε, αισθάνεται ο Ευκλείδης. Και για όσα έχει καταφέρει στην οικονομία αλλά και για τα εθνικά θέματα και το Μακεδονικό.

Δεν θα μπω στη λογική του σχολιασμού ή της αποδόμησης – που δεν είναι και τόσο δύσκολη – της συνέντευξης του κ. Τσακαλώτου.

Απλά, μια και όλοι έχουμε τις σκοτούρες μας και τα προβλήματά μας, τον παρακαλούμε να μην ταλαιπωρεί και τα αυτιά μας από πάνω.

Πώς το είπε για την έξοδο από το Μνημόνιο; Δεν είναι ακριβώς επιτήρηση, αλλά είναι και μία ενισχυμένη εποπτεία ως προς την επίτευξη των στόχων.

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης.

Και να μην ανησυχούμε, τώρα που η κυβέρνηση θα έχει την πατρότητα του νέου προγράμματος όλα θα γίνουν τέλεια. Και οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και η ανάπτυξη θα έρθει και η φορολογία θα μειωθεί και κοινωνική πολιτική θα υπάρξει, όλα μαζί. Mix grill.

Είπαμε, από το καλοκαίρι και μετά θα ξεκινήσει η πορεία για να ζήσουμε σε έναν Παράδεισο.

Τι; Δεν το βλέπετε; Δεν το νιώθετε; Δεν το αισθάνεστε;

Μόνο οι δείκτες ευημερούν και η κοινωνία στενάζει;

Όχι δα. Αλλά και αν συμβαίνει έστω και λίγο αυτό, είναι σαφές ότι φταίνε οι άλλοι; Ποιοι άλλοι; Όλοι οι άλλοι. Τόσα χρόνια δεν κυβερνούσαν; Αυτό έλειπε. Να ευθύνονται τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ…

Βέβαια, αυτή η προσπάθεια να εμφανιστεί το “ορατό” μέλλον ως κάτι το οραματικό που θα εκπληρώσει προσδοκίες, ο ίδιος άνθρωπος που χτυπούσε πρόσφατα καμπανάκι κινδύνου για να μην εκτροχιαστούν τα δημόσια οικονομικά μετά το καλοκαίρι, προβληματίζει λίγο ως προς το timing.

Δηλαδή, γιατί βγήκε τώρα ο κ. Τσακαλώτος, έτσι στα… ξεκούδουνα;

Μήπως επειδή την Κυριακή το συλλαλητήριο είναι ορατός ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση;

Κατά μίας πολιτικής της οποίας αυτός είναι ο βασικός εκφραστής και εκτελεστής;

Μήπως προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις και κατά του ιδίου προσωπικά, μια και αποτελεί κεντρικό πρόσωπο της κακοποίησης της κοινωνίας από τα φορολογικά βάρη και χαράτσια;

Γιατί αλλιώς πώς να εξηγηθεί ότι χωρίς κανέναν άλλον προφανή λόγο ακούσαμε πάλι άρες μάρες κουκουνάρες;

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

Πηγή

Share.