«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ. ΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΕΛΑΒΑΝ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ (ΙΣΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΠΟΝΤΙΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ….) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ… ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!! ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ (ΚΙ ΑΥΤΟ) ΕΤΣΙ; ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ; ΩΣ ΚΟΤΤΕΣ;;; ΑΔΕΡΦΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ!!!».


Αμφιβάλω ότι αν κάποιος διάβαζε στις 30 Δεκεμβρίου την ανάρτηση της Κίνησης Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν στο facebook θα υπέθετε ότι αυτό το κείμενο θα έριχνε το πρώτο ντόμινο που πάει να κάνει αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν τρεις ντουζίνες σκάνδαλα και μερικά υπογραμμένα μνημόνια. 

Να ρίξει την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μια οργάνωση που η προηγούμενη ανάρτησή της ήταν «Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει τον Αλέξη και την Φώφη, τον Λεβέντη και τον Πάνο, τον Κουτσούμπα και τον Σταύρο, τον Μιχαλολιάκο και τον Κούλη να αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα δώσει στους Σκοπιανούς Αλβανούς, Βουλγάρους και Σλάβους, την ένδοξη αλλά και αιματοβαμμένη ιστορία μας;», η οποία έψαχνε κοινό στους μαχητές των πλειστηριασμών περνάει στην ιστορία σαν διοργανώτρια του τρίτου μεγαλύτερου συλλαλητηρίου της μεταπολίτευσης.

Ο λόγος ήταν ότι στην ιστορία με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κανένας, ούτε καν η ΝΔ, δεν είχε καταλάβει ότι είχε φτάσει η ώρα.

Αυτό που δεν είχαν πετύχει οι Μένουμε Ευρώπη και οι Παραιτηθείτε θα το πετύχαινε μια οργάνωση που γράφει με κεφαλαία και για τονίσει τον λόγο της χρειάζεται τρία «;» και άλλα τόσα «!».

Οι λόγοι που ο κόσμος ξεσηκώθηκε θα εξεταστούν καλύτερα στο μέλλον αλλά prima faciae είναι :

1) Ο σκοπός είναι απλός και όλοι τον καταλαβαίνουν.

2) Οι πατριώτες βγαίνουν πιο εύκολα από τα σπίτια του από τους Ευρωπαϊστές.

3) Οι εθνικές σταυροφορίες δεν είναι ενοχικές.

4) Ο κόσμος ψάχνει για κάτι να τον ενώσει.

Το 4) έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σημαίνει ότι ο κόσμος κουράστηκε και το «εμείς ή αυτοί» τελείωσε.

  • Μπορεί να οφείλεται στο ότι τα κομάντα του ΣΥΡΙΖΑ των αρχών της δεκαετίας του ’10 βολευτήκανε και οι χορτασμένοι δεν πολεμάνε.
  • Μπορεί να οφείλεται στο ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι με το να πλακώνεται δεν πάει μπροστά.

Το συμπέρασμα όμως θα είναι ότι ένα από τα μεγάλα όπλα του ΣΥΡΙΖΑ, η διαίρεση των Ελλήνων, δεν υπάρχει. 

Αν ισχύει η επόμενη κυβέρνηση θα μπορεί να βασίζεται πιο ενωμένο κόσμο και να έχει την ικανότητα θα μπορεί να τον στρέψει από τις συγκρούσεις σε μια ανασυγκρότηση της Ελλάδας όπως την δεκαετία του ’50.

Το πόσο καλά η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι το συλλαλητήριο είναι κρίσιμο για την επιβίωση της φαίνεται από τις αντιδράσεις.

Προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι το συλλαλητήριο είναι μια εκδήλωση έξαλλων, χρυσαυγιτών, στρατόκαυλων και θρησκόληπτων.

Και ταυτόχρονα να φοβίσει τους φιλήσυχους υποψήφιους διαδηλωτές ότι την Κυριακή, αντιεξουσιαστές και ρουβίκωνες θα παίρνουν εκδίκηση για τον εμπρησμό της Libertatia στην Θεσσαλονίκη ενώ η αστυνομία θα έχει πρόβλημα αφού υπάρχει το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Το ντέρμπι βέβαια γίνεται στις 19.30 ενώ το συλλαλητήριο στις 14.00 αλλά τα γεγονότα δεν πρέπει να χαλάνε μια ωραία ιστορία.

Μόνο που τα γεγονότα και η πραγματικότητα είναι τρένα που δεν τα σταματάει καμία προπαγάνδα.

Η πραγματικότητα λέει ότι ένα συλλαλητήριο που ξεκίνησε από μια άγνωστη σελίδα του facebook κατέληξε να σπείρει τον πανικό στην πιο αδίστακτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή

Share.