Την κατηγορηματική άρνηση του να δεχθεί τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων, εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.


Απαντώντας στις συνεχείς αιτιάσεις του Μαξίμου και στο βίντεο με τις δηλώσεις του που έδωσε στη δημοσιότητα, όπου ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να υποστήριζε ότι ο Καραμανλής «ξεπούλησε τη Μακεδονία», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «SBC» υποστήριξε πως «τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία». 

 
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως εκείνη την εποχή εξέφραζε τις απόψεις του κόμματος του και χαρακτήρισε την επαναφορά των παλαιότερων δηλώσεων του «περσινά ξινά σταφύλια».

«Περσινά ξινά σταφύλια»

«Εγώ τότε εξέφραζα τις θέσεις του τότε κόμματος μου, ως είχα υποχρέωση να κάνω και ως με είχαν διατάξει τότε οι ψηφοφόροι μου. Παραιτήθηκα από υπουργός και βουλευτής, πήγα σπίτι μου, πούλαγα βιβλία, μετά με εξέλεξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σταυρό, έχοντας πλήρη γνώση του τι έλεγα πριν, άρα περσινά ξινά σταφύλια είναι η απάντηση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σε τηλεοπτική του αντιπαράθεση με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την δημοσιοποίηση των βίντεο από εκπομπές του πριν από δέκα χρόνια, «γελοιότητες», ενώ υποστήριξε ότι στο μεσοδίαστημα ωρίμασε την φρασεολογία του.

«Τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. 

 
Εγώ δεν θέλω το όνομα Μακεδονία στο όνομα. Δεν το θέλω. 
 
Σε αντίθεση με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος το θέλει. 
 
Ασχέτως με το τι θα γίνει στο τέλος, η βασική μας διαφορά σε αυτό το τραπέζι είναι ότι ο κ. Ζαχαριάδης εκπροσωπεί έναν χώρο που Μακεδονία τους ανέβαζε και Μακεδονία τους κατέβαζε», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: 
 

«Πρόκειται περί μιας άλλης γελοιότητας. Αν παίξω εγώ τα βίντεο με αυτά που έλεγε ο Τσίπρας πριν από δέκα χρόνια. Αν θυμηθώ ότι πήγαινε στο Σύνταγμα και έστηνε λαϊκά δικαστήρια κατά του προέδρου της Αμερικής, ως πρόεδρος της ΚΝΕ, αν θυμηθώ το “go back Merkel” που είναι πρόσφατο, αν θυμηθώ αυτό που έλεγε ότι θα σβήσω το μνημόνιο με ένα άρθρο, θα μου πείτε δεν χρειάζεται».

Ο κ. Ζαχαριάδης, στην ίδια εκπομπή, χαρακτήρισε την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «τυχοδιωκτική και πολιτικά επικίνδυνη». Σχολιάζοντας τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «η ετυμηγορία δεν αποτυπώνεται σε συλλαλητήριο, αποτυπώνεται σε κάλπες».

«Ο Καμμένος συμβάλει στο γκριζάρισμα της περιοχής των Ιμίων»

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας με αφορμή την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια, υποστήριξε πως με το συμβάν που προκλήθηκε, ο κ. Καμμένος συμβάλει στο «γκριζάρισμα» της περιοχής.

«Όταν ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος αποφασίζει να πάει στα Ίμια πρέπει να πάει στα Ίμια. Γιατί εμείς λέμε ότι είναι ελληνικό έδαφος και δεν είναι γκρίζα ζώνη. 

 
Όταν όμως αποφασίζει να το κάνει και δεν μπορεί να πάει στα Ίμια και τον σταματάνε τα τουρκικά πλοία σε απόσταση αρκετών ναυτικών μιλίων, τότε αυτό που κάνει είναι να συμβάλλει στο γκριζάρισμα της περιοχής. Γιατί το ερώτημα είναι, γιατί δεν μπόρεσε να πάει στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή

Share.