«Όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» λέει το 59% των ερωτηθέντων, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία σε δημοσκόπηση της Pulse και του Action24.


Στην ίδια δημοσκόπηση – που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά – το 65 % των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό».

Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια.]

Στο γκάλοπ της Pulse το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Το 32% των ερωτηθέντων δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για τη διαχείριση και λύση του Σκοπιανού στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναντι 24% που εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πρόθεση ψήφου με Αναγωγή επί των Εγκύρων η ΝΔ προηγείται με 32% έναντι ποσοστού 21% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά
 

ΝΔ: 32%
ΣΥΡΙΖΑ: 21%
Κίνημα Αλλαγής 9%,
Χρυσή Αυγή 8,5%,
ΚΚΕ 5,5%,
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%
Ένωση Κεντρώων 2%
Λαϊκή Ενότητα 1%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
Πλεύση Ελευθερίας 1%
Ελληνική Λύση (Βελόπουλος) 1%

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο.Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 σε μορφή PDF

 

iefimerida

Πηγή

Share.