[ccpw id="136103"]

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι μετρ στην παραπλάνηση. Αν δεν ήταν πολιτικός θα μπορούσε να ήταν ένας από τους “μάγους” της σύγχρονης εποχής. Σαν αυτούς που αμείβονται πλουσιοπάροχα για παραστάσεις στο Λας Βέγκας.

Με μιας ξεχάστηκε η κρίση, η “κλοπή” εισοδημάτων μέσα από την πλέον στυγνή και φορομπηχτική διακυβέρνηση όλων των εποχών και το κοινό μαγνητίζεται από την νέα εθνική έξαρση για το όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων. 

 
Με ή χωρίς Μακεδονία; Ο Αλέξης άνοιξε το θέμα, έριξε το δόλωμα και όλοι άρχισαν να το κυνηγούν όπως στις κυνοδρομίες τα λαγωνικά τον ψεύτικο λαγό. Άλλοι γιατί έτσι είναι ο Έλληνας, δεν χάνει ευκαιρία να διατρανώσει ότι… ο τράχηλος του ζυγό δεν υπομένει και άλλοι διότι πίστεψαν ότι πολιτικά τους συμφέρει. Θα κομίσουν οφέλη απέναντι σε μία κυβέρνηση που θα διαλυθεί.

Αλλά πέφτουν οδυνηρά έξω. Οι μεν γιατί λησμονούν ότι ο τράχηλός τους έχει υποστεί ζυγό πολύ πιο δυσβάσταχτο από εκείνον που υποτίθεται ότι αντιμάχονται. Και οι δε διότι δεν αντελήφθησαν και ακόμη ίσως δεν αντιλαμβάνονται ότι εκείνος που έχει να χάσει τα λιγότερα από όλη αυτή την ιστορία είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ο οποίος αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά μετρ στον τακτικισμό.

Στο μεταξύ δεν ακούγεται πουθενά κουβέντα για προαπαιτούμενα, μέτρα, “κόφτη”, χαράτσια, φόρους κλπ. Μπήκαν προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα. Τώρα ηχούν οι παιάνες για το “Μακεδονία ξακουστή…”. 

 
Και όταν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός όλοι θα αρχίσουν να μετρούν τις απώλειες. Θα δείτε που τις μικρότερες θα τις έχει ο πρωθυπουργός. Είτε βρεθεί λύση, είτε όχι. Είτε βάλει απέναντί του ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας… Τα έχει υπολογίσει, τα έχει προσμετρήσει. Και από ό,τι φαίνεται περισσότερο από άλλους που οφείλουν να κρατούν κρίσιμες ισορροπίες στο εσωτερικό τους.

Και την ώρα που φουντώνει η αμφισβήτηση για την κυβερνητική συνοχή βγαίνει ο Καμμένος και τελειώνει την υπόθεση. Μακεδονία δεν ψηφίζει αλλά την κυβέρνηση την στηρίζει. Και την πίτα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο. Σιγά μην χάσουν την καρέκλα. 

 
Και δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύονται προσδοκίες και… ατζέντες στη διάλυση της κυβερνητικής συμμαχίας. 
 

Είναι δυστυχώς πολλές οι φορές που η τέχνη της παραπλάνησης από πλευράς Τσίπρα βρίσκει εύκολο κοινό. Και με αυτά και με αυτά, έχει ήδη κλείσει τρία χρόνια στο Μαξίμου και αν δεν υπάρξουν συγκλονιστικές εξελίξεις θα ξεπεράσει τα τέσσερα…

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
capital.gr

Πηγή