Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά το πέρας της κατ΄ιδίαν συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας τον ότι προβαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα.


«Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου», σχολίασε.

«Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» προειδοποίησε.

«Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα.

Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε:

«Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

«Ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί σε αυτό το δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους», τόνισε.

Δείτε το VIDEO

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Ένα ισχυρό εθνικό μέτωπο επιδόθηκε σε μικροκομματικά παιχνίδια. Έτσι κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας στην διαπραγμάτευση.

Η πολύ σοβαρή παράληψη Τσίπρα να τεθεί ρητά η αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων ουσιαστικά τελειώνει την ευκαιρία για λύση. Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να αποτελέσει λύση καθώς υπονομεύει ευθέως τα συμφέροντα της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε παραχωρήσεις και δημιουργεί ανησυχίες καθώς δεν εξασφαλίζει τις απαραίτητες δεσμεύσεις από την πλευρά των Σκοπίων.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και ο χειρισμός του στο θέμα των Σκοπίων δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κύριο Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, άλλωστε κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν δραματικά.

Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής αφορά την εθνική μας συνείδηδη, την ιστορία μας την πορεία των Ελλήνων. Επαναλαμβάνω πως δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να πορευτεί σε αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι ούτε για συνενόχους».

Η συνάντηση στο Μαξίμου διήρκεσε 45 λεπτά

Λίγο μετά τις 11 το πρωί η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση κράτησε περίπου 45 λεπτά και απερχόμενος ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία δήλωση, αφού όπως είχε ήδη ανακοινώσει το επιτελείο του, ο αρχηγός της ΝΔ θα έκανε δηλώσεις από τη Βουλή.

Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει κατ’ ιδίαν για το Σκοπιανό και συγκεκριμένα για όσα συζητήθηκαν με τον κ. Ζάεφ στο Νταβός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ΕΡΤ που συνήθως καλύπτει με κάμερα τις συναντήσεις αυτές από το εσωτερικό του Μαξίμου, δεν έδειξε εικόνα από τη συνάντηση των δύο ανδρών.

Είθισται, στις συναντήσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα λεπτά να υπάρχει live ένας μικρός διάλογος, όπου πολλές φορές ακούγονται και κάποιες on camera τοποθετήσεις και στη συνέχεια, με τις κάμερες και τους δημοσιογράφους να έχουν αποχωρήσει να συνεχίζεται η συζήτηση.
Στην προκειμένη περίπτωση η ΕΡΤ έδειξε 2-3 «βουβά» πλάνα δευτερολέπτων και μια εικόνα από την άφιξη Μητσοτάκη στο Μαξίμου.
Από την Γραμματεία του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι «η απουσία ήχου στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οφείλεται σε χθεσινό αίτημα του επιτελείου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο κι έγινε αποδεκτό».

Πηγή

Share.