[ccpw id="136103"]

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς συζητούν στο εξωτερικό για θέματα που θα δεσμεύσουν την Ελλάδα για πάντα, χωρίς στο μεταξύ να έχουν ενημερώσει κάποιον άλλον για το τι ακριβώς συζητούν, ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνουν και έναντι ποίων!

Η αξιωματική αντιπολίτευση πήρε σαφή απόσταση και έστειλε σαφές μήνυμα, ότι δεν πρόκειται να γίνει συνένοχη σε αυτά που συμβαίνουν…

Από τον αλυτρωτισμό των βόρειων γειτόνων μας έχει γλιτώσει η Αίγυπτος και το Κάιρο! 

Στο παρά πέντε σταμάτησε η ανέγερση Πυραμίδας στα Σκόπια. Στην FYROM υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι είναι απευθείας απόγονοι της Κλεοπάτρας και των Αρχαίων Αιγυπτίων. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσει κανείς ένα σχετικό ρεπορτάζ στον σημερινό Φιλελεύθερο για να καταλάβει τι πραγματικά περιθώρια υπάρχουν για μία λύση στο πρόβλημα.

Όσο καλές διαθέσεις και να έχει η σημερινή ηγεσία των γειτόνων μας θα πρέπει

  • να αλλάξει το Σύνταγμα, 
  • να «φονεύσει» την θεωρία του Μακεδονικού Έθνους, 
  • να αλλάξει τα σχολικά βιβλία που μαθαίνουν στα μικρά παιδιά ότι τα σύνορα της χώρας τους θα έπρεπε να είναι στην Λάρισα και άλλα πολλά. 

Όσοι νομίζουν ότι συμφωνούμε σε ένα όνομα και τελειώσαμε, κάνουν λάθος. Δεν έχουν αντιληφθεί για τι πράγμα ακριβώς συζητάμε.

Η FYROM είναι ένα νέο κράτος που περιλαμβάνει Σλάβους που θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες, Σλάβους που έχουν βουλγαρική συνείδηση, Αλβανούς, Ρομά και Έλληνες.

Πολλοί δε από τους «Μακεδόνες» είναι πρώην πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας που ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους επειδή πολέμησαν στον ελληνικό εμφύλιο δίπλα στους κομμουνιστές. Μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερες οι πληγές!

Στον λεγόμενο Δημοκρατικό Στρατό για παράδειγμα στους τρεις στρατιώτες οι δύο ήταν «Μακεδόνες». Πολεμούσαν επειδή οι κομμουνιστές τους είχαν υποσχεθεί πλήρη ανεξαρτησία αν κέρδιζαν τον εμφύλιο.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς ότι πρόκειται για μία υπόθεση που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με μία πρώτη ματιά. Όπως άλλωστε όλες οι υποθέσεις των Βαλκανίων.

Η FYROM θα μπορούσε να γίνει η πλουσιότερη χώρα των Βαλκανίων. Ακριβώς επειδή φιλοξενεί τόσα πολλά έθνη και την ίδια ώρα είναι ένα νέο κράτος που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο θέμα των επενδύσεων.

Δεν έχουν τις αγκυλώσεις που έχουν τα άλλα παλαιά κράτη της περιοχής. Ή τελικά έχουν;

Ας το αποδείξουν! Ας κάνουν όλα εκείνα τα βήματα που απαιτούνται. Και τα βήματα αυτά είναι πολλά.

Δεν αρκεί να απομακρύνουν ένα άγαλμα και να περιμένουν μετά ότι εμείς θα υπογράψουμε τα πάντα.

Δεν αρκεί να αλλάξουν το όνομα του αεροδρομίου.

Δεν μας κάνουν χάρη. Δεν είναι αυτό υποχώρηση.

Το σωστό θα ήταν να ξεκινήσουν με την αλλαγή του Συντάγματος.

Κι έπειτα, λέγοντας την αλήθεια στα παιδιά:

«Κακώς σας είπαμε ότι τα σύνορά μας είναι στην Λάρισα. Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι μία φιλική χώρα που μπορείτε να την επισκεφτείτε όποτε θέλετε και να γνωρίσετε και την Λάρισα και την Πελοπόννησο και τα νησιά και όπου αλλού θέλετε».

Λέμε να μην περιμένουν οι Σκοπιανοί ότι θα υπογράψουμε σε μία λευκή κόλα χαρτί.

Το λέμε, όμως, χωρίς να έχουμε ρωτήσει τον ξενοδόχο.

Δεν ξέρουμε τι έχουν υποσχεθεί οι Τσίπρας και Κοτζιάς. Και κυρίως σε ποιους! Και με τι ανταλλάγματα. 

Η μυστική διπλωματία, πάντως, δεν υπήρξε καλός σύμβουλος στο παρελθόν.

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή