[ccpw id="136103"]

Μπορεί επισήμως να επιχειρείται η υιοθέτηση χαμηλών τόνων, όμως καθημερινές είναι πλέον οι ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην πολιτική συμβίωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.


Μπορεί ο «γάμος» μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου να έλαβε χώρα μέσα σε μόλις δέκα λεπτά για το καλό της χώρας, όπως είχαν πει το 2015 οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, οι γκρίνιες όμως δε λένε να σταματήσουν, κάνοντας πολλούς να θυμηθούν τη γνωστή λαϊκή ρήση «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει».

Οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις την ΠΓΔΜ, το «όχι» του Κυριάκου Μητσοτάκη για λύση στην παρούσα συγκυρία αλλά και οι συνεχιζόμενες αρνητικές δημοσκοπήσεις έχουν κάνει τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να βγαίνουν ολοένα και με μεγαλύτερη ένταση, θέλοντας να αποτυπώσουν τη δική τους θέση για τα πράγματα.

Εκνευρισμός και αγωνία για το πολιτικό μέλλον του κόμματος τους συνθέτουν το σκηνικό έντασης που τείνει να αποτελέσει τον καθημερινό καμβά της κυβερνητικής συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για τους ΑΝΕΛ η δημοσκόπηση της Public Issue που δείχνει το κόμμα του Πάνου Καμμένου εκτός Βουλής.

Πρόκειται για μία ακόμα έρευνα, που προστίθεται σε μία σειρά παρόμοιων δημοσκοπήσεων που καταγράφουν τους ΑΝΕΛ κάτω από το 3%.

Απολύτως ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Καμμένου στο ραδιοσταθμό focus, ο οποίος θέλησε να απαντήσει δημόσια στα είχε πει ο υπουργός Εσωτερικών για τους ΑΝΕΛ:

«Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει άλλα, δεν το κατανοώ. 
Εγώ έχω να πω το εξής: Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγιάς στα σκουπίδια. Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά το θέμα με Ρουβίκωνες, Εξάρχεια κ.τ.λ., γι΄αυτό και είμαστε εμείς εκεί, για να τους “γυρίζουμε” στο σωστό τον δρόμο. 
Βλέπω κείμενα των 153, για εξαναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα “γκόμενοι” που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε» 

…σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Λίγα λεπτά αργότερα για τη στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης στο πρώτο θέμα:

«Θα προτιμούσα να είχαμε πιο παραπλήσιες θέσεις. Αλλά έτσι είναι η ζωή, με αυτές τις αντιλήψεις και προκαταλήψεις των μεν και των δε προχωράς» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης, αναδεικνύοντας τις αποκλίνουσες απόψεις εντός της κυβέρνησης.

Αυτό το ιδιότυπο δημόσιο «πινκ πονκ» μεταξύ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει μπει στο μικροσκόπιο της Πειραιώς, η οποία παρακολουθεί αυτό το μπρα ντε φερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Παρότι τα γαλάζια στελέχη επιμένουν ότι η παραμονή στην εξουσία είναι η καλύτερη συγκολλητική ουσία, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι οι καβγάδες αυτοί είναι αποτέλεσμα της δεινής θέσης και του αδιεξόδου, στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια σε αυτή την υπόγεια αλλά τόσο ξεκάθαρη πλέον κόντρα μεταξύ των κομμάτων του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Καμμένου.

Είναι γνωστό ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχουν άριστη σχέση όμως όταν υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε για πολύ μεγάλο διάστημα, τότε μία μόνο ριπή ανέμου είναι αρκετή για να προκαλέσει την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Του Γιάννη Κ. Τρουπή
liberal.gr

Πηγή