[ccpw id="136103"]

Ακούστηκε σε εκπομπή:

“Είμαστε αγρότες Μακεδόνες πατριώτες και όχι εθνικιστές και θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο.”

Καταλάβατε τι fusion ιδεολογικών ρευμάτων φοβούνται ορισμένοι και άρχισαν τις στριγγλιές και τους χαρακτηρισμούς για εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου;

Μπορεί εγώ και εσείς να μην τα ξέραμε αλλά αυτοί ήξεραν και ξέρουν.

Ξέρετε, όταν είχε αρχίσει το κύμα των πρώτων “αγανακτισμένων” η τότε κυβέρνηση ΓΑΠ δεν είχε αντιληφθεί τις δυναμικές που κρυβόταν από πίσω.

Που και φτιαχτό να μην ήταν (που δεν αποκλείεται, κατά πολλούς κατά πάσα πιθανότητα ήταν), είχε σαν αποτέλεσμα σε λίγο να έχουν παγιδευτεί σε ένα εφιάλτη που δεν μπορείς να τον ξορκίσεις (“δημοκρατία” έχουμε, αρκεί να μας βολεύει αλλιώς είναι “φασισταριό”, ε σύντροφοι; ) και είναι εκεί, στο κέντρο της πόλης σου και υποδαυλίζεται από έμπειρους τεχνίτες της κοινωνικής μηχανικής.

Αυτοί, ξέρουν πολύ καλά πόσο συνεκτική είναι μια εθνοκεντρική (και πατριωτική αν θέλετε) αντιπολιτευτική κίνηση, και τι κακό μπορεί να κάνει αν δεν ελεγχθεί.

Το ξέρουν πολύ καλύτερα από την παρούσα αντιπολίτευση η οποία όμως σωφρόνως ποιούσα δεν τσίμπησε το δόλωμα και άφησε το άτακτο αγόρι που αιωνίως περί άλλων τυρβάζει, και χαρακτηριστικά πλην της διακυβέρνησης και της ευημερίας της χώρας του, να περπατάει αμήχανο μοναχικές μακριές διαδρομές μέσα στα χιόνια του χειμαζόμενου Νταβός.

Είναι τρία χρόνια που πέρασαν από εκείνη την αποφράδα ημέρα και παρά τις ευχές πολλών, το συνονθυλευματικό μόρφωμα όλων σε ένα των αμαρτιών της αντιπολίτευσης δεν κατέρρευσε εφόσον οι απέναντι “κοιτούσαν τη δουλειά τους” και περίμεναν την πτώση ώριμων φρούτων.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι και οι δυνάμεις της Ιστορίας και της κοινωνικής δυναμικής δεν κάνουν τη δικιά τους.

Ιδίως όταν η οποιαδήποτε και σκανδαλωδώς παραταθείσα ασυλία ελέω “αριστεροσύνης” και άλλων λοιπών ιδεολογημάτων έχει παρέλθει με το πρώτο, άντε το δεύτερο εκκαθαριστικό εφορίας και ΕΝΦΙΑ.

Αυτά και καλή λευτεριά!

ΚΚ2
Το Παρατηρητήριο

Πηγή