Αμέσως μετά την απελευθέρωση από την καταπίεση του κομμουνισμού στην Αλβανία, ξεκίνησε να σχηματίζεται το αλβανικό πολιτικο-κομματικό κατεστημένο.


Έκτοτε ξεκίνησε μια εναλλαγή κομμάτων, φατριών, και πλιατσικολόγων λαϊκιστών στην εξουσία, οι οποίοι ως και “αεροπλανάκι” έστησαν με τράπεζες, για να φάνε καταθέσεις πολιτών.

Η αλβανική ελίτ, βαθιά διεφθαρμένη και χωρίς όραμα, έδιωξε με μεγάλη ευκολία τη νέα γενιά στο εξωτερικό, μορφωμένους, αμόρφωτους, και διοικεί την χώρα εδώ και δεκαετίες με γνώμονα το προσωπικό/κομματικό συμφέρον της και μόνον. 

Η Ελλάδα ήταν αποδέκτης της πλειοψηφίας των άξιων που εξαναγκάστηκαν σε έξοδο εκτός Αλβανίας.

Το όφελος της Ελλάδας ήταν ουσιαστικό από την υποδοχή των άξιων Αλβανών που δούλεψαν την οικοδομή, τα εργοτάξια, τα χωράφια και όλες τις θέσεις της οικονομίας, συνεισφέροντας σε σημαντικό βαθμό στην γενικότερη ευημερία που είδε η χώρα μας τη δεκαετία του ‘90 και το πρώτο μισό της δεκαετίας του 2000.

Ακόμη και τα παιδιά τους είναι κέρδος αμύθητου ανθρώπινου πλούτου για την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα στην Αλβανία ο λαός διατηρείται φτωχός, οι υποδομές άθλιες και το κομματικό κράτος-συμμορία πανίσχυρο! 

Δεν γίνεται τίποτα χωρίς λάδωμα, νταβατζή και προστάτη. Οικονομική ανελευθερία!

Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι κομματικοί στρατοί επέλεξαν την ίδια προσέγγιση στην κρίση: την πολιτική του “ΠΡΩΤΑ ΕΓΩ” και μετά το χάος. Πρώτα η φατρία και μετά όλα τα άλλα.

Η φτωχοποίηση στην Ελλάδα είναι πλέον φανερή. Τη βλέπεις παντού. Σύντομα θα είναι καθολική.

Λόγω υπερφορολόγησης και συνδυασμένης γραφειοκρατίας και διαφθοράς δεν υπάρχουν πλέον πόροι να χρηματοδοτηθεί τίποτε από ελληνικά ιδιωτικά κεφάλαια.

Σύντομα θα υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης των πολιτών ενισχύοντας την “έξοδο” των προκομμένων από την οικονομία-φυλακή που δημιούργησε η αδιάφορη οικονομική ελίτ και ο βαθιά διεφθαρμένος, παρασιτικός, κομματικοποιημένος κρατικός μηχανισμός.

Η ευθύνη της μετατροπής της 30ης μεγαλύτερης παγκοσμίως οικονομίας του 2008 στην οικονομική κόλαση του απλού πολίτη για την διατήρηση των κεκτημένων, βρίσκεται κυρίως στο κομματικό κράτος των προηγούμενων δεκαετιών, στην αδιάφορη οικονομική ελίτ και στο άνευρο πολιτικό προσωπικό της τελευταίας δεκαετίας, που κωλυσιεργεί αντί να διορθώσει τα κακοφορμισμένα, προφασιζόμενο πολιτικό κόστος.

Οι επιλογές τους αυτές θα στοιχειώνουν την ζωή μας σήμερα και στο μέλλον.

Πού να δεις όταν μπουν και τα κοράκια μέσα στα κόκκινα δάνεια και τις οφειλές προς το δημόσιο!

Ο Έλληνας φτωχοποιείται, το βιοτικό επίπεδο κατρακυλάει, οι νέοι φεύγουν και οι κομματικοί στρατοί στα κόμματα κυνηγούν πλεονάσματα για να μπορέσουν να διατηρήσουν την εξουσία τους.

Τι χαρακτηριστικά έχουν αυτοί που επενδύουν στην Αλβανία σήμερα; Είναι αυτοί που θα επενδύσουν στην Ελλάδα αύριο.

Άγης Βερούτης
liberal.gr

Πηγή

Share.