geralt – pixabay

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Τους πιάνεις να λένε ψέματα, σφυρίζουν αδιάφορα, τους πιάνεις να διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα κάνουν οτι δεν καταλαβαίνουν, τους πιάνεις με τη γίδα στην πλάτη, σου λένε δεν είδες καλά.

Τι να πρωτοθυμηθείς, την commonview και τους 2 μετακλητούς του Βερναρδάκη, τα καμμένα στρέμματα του Τσίπρα που άλλαζαν κάθε λίγο, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που έκλεισε το εργοστάσιο και δεν έβρισκαν δήθεν ανταλλακτικά σα να ήταν πολυμίξερ,την τραγωδία στην Αίγινα που σύμφωνα με την ερευνα επέβαιναν υπερήλικες αλλά οδηγούσαν απερίσκεπτα σαν 20 χρονοι, την τραγωδία του ΟΣΕ στο ¨Αδενδρο που αφού οι άθλιοι έμμεσα έριξαν την ευθύνη στους νεκρούς, επίσημο πόρισμα δεν είδαμε ακόμα;

Να θυμηθείς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, κοψοχρονιάς; Τα ταξίδια του Παππά στη Βενεζουέλα για να προμηθευτεί προϊόντα απο τά άδεια ραφια των κρατικών σουπερμάρκετ και τη δηκτική απάντηση του δικηγόρου που ειδικεύεται στις υπεράκτιες«Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια»;

Να θυμηθείς τα πιστοποιητικά που έδιναν σε καράβια όπως το Αγία Ζώνη; Να θυμηθείς οτι συνέλαβαν στον Ασπρόπυργο μηχανήματα που έφτιαχναν λαθραία τσιγάρα αλλά δεν έπιασαν ουτε εναν απο τη συμμορία; Να θυμηθείς τα 2 καράβια με τα λαθραία τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ; Να θυμηθείς τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα; Να θυμηθείς τη φορολοταρία; Το ιδιωτικό γεύμα του Τσίπρα σε εστιατόριο που έκλεισε, λίγες μέρες μετά, το Νεράτζι και που ανήκε συμπτωματικά σε όμιλο λιβανέζου συνεργάτη τέως εμίρη που έχει πάρε – δώσε με το δημόσιο;Τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ; Τη σίτιση προσφύγων – μεταναστων με κόστος να φτάνει έως και τα 7.18 ευρώ ανα άτομο; Να θυμηθείς υπουργούς να κάνουν καθημερινά χαζοαναρτήσεις στα social media αντί να δουλεύουν; Να θυμηθείς φωτογράφους που παίρνουν για οδοιπορικά μιας βδομάδας ,όσα παίρνει ενας συνταξιούχος σε ένα χρόνο; Την κατάκτηση του διαστήματος με αραβικής ιδιοκτησίας δορυφόρους;

Γράφεις επιγραμματικά λιγότερα απο τα μισά και ανακαλύπτεις οτι γεμίζει η σελίδα με τις ντροπές τους. Αυτοί που έσκουζαν οτι έκλεισε η ΕΡΤ και έκλαιγαν με κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, τη μετέτρεψαν μέσα σε πολύ λιγότερο απο τα 3 χρόνια που κυβερνούν σε κομματικό εργαλείο προπαγάνδας.

Χθές και σήμερα το πρωί πήρα αρκετά τηλέφωνα και στους εδώ εκπροσωπους ,δημοσιογράφους του Γαλλικού πρακτορείου που μετάδοσαν μια κατάπτυστη είδηση για 50.000 διαδηλωτές, με δήθεν πηγή την αστυνομία και στα γραφεία τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μου είπαν λοιπόν οτι τα στοιχεία για τις 90.000 και 284 λεωφορεία δόθηκαν λίγο πρίν , 1 ώρα πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση (γυρω στις 13.00 περίπου). Αυτό με το 50.000 δεν το θυμόταν, αλλά μπορεί να δόθηκε προφορικά , όπως μου είπαν, πιο πριν…πόσο πιο πρίν; στις 11;

Το γεγονός είναι κλασσική παγκόσμια τακτική των fake news, οτι χρησιμοποίησαν κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται “δημοσιογράφοι” μια εκτίμηση της αστυνομίας πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση για να τη μεταδώσουν ως είδηση. Μάλιστα στην περίπτωση του AFP το tweet ανέβηκε γύρω στις 6 το απόγευμα.

Η κλασσικη τακτική των fake news είναι για να μην ξεφτιλίζονται τα δήθεν σοβαρά ΜΜΕ με fake news, ανεβάζουν την είδηση κάπου αλλού και την αναμεταδίδουν, ή χρησιμοποιούν στοιχεία απο άλλους οργανισμούς μαϊμουδεμένα ή κατ’ εκτίμηση, εντελώς υποκειμενικά τα οποία τα παρουσιάζουν πλέον ως αξιόπιστη είδηση.

Το γεγονός είναι ένα. Οτι το επίσημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ακολουθεί τακτικές καθεστώτος Βόρειας Κορέας για ειδήσεις που δεν είναι αρεστές. Οπως φαίνεται ήδη έχουν ξεπουλήσει τον αγώνα με το όνομα της Μακεδονίας, κάτι που θα δυναμώσει τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων και μελλοντικά σίγουρα θα μας κοστίσει.

Ο Τσίπρας θα κάνει αυτό που δεν τόλμησε να κάνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , φοβούμενος την οργή του κόσμου, γιατί όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν έχει γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ψήφο και τη βούληση του λαού τον οποίο εξαπάτησε 2 φορές υλοποιώντας ενα εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα απο το οποίο είχε προεκλογικά υποσχεθεί.

Πηγή

Share.