Φωτο: Eleftherostypos.gr

Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Ήταν ένα μεγαλειώδες συλλαλητήριο και όπως σε κάθε συγκέντρωση είχε ετερόκλητο κόσμο. Αλίμονο να μην υπήρχαν και γραφικοί, υπερπατριώτες, ακροδεξιά νούμερα ή Χρυσαυγίτες αλλά και ακροαριστεροί μπαχαλάκηδες.

Όμως, υπήρχαν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πρωτίστως και στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα δευτερευόντως, να μην τολμήσουν έναν συμβιβασμό που δεν θα είναι εθνικά επωφελής και δεν θα σέβεται την ιστορία του τόπου.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από την αντίδραση για το «Μακεδονικό» η μεγάλη αυτή συγκέντρωση ήταν η πρώτη «γεμάτη πλατεία» κατά της κυβέρνησης της αριστεράς και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση κλείνει τρία χρόνια σε λίγα 24ωρα αλλά ποτέ δεν είδε τόσο κόσμο μαζί να συγκεντρώνεται και να στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου. Είχαν καλομάθει οι αριστεροί να ελέγχουν τα κινήματα διαμαρτυρίας και να βγάζουν τον κόσμο στους δρόμους με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα των προηγούμενων ετών. Το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν 400 ή 500 χιλιάδες πολίτες είναι η πρώτη αντίδραση στα τρία χρόνιας απαξίωσης, ψευτιάς, κατάρρευσης της μεσαίας τάξης, φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, υποχώρησης βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων και αξιών.

Οι πολίτες που πήγαν στη Θεσσαλονίκη δεν πήγαν μόνο για τη Μακεδονία. Πήγαν για να πουν στον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη, τη Φώφη, τον Σταύρο κ.λπ. ότι δεν μπορούν να ανέχονται άλλες σφαλιάρες. Δεν μπορούν να είναι μια ζωή από κάτω, να δέχονται ταπεινώσεις, να υποχωρούν, να συμβιβάζονται με λύσεις που προωθούνται ως απευκταίες αλλά δεν είναι έτσι. Και να είστε σίγουροι ότι και στο επόμενο συλλαλητήριο στην Αθήνα ο κόσμος (όχι οι γραφικοί και οι πατριδοκάπηλοι που χτίζουν καρέκλες στο όνομα της Ελλάδας) θα στείλει ακόμη ένα μήνυμα στον Τσίπρα και την παρέα του και σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Επαναλαμβάνουμε: Ανεξαρτήτως του ότι το θέμα του «Μακεδονικού» είναι καυτό και αγγίζει ευαίσθητες χορδές, αυτό που μένει είναι η πρώτη αντίδραση του κόσμου που σηκώθηκε από τον καναπέ και βγήκε στους δρόμους. Δεν φτάνει ένα συλλαλητήριο, όπως γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Δεν φτάνει καν μια κινητικότητα κοινωνική που επικρατεί και δείχνει ότι υπάρχει ένα μικρό… ξύπνημα. Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να πέσει η κυβέρνηση αλλά και για να βάλει μυαλό η αντιπολίτευση. Τουλάχιστον το χθεσινό γεγονός έδειξε ότι υπάρχει σφυγμός στους πολίτες που μπορούν να στέλνουν μηνύματα χωρίς να χρειάζεται να το κάνουν όταν πηγαίνουν στην κάλπη και μόνο τότε.

Όσο για το «Μακεδονικό» ο κόσμος τρόμαξε το Μαξίμου που ήλπιζε σε 40 – 50 χιλιάδες και είδε δεκαπλάσιο πλήθος. Τρόμαξε και όσους πιστεύουν ότι θα περάσει έτσι, λες και είναι ένα ακόμη… μνημόνιο, η λύση για τα Σκόπια. Γελιούνται αν νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν ξανά τους πολίτες. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για τον Τσίπρα, ας το δει και ο Μητσοτάκης με το επιτελείο του για να μην κάνει κανένα τραγικό λάθος.

Διότι αν το κάνουν τότε είναι σίγουρο ότι θα στρέψουν όλο και περισσότερους στην ακροδεξιά και θα κάνουν πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή.

Πηγή

Share.