Εδώ και μέρες έχει γίνει ο κακός χαμός σε σχέση με το προγραμματισμένο για χθες συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Και τι δεν γράφτηκε, και τι δεν ακούστηκε;


Με τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ή γεωγραφικής προέλευσης, να λένε ότι του κατέβει του καθενός, και σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει η χώρα με έναν νέο διχασμό. Οι αλληλοκατηγορίες, οι ύβρεις, οι συκοφαντίες κλπ. πήγαν σύννεφο.

Από την μια οι «Μακεδονομάχοι», «φασίστες», «εθνικιστές», «γραφικοί» κλπ. κι από την άλλη οι «απάτριδες», «διεθνιστές», «καιροσκόποι», «σκοπιανοτσολιάδες» και «νενέκοι».

Και στη μέση το πανταχού παρόν παντός καιρού «παπαδαριό»… και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Με τον κυβερνώντα Σύριζα να τρίβει τα χέρια του, αφού για μια ακόμη φορά μπόρεσε και πέταξε την μπάλα στην κερκίδα, αποπροσανατολίζοντας τον λαό από τα κόκκινα δάνεια, τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ, την ανεργία, τα νέα διόδια και όλα εκείνα τα καλούδια με τα οποία μας έχει φορτώσει το γελαστό παιδί.

Μόνο που το τεράστιο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης ανακάτεψε την τράπουλα, προκαλώντας σπασμούς αμηχανίας (μπορεί και τρόμου) σε ολόκληρο το συριζανέλικο οικοδόμημα.

Ένα σαθρό οικοδόμημα, που τρία χρόνια τώρα βυσσοδομεί εναντίον της χώρας χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Και το οποίο αποτελείται, να τα λέμε αυτά, από έναν σύριζα, οι μισές συνιστώσες του οποίου έδωσαν πολύχρονους αγώνες για να’χουν το δικαίωμα οι Σκοπιανοί να αποκαλούνται Μακεδόνες, και έναν συγκαμένο με τους πσαικαζμένους του που πουλάνε πατριωτισμό και επαγγέλλονται τους εθνοπρεπείς μέχρι να κάτσουν στην καρέκλα.

Κι από κει και πέρα … δεν πα να καεί το ντουμάνι; Ο βουλευτικός μισθός να πέφτει και τα υπόλοιπα θα τα βρει η … υπΕρεσία…

Γιατί προκλήθηκε αυτή η αμηχανία στους κυβερνώντες μας;

Διότι αφ’ ενός είχαν ποντάρει στην μικρή συμμετοχή του λαού, κι αφετέρου έχουν ήδη δεσμευθεί (μπορεί και υπογράψει) στο να ονομαστούν τα Σκόπια ως Νέα Μακεδονία.

Κι αυτό δεν το έχω συμπεράνει μόνο από τις δηλώσεις Νίμιτς, αλλά και από το γεγονός ότι ούτε ένας συριζαίος ή ανελίτης υπουργός δεν εμφανίστηκε στο συλλαλητήριο.

Ούτε καν ο συγκαμένος, που συνήθως πάει μέχρι και σε ερημονήσια για να παραστήσει τον ευλαβή και τον πατριώτη, και που όπου δει κάμερα τρέχει να σταυροκοπηθεί και να δηλώσει πόσο «Αίλλυνας» είναι.

Χθες όμως όλοι αυτοί ήταν εξαφανισμένοι, και μάλλον παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα μέσω της ΕΤ3, που παρεμπιπτόντως εκείνη την ώρα μετέδιδε παλιά επεισόδια του ΡΕΤΙΡΕ …

Η δε ΕΤ1, πιο προχώ, μετέδιδε καλλιτεχνικό πατινάζ από την Λιθουανία του 1997…

Ευτυχώς δηλαδή που δεν πέρασε το γινάτι του Σαμαρά, κι έτσι μπορούμε ακόμη να βλέπουμε το ΡΕΤΙΡΕ…

Για να το κάνω πιο σαφές: 

Αν το «παιχνίδι» του μακεδονικού ήταν ακόμη ανοικτό, τότε στις εξέδρες θα εμφανίζονταν όλοι οι παραπάνω που λέω, με σκοπό την ψηφοθηρία, για να έχουν κάποιο άλλοθι, έτσι ώστε αν αργότερα έβγαινε κάποιο άλλο τελικό αποτέλεσμα για την ονομασία των Σκοπίων, π.χ. Βαρντάρσκα κλπ. να έβγαιναν και να έλεγαν ότι χάρη στις δικές τους προσπάθειες, στις άοκνες μάχες τους, ο ελληνισμός νίκησε… μπλα μπλα…

Από την στιγμή όμως που κούρνιασαν, το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι ήδη έχουν δεσμευτεί κάτω από το τραπέζι.

Άλλωστε το είπε κι ο ίδιος ο Μάρδας χθες βράδυ (πρώην υφυπουργός Εξωτερικών παρακαλώ) σε ρόλο λαγού του Τσίπρα. Τι είπε; Ότι το μέγεθος του πλήθους, αν και εντυπωσιακό, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις τη κυβέρνησης.

Κι αυτό είναι λογικό για τον προσκυνημένο σύριζα που στο κάτω κάτω ακόμη εμπνέεται από τις διεθνιστικές κι αριστερές του ιδεοληψίες. Εδώ έκανε εκατό κωλοτούμπες για πράγματα που πίστευε, δεν θα σκύψει το κεφάλι για κάτι που δεν πιστεύει, σε όλους εκείνους (Ευρωπαίους, Αμερικάνους, Ρώσους, ΝΑΤΟ κλπ.) που θέλουν να κλείσει επιτέλους το σκοπιανό;

Το τεράστιο πλήθος λοιπόν τρόμαξε το Μαξίμου, αφού προαναγγέλλει ένα εξίσου, αν όχι μεγαλύτερο, πλήθος στις 4/2 στην Αθήνα. Που αν όντως συγκεντρωθεί θα αναγκάσει τον Αλέξη να σκεφτεί δυο φορές τι πάει να κάνει. Και άσχετα αν έχει ήδη αποδείξει ότι δεν τον νοιάζει τι λέει ο λαός (βλ. δημοψήφισμα), εν τούτοις αυτή τη φορά το διακύβευμα είναι πολύ πιο μεγάλο, και πάνω απ’ όλα εθνικό. Με τον λαό, που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα αδιαμαρτύρητα τα σκληρά μέτρα και τις απατεωνιές του σύριζα, να λέει επιτέλους «ως εδώ»!

Όπως και να έχει, κι ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, η χθεσινή μεγαλειώδης συγκέντρωση απέδειξε ότι ο λαός δεν είναι σε πλήρη βυθιότητα, όπως τον θέλουν τα τσακάλια της κυβέρνησης, κι ότι ο Αλέξης κινδυνεύει να χάσει πολύ περισσότερα από την πρωθυπουργική καρέκλα αν επιμείνει στις αριστερές αηδίες του ειδικά όσον αφορά σε καίρια εθνικά ζητήματα.

Οψόμεθα λοιπόν…

ΥΓ- Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα της χθεσινής μάζωξης ήταν και το κυνήγι στο οποίο πήραν κάποιοι τον Ζουράρι, ο οποίος ως υπουργός τόνιζε ότι «δεν πα να χάσουμε και μερικά νησιά… σιγά το πράγμα», αλλά χθες πήγε κορδωμένος στο συλλαλητήριο για… ψηφαλάκια.

Τον πήραν όμως στο κυνήγι, κι ακόμη τρέχει. Σήμερα το πρωί τον είδαν να φτάνει καταϊδρωμένος στο… Κιλκίς, κοιτάζοντας συνεχώς πίσω του!

Του Strange Attractor
antinews.gr

Πηγή

Share.