[ccpw id="136103"]
Του Son Ofeon

Το σύνολο του Ελληνικού πολιτικού συστήματος και τα δουλοπρεπή ΜΜΕ προτίμησαν να μη δείξουν ή να υποβαθμίσουν την παρουσία του απλού κόσμου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
 
Έχοντας ζήσει τη δεκαετία του 80 στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι ο κόσμος, που συγκεντρώθηκε εκεί, ξεπερνούσε σε πλήθος και ενθουσιασμό την καλύτερη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Την περίοδο εκείνη οι πολιτικοί ηγέτες είχαν ακόμα κύρος και μπορούσαν μόνοι τους να κινητοποιήσουν μεγάλες μάζες πολιτών.

To πλήθος τότε ζητούσε Αλλαγή και την πέτυχε.
Χθες πολιτικοί ηγέτες σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν παρέστησαν στο συλλαλητήριο.
 
Υπήρχαν μόνο πολιτικοί, που προτίμησαν να ανέβουν με δική τους πρωτοβουλία, για να δείξουν δήθεν στους προσωπικούς ψηφοφόρους τους ότι δε συμφωνούν με τη γραμμή της κομματικής ηγεσίας.
Σήμερα τα ΜΜΕ ασχολούνται υποκριτικά με την επιτυχία του συλλαλητηρίου και όλοι οι πολιτικοί κάνουν δηλώσεις.
Η πλειοψηφία των πολιτικών επέλεξε να μην εμφανισθεί στο συλλαλητήριο, ελπίζοντας ότι δε θα πετύχει.
Όσοι δεν ανέβηκαν χθες στο συλλαλητήριο, αντιμετωπίζουν σήμερα πρόβλημα πολιτικής ταυτότητας και αδυναμία πολιτικής επιβίωσης.
Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με σταυρό.
Ο λαός απέδειξε ότι αν ξεσηκωθεί με παρόμοιο τρόπο και για άλλα πρακτικότερα θέματα, μπορεί να σαρώσει κάθε ξεπουλημένο πολιτικό μόρφωμα, ανεξάρτητα αν αυτό εμφανίζεται ως αριστερό ή δεξιό.
Η κυβέρνηση πλέον δεν έχει την απαιτούμενη λαϊκή συναίνεση για να κάνει οποιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Δεν μπορεί να διαπραγματευθεί για τη λύση του θέματος της ονομασίας της FYROM, γιατί οι τυχόν συμφωνίες της για λύση με παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στους Σκοπιανούς είναι ενάντιες στη λαϊκή θέληση.
Σήμερα υπάρχουν στην Ελλάδα οικονομικοί παράγοντες, που πιέζουν στο παρασκήνιο για ασύμφορες για την Ελλάδα διακρατικές συμφωνίες με ένα κράτος υπό διάλυση, για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους και τη δημιουργία αγωγών φυσικού αερίου μέσω της FYROM.
Οι παράγοντες αυτοί πλέον δεν ελέγχουν το σύνολο των διαύλων ενημέρωσης.
Οι πολίτες δε χρειάζονται τα κανάλια της διαπλοκής για να βλέπουν τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.
Έχουν αντιληφθεί ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης, που υπογράφει μαζικά νομοσχέδια με ρυθμίσεις ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας.
Ανοχή πλέον δεν υπάρχει για κανένα πολιτικό κόμμα.
Μάταια ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να διαφοροποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους.
 
Δεν πείθει κανένα, καθώς ο ίδιος δεν τόλμησε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο των Ελλήνων.
Τι τον εμπόδιζε να “περάσει”, όπως η κα Καϊλή;
H έλλειψη πολιτικού θάρρους και διαφοροποιημένου πολιτικού σχεδίου για το μέλλον.
 
Οι δηλώσεις εκ των υστέρων δεν τον βοήθησαν να το παίξει αντίθετος με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
 
Οι πολίτες ήδη εκφράζονται ελεύθερα για το πολιτικό σύστημα.
 
Αγνοούν τις παραινέσεις του για “λογικές” λύσεις.
 
Δείχνουν κοινωνική αλληλεγγύη για κάθε θιγόμενο πολίτη, είτε αυτός είναι άνεργος, είτε κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του στους πλειστηριασμούς, είτε διώκεται με οποιονδήποτε τρόπο.
Το πολιτικό σύστημα σαν ακυβέρνητο καράβι χθες ξέσχισε τα ύφαλα του στη παραλία της Θεσσαλονίκης και ετοιμάζεται να βυθιστεί αύτανδρο.

Ο “καπετάνιος” θα ταξιδέψει στο Νταβός της Ελβετίας, αλλά αν συμφωνήσει κινδυνεύει να καθαιρεθεί όταν γυρίσει από εκεί.

Η φύση απεχθάνεται το κενό και αυτό ισχύει εξίσου και για την πολιτική.
Κανένας δεν πρέπει να πιστεύει ότι τόσο πλήθος συγκεντρώθηκε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να διαθέτει αρχηγούς.
Οι αρχηγοί υπάρχουν μέσα στο ανώνυμο πλήθος και θα εμφανισθούν σύντομα για να διεκδικήσουν την έδρα των άτολμων σημερινών βουλευτών.
Οι εκλογές και η τιμωρία δεν θα αργήσουν.
Η πολιτική φωτιά άναψε από χθες και αναμένεται να απλωθεί σύντομα σε όλη τη χώρα…

Πηγή