[ccpw id="136103"]

Οι του άνω βάλτου πίστεψαν ότι αυτή την εποχή πετάμε τα ακριβά μας υπάρχοντα από το μπαλκόνι και είπαν να περάσουν να πάρουν κάτι. Ας πούμε, να μην χρησιμοποιούμε την λέξη… Μακεδονία!

Είναι σαφές ότι για κάποιον λόγο αισθάνονται ισχυροί και ως εκ τούτου μπορούν να συνεχίσουν όπως ακριβώς ξεκίνησαν. Εμείς δεν έχουμε λόγο να είμαστε σε αυτό το πανηγύρι.

Τι υποσχέθηκε ο δικός μας στα forum που είδε τους ισχυρούς, τι είπε σε δαύτους, τι είπε στους άλλους, θα σας γελάσουμε. Προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω ότι είπε στους Άνω ότι έχουμε τρόπω τινά κάποια κοινή καταγωγή. 

Με τον Ερντογάν είμαι περισσότερο σίγουρος, καθώς ο Σουλτάνος του το είπε πρόσωπο με πρόσωπο και με όλες τις κάμερες πάνω του. 
Αλλά με τους Άνω δεν ξέρω. Οι συνομιλίες για το Μακεδονικό τείνουν να εξελιχτούν σε κάτι που θα ομοιάζει περισσότερο με μακεδονική σαλάτα ( ή macédoine για τους χορτοφάγους ). Τουρλού – τουρλού…

Συμπολίτες και συμπολίτισσες να συμφωνήσουμε στο εξής:

Οι κάτοικοι της μικρής χώρας του άνω βάλτου μας εκνευρίζουν αφάνταστα για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι πράγματι το έχουν παρατραβήξει και ο δεύτερος ότι είναι πολύ μικροί για να σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντί μας.

Για να το θέσουμε και ανάποδα!

Με αυτούς μπορούμε να σηκώνουμε εμείς το δικό μας ανάστημα όσο θέλουμε. Σιγά, τι θα κάνουν; Εισβολή για να μας πάρουν την Θεσσαλονίκη;

Σε αντίθεση με τους κατοίκους της δώθε χώρας, της μεγάλης, που αμφισβητούν συνεχώς τα όρια της αυλής μας και εμείς κάνουμε σαν να μετακίνησαν τα σύρματα τίποτα μυθικά πλάσματα που βάλθηκαν να μας τρελάνουν.

Στην περίπτωση των δώθε ούτε διαδηλώσεις, ούτε φουσκωμένα πνευμόνια. Να τα λέμε κι αυτά.

Να μην πάει ο κόσμος στα συλλαλητήρια; Να πάει! Οι άλλοι, δηλαδή, αισθάνονται Μακεδόνες και έχουν πείσει 150 χώρες να τους αναγνωρίσουν. Επειδή έτσι αισθάνονται. Οι δικοί μας γιατί να καταπιέζονται; Να βγουν και να διαδηλώσουν.

Όποιος πάντως αλλοδαπός πιστεύει ότι οι Έλληνες δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες, ας σκεφτούν μόνο και μόνο το εξής: Οι Μακεδόνες ανακάλυψαν τις πέτσινες επιταγές! 

Όταν βάδιζαν προς τα βάθη της Ασίας, κουβάλαγαν μαζί τους και όλα τα συμπράγκαλα, κατσαρόλες, μπρίκια, στρώματα. Ένα κανονικό σπίτι! Και τα σπίτια έχουν έξοδα. 
Και επειδή η εκστρατεία κρατούσε καιρό, οι άνθρωποι είχαν ανάγκες σε μετρητά. «Δανειζόντουσαν», λοιπόν, από ντόπιους και ως αποδεικτικά στοιχεία της συναλλαγής άφηναν την υπόσχεση της εξόφλησης γραμμένη πίσω από το δέρμα ενός ζώου.

Αυτές ήταν οι πέτσινες επιταγές. 

Μόνο όταν οι κάτοχοί τους απείλησαν την συνοχή της μεγάλης και νέας αυτοκρατορίας ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε ο ίδιος να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις των στρατιωτών του.

Πιάστε τώρα τις συγκρίσεις και πείτε μου τι σχέση μπορούν να έχουν οι κάτοικοι του άνω βάλτου με τα τρομερά παιδιά εκείνης της εποχής. 

Από κατακτήσεις δεν πάμε και πολύ καλά τελευταίως, αλλά πέτσινες επιταγές μοιράζουμε μέχρι και σήμερα.

Κι είμαστε πολύ καλοί σε αυτό οι αφιλότιμοι…

Θανάσης Μαυρίδης
liberal.gr

Πηγή