[ccpw id="136103"]
Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Η απόφαση της βουλευτού Μεγαλοοικονόμου να προσχωρήσει χθες στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατόπιν εντολής του Μαξίμου. Με σχέδιο και με προοπτική έγινε αυτή η παράσταση στη Βουλή όπου η ανεξάρτητη εδώ και πολλούς μήνες βουλευτής ψήφισε το πολυνομοσχέδιο, ζήτησε την ένταξή της στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός έκανε άμεσα αποδεκτό το αίτημά της.
Σκοπός του επιτελείου του πρωθυπουργού ήταν να δείξει ότι ακόμη και σε δύσκολες ψηφοφορίες η κυβερνητική πλειοψηφία ενισχύεται. Να ακυρώσει επί της ουσίας το επικοινωνιακό κακό της ψήφισης των σκληρών μέτρων με ένα άλλο επικοινωνιακό καλό, της αύξησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε 145.
Μάλιστα, από την κυβέρνηση διαρρέεται ευσχήμως ότι σύντομα θα έχουμε κι άλλες προσχωρήσεις βουλευτών. Ο Τσίπρας τι λέει στους πολιτικούς του αντιπάλους και ειδικά στον Μητσοτάκη: «Εγώ ψηφίζω χωρίς απώλειες τα μέτρα, θα βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια και ταυτόχρονα θα ενισχύομαι και πολιτικά, εντός κι εκτός Βουλής».
Καθόλου άσχημα, λοιπόν, για την κυβέρνηση η οποία χθες πέρασε ένα από τα σκληρότερα νομοσχέδια κερδίζοντας επικοινωνιακά τους πάντες, και κυρίως αλλάζοντας το κλίμα που είχε διαμορφωθεί αρνητικά μετά το ντου του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Αχτσιόγλου.
Με μερικές μπογιές και λίγα χημικά στους άλλοτε συντρόφους του Λαφαζάνη, ο Τσίπρας πέρασε ένα ακόμη εμπόδιο που ενδεχομένως να είναι το τελευταίο στα οικονομικά θέματα καθώς τυχόν άλλα μέτρα θα αποφασιστούν για να εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος. Ενώ τα σκληρά μέτρα για συνταξιούχους και φορολογούμενους θα ισχύσουν από το επόμενο έτος και ήδη έχουν περάσει από τη Βουλή.
Η ΝΔ τι κάνει, όμως, επ’ αυτών; Απλά περιμένει πότε θα γίνουν εκλογές. Και χθες, παρά την καλή εμφάνιση του Κυριάκου στη Βουλή, η αξιωματική αντιπολίτευση ηττήθηκε επικοινωνιακά από μια… Μεγαλοοικονόμου. Ενώ δηλαδή το αφήγημα του Τσίπρα είναι ψεύτικο, ό,τι λέει είναι στο πλαίσιο της απάτης του, ταυτόχρονα βλέπει τους βουλευτές του να αυξάνονται. Και η ΝΔ παραμένει διχασμένη, τρώγεται για το Σκοπιανό, φατρίες παίζουν τα παιχνίδια τους και δεν υπάρχει ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης.
Το έχουμε επαναλάβει. Δεν αρκεί να είσαι πρώτος και με διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Ίσως δεν αρκεί να είσαι και νικητής στις επόμενες εκλογές. Το ζήτημα είναι να μπορείς να κυβερνήσεις, να έχεις προοπτική τετραετίας και κυρίως να κυβερνήσεις για το καλό του τόπου.
Αν η ΝΔ δεν μπορέσει να αντιμετωπίσει τον Τσίπρα και να τον «τελειώσει» θα έχει πρόβλημα. Και αυτή και η χώρα.

Πηγή