Στις δημοκρατίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με το βάρος και την ευθύνη της πλειοψηφίας του λαού και με γνώμονα το συμφέρον όλου του λαού σε βάθος χρόνου.

Στις δικτατορίες οι κυβερνήσεις κυβερνούν με βάση την ισχύ της μειοψηφίας τους και με γνώμονα το συμφέρον των ιδεών και των επιθυμιών τους. Στην Ελλάδα η δεύτερη μορφή διακυβέρνησης διαρκώς κερδίζει έδαφος.

Το Μακεδονικό ζήτημα δεν είναι ένα θέμα που δικαιούται να λύσει μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας του 20-22% όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι μια λύση θα σφραγίσει το μέλλον στις σχέσεις της χώρας με όλους τους βαλκάνιους γείτονες, αλλά και τις σχέσεις της με την ιστορία, μια λύση είναι δημοκρατικά υποχρεωτικό να έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου που να εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού. Αυτού τουλάχιστον του λαού που έχει την υπευθυνότητα και ψηφίζει.

Αυτή ήταν άλλωστε και η πρακτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, τη στιγμή που χρειάστηκε να αποφασίσουν ποια στάση θα κρατήσουν. Το 1992 και το 2008 συγκεκριμένα. Η μεν πρώτη κατέφυγε σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, η δε δεύτερη σε σχεδόν ομόφωνη συμφωνία με τα άλλα κόμματα.

Στη σημερινή συγκυρία δεν έχουμε καμιά τέτοια πολιτική. Μια κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας, που ταυτόχρονα είναι παντελώς άπειρη στην άσκηση εξωτερικής ή οποιασδήποτε πολιτικής, διαπραγματεύεται μόνη της, χωρίς να ενημερώνει ή να συμβουλεύεται τα άλλα κόμματα.

Επί πλέον, τα άλλα κόμματα και ο ελληνικός λαός, που όχι απλώς δικαιούται να έχει άποψη, αλλά έχει υποχρέωση τέτοια, πληροφορούνται από ξένους μεσολαβητές σπάργανα των διαπραγματεύσεων και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που υποτίθεται ότι κυβερνά στο όνομα του λαού.

Χτες, αίφνης, πληροφορηθήκαμε από τον μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στο βασικό χαρακτηριστικό του ονόματος της FYROM. Το σοβαρό είναι ότι το μάθαμε από τον Νίμιτς και όχι από την κυβέρνηση ή τα ενήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τα οποία δεν είναι ενήμερα!

Τι είπε ο Νίμιτς; «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και συμπλήρωσε:

«Τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση. Ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία που αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Republika Makedonija και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με τη χώρα αυτή.»

Από τις δηλώσεις αυτές γίνεται φανερό ότι η ελληνική κυβέρνηση, άρα η Ελλάδα, έχει αναγνωρίσει στα Σκόπια ότι είναι κομμάτι της γεωγραφικής Μακεδονίας, πράγμα εντελώς ανιστόρητο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική Μακεδονία (γιατί υπάρχει και το μικρό μέρος της Βουλγαρίας) σε επίπεδο ιστορικό, ταυτοτικό, εκκλησιαστικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό. 

Και για έναν λόγο πιο σοβαρό από όλους, που η παρούσα ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν διανοηθεί: Η ελληνική Μακεδονία είναι brand name: Ιστορικό, τουριστικό, εμπορικό, οικονομικό! Αλλά, αυτό, καμιά κυβέρνηση δεν το είδε και δεν το αξιοποίηση ποτέ. Η Μακεδονία ήταν πάντα κάτι σαν παραπαίδι της νότιας Ελλάδας.

Πραξικόπημα με το διορισμό στην ΕΡΤ.

Η ροπή της σημερινής κυβέρνησης σε πρότυπα δικτατορίας είχε χτες μια νέα απόδειξη. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής διόρισε τη διευθύντρια Επικοινωνίας των ΑΝΕΛ ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ παρά την ομόφωνη καταψήφισή της από όλα τα κόμματα!

Η Επιτροπή Θεσμών υπάρχει ώστε κρίσιμοι διοικητικοί παράγοντες να διορίζονται με την έγκριση της ευρύτερης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε θέσεις δημόσιων οργανισμών, ώστε οι οργανισμοί να είναι το λιγότερο δυνατόν φέουδο των κυβερνήσεων. Επειδή ακριβώς οι δημόσιοι οργανισμοί δεν ανήκουν στις κυβερνήσεις, αλλά στο λαό.

Η ΕΡΤ υπήρξε φέουδο όλων των κυβερνήσεων, σε στενότερο ή χαλαρότερο κλοιό από αυτές. Αλλά, μερικοί κανόνες σαν τον παραπάνω τηρούνταν, επειδή ακόμα και η εσωτερική φωνή διαμαρτυρίας και η διαφωνία διασφαλίζουν λίγο ή πολύ την ύπαρξη μιας δημοκρατικότητας. Αφού στη χώρα η δημοκρατία, αυτή καθ εαυτή, δεν αρέσει στο κομματικό σύστημα!

Ο διορισμός της κας Τσατσαρώνη στο ΔΣ της ΕΡΤ με τις ψήφους μόνο των μελών της κυβέρνησης στην Επιτροπή Θεσμών και παρά την καταψήφιση της επιλογής της από όλα τα κόμματα θυμίζει περισσότερο μέρες του 1932 στη Γερμανία! Το επιστέγασμα είναι ότι η ίδια η διορισμένη πλέον, δεν έχει καμιά επίγνωση δημοκρατικότητας, αφού δήλωσε: « Θα ήθελα να μου εξηγήσετε πώς θα μπορούσα από τη θέση μου στην ΕΡΤ να ωφελήσω τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ»!!

Η άγνοια της νέας συμβούλου περί τη Δημοκρατία (όπως και πολλών κορυφών της διοίκησης) και η περιφρόνηση της κυβέρνησης τους κανόνες της Δημοκρατίας δείχνουν ένα πράγμα: Ότι η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνα πολιτικά νερά. Επειδή είναι νόμος στην πολιτική και στη φύση πως κάθε δράση γεννάει και την αντίθεσή της. Ο δρόμος προς την αντιδημοκρατία και από άλλες πλευρές της πολιτικής έτσι στρώνεται.

Ήδη, η κυβέρνηση με τη βλακώδη θέση ότι όποιος κατεβαίνει στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία είναι φασίστας, έχει παραδώσει στους φασίστες όλους τους πολίτες που καλώς ή κακώς θεωρούν ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι για καπηλεία! Και με τη θέση της αυτή δε σέβεται τους πολίτες που αντιλαμβάνονται την πατρίδα διαφορετικά από αυτήν!

Ταυτόχρονα, ταυτίζοντας βλακωδώς την εκκλησία που αντιδρά στο Μακεδονικό με τους φασίστες, παραδίδει μεγάλο κομμάτι της εκκλησίας και των πολιτών που δεν είναι φασίστες και που δεν είναι υποχρεωτικά φανατικά θρησκευόμενοι, στους φασίστες. Από αντίδραση.

Με τέτοια βλακώδη εγκληματική πολιτική και προπαγάνδα, ήδη από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση, και βρίζοντας με κάθε ευκαιρία καθέναν που αγαπάει αυτή την πατρίδα, έκανε σιγά σιγά αυτή η αριστερίστικη φράξια που κυβερνά, την ακροδεξιά από ανύπαρκτο κόμμα σε κόμμα του 8%- 10%!

Αλλά, η κυβέρνηση και καμιά κυβέρνηση δεν δικαιούται να μη σέβεται τους πολίτες και τις δραστηριότητές τους, από τη στιγμή που δεν παραβιάζουν το νόμο. Ούτε δικαιούται να στρέφεται κατά πολιτών επειδή έχουν άλλες απόψεις. Το θεμέλιο της Δημοκρατίας είναι η ανοχή σε κάθε ιδέα. Και η υπεράσπιση των συμφερόντων όλου του λαού από την κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέση με τη Δημοκρατία.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Πηγή

Share.