Αναδημοσίευση από: defence-point.gr
Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της παραίτησης του πρώην, πλέον, υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι, μετά τις δηλώσεις στις οποίες προέβη μιλώντας σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι είχε παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου για λόγο εντελώς διαφορετικό από τις προσβλητικές δηλώσεις για ποδοσφαιρικές ομάδες, για τις οποίες επίσης υποστήριξε ότι παρουσιάστηκαν αποσπασματικά.
«Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ’ Γυμνασίου και τη Γ’ Λυκείου. Έπρεπε να εξαλειφθούν από τα βιβλία τα στοιχεία που μπορούν να προσβάλλουν, γι’ αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές. Τα βιβλία τους δείχνουν την Τσαμουριά να πηγαίνει από τη Θήβα μέχρι την Πρέβεζα», ανέφερε, σε ένα θέμα που δεν έχει λάβει τη σημασία που του αρμόζει.
Ο Ζουράρις συνέχισε λέγοντας, ότι οι Αλβανοί είχαν αναφέρει, ότι σε τρεις μήνες θα στείλουν τα δείγματα με τις αλλαγές, κάτι το οποίο δεν έκαναν. Ζήτησαν όμως από τον Ζουράρι να υπογράψει, καθώς «καίγονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ [σ.σ. πώς;]». Στη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Ζουράρις λέει πως ανακοίνωσε ότι παραιτείται. «Το ήξερε ο Νίκος Κοτζιάς και με παρακάλεσε να κάνω μια προσπάθεια και να πάω στη συνάντηση».
Οι αναφορές Ζουράρι είναι αρκούντως σοβαρές, ιδίως αφού εμπλέκει και το όνομα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, όμως δεν μπορεί κανείς να μην επισημάνει ότι ο πρώην υπουργός έχει προφανώς μπερδευτεί, αφού η Αλβανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009. Οπότε η αναφορά του λογικά αφορά τα Σκόπια και η εμπλοκή Κοτζιά τη διαπραγμάτευση για το όνομα, ώστε με τη λύση να προσκληθούν στη Συμμαχία.
Πώς όμως εμπλέκονται τα αλβανικά βιβλία που θέτουν θέμα Τσαμουριάς με τη διαπραγμάτευση για το όνομα; Υπάρχει «πακέτο» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όπου συζητιέται και άλλο θέμα πλην αυτού της ονομασίας των Σκοπίων; Ή αφορά τα βιβλία των Αλβανών της ΠΓΔΜ.
Δε νομίζουν στην κυβέρνηση ότι οφείλουν να εξηγήσουν τι ακριβώς συμβαίνει;

Πηγή

Share.