[ccpw id="136103"]

Μπροστά από το πεζοδρόμιο κάγκελα εμποδίζουν το παρκάρισμα. Μπαίνοντας ο επισκέπτης πρέπει να περάσει μέσα από έναν ανιχνευτή μετάλλων, να πάει στον κλητήρα που κάθεται στο κεφαλόσκαλο, ενώ τον παρακολουθεί ο αστυνομικός.

Και αφού δηλώσει τον σκοπό της επίσκεψης του, αφού παραδώσει την ταυτότητά του και ειδοποιηθεί το γραφείο που θα επισκεφθεί να πάρει ο κλητήρας από τον κλητήρα το ΟΚ και να εισδύσει στο άδυτο των αδύτων που ονομάζεται υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά αυτά αφορούν τον μέσο άνθρωπο.

Εκείνον που τον μάθανε να δουλεύει, να πληρώνει τους φόρους του, να σέβεται τους νόμους και τις διατάξεις και να λειώνει στο περίμενε όταν τα παιδιά του Ρουβίκωνα ξέρουν ότι οι νόμοι υπάρχουν για τα κορόιδα.

Τα ντου του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών δεν ήταν αναπάντεχο.

Στο φινάλε ο Ρουβίκωνας μπήκε στο Πεντάγωνο, που κατά τεκμήριο είναι καλύτερα φυλαγμένο.

Το – ούτε ξέρω τον αριθμό – ντου στο υπουργείο Οικονομικών από τα μέλη του Ρουβίκωνα που έφτασαν μέχρι το γραφείο του Τσακαλώτου δημιουργεί όμως κάποια εύλογα ερωτηματικά.

Το πρώτο είναι για πιο λόγο να υπάρχουν αστυφύλακες στις εισόδους.

Προφανώς για να φυλάνε τον χώρο. Αλλά από ποιους;

  • Από τους σφετεριστές του χώρου πάρκινγκ του υπουργού στην Καραγεώργη Σερβίας; 
  • Από τους αργοπορημένους που δεν πρόλαβαν την ώρα έλευσης του κοινού; 
  • Τους αφηρημένους που ξέχασαν την ταυτότητα στο σπίτι. 
  • Σίγουρα από αυτές τις επικίνδυνες για την δημόσια ασφάλεια κατηγορίες αλλά όχι από τους ιερούς για τον Βούτση επαναστάτες που θέλουν να κάνουν ακτιβισμό στο γραφείο του υπουργού;

Το δεύτερο ερώτημα είναι αν οι αστυφύλακες έχουν πάρει οδηγίες να σταματάνε τους ακτιβιστές ισχύει για κάποιους συγκεκριμένους ή για όλους;

Αν δηλαδή αντί για τον Ρουβίκωνα το ντου γινόταν από τα παιδιά του Λαφαζάνη θα είχαν φτάσει στον έκτο ή θα είχαν εξοντωθεί από τα χημικά σαν την Τερέζα, την μικρή κατσαριδούλα μετά το Teza;

Αν υπάρχουν διαιρέσεις ποιος τις ξέρει ; Ο βαθμοφόρος που έχει υπηρεσία ή αφήνονται στον αστυφύλακα με το αλάθητο αισθητήριο που γρήγορα αποκτάται στο σώμα και προφυλάσσει από τους ου μπλέξεις;

Επίσης ο αστυφύλακας της εισόδου πως είναι βέβαιος ότι τα παιδιά που κάνουν το ντου είναι ακτιβιστές;

Ότι στην είσοδο μοιάζουν σαν αξιοσέβαστα μέλη του Ρουβίκωνα στην διαδρομή δεν θα μετατραπούν σε ανάλγητους φιλελέδες, που αντί να πετάξουν τρικάκια θα εφορμήσουν στο πρωτόκολλο για αναγκάσουν την υπάλληλο να τους πρωτοκολλήσει τις αιτήσεις εκτός ωραρίου;

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι αντί για τον νόμο επιβραβεύει τον τσαμπουκά.

Ο συντομότερος δρόμος προς την καταξίωση και τον διορισμό είναι ο τσαμπουκάς όπως με τον Χρήστο Παναγή, που έχτισε την καριέρα του με τους Δεν Πληρώνω για να διοριστεί ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι είχε περισσότερους αντιστασιακούς από αντιστάσεις.

Ότι ακόμα και τα πεντάχρονα στις λίστες των αντιστασιακών της κατοχής του ΠΑΣΟΚ και το Πολυτεχνείο έφτασε να έχει χωρητικότητα μεγαλύτερη από το Μαρακανά δεν μπόρεσε να καλύψει την ζήτηση σε αντιστασιακούς.

Έτσι βρέθηκαν οι νεκροί της ΕΡΤ, το Σύνταγμα των Αγανακτισμένων που κάποιος θα βρεθεί να πει ότι η αντίσταση πρέπει να αναγνωριστεί με συντάξεις και το κίνημα Δεν Πληρώνω, που στο πρόσωπο του αγωνιστή Παναγή.

Είναι η Ελλάδα του επαναστατικού καζίνο.

Στο οποίο άλλοι παίξανε κόκκινο στις πλατείες και τα διόδια με τον Τσίπρα και κερδίσανε. Άλλοι παίζουν μαύρο με την Ζωή στους πλειστηριασμούς και ελπίζουν να κερδίσουν.

Και μια στρατιά από working class stiffs φέρνει μόνο συνέχεια zero ώστε με τους φόρους να χρηματοδοτήσει το παιχνίδι τους.

Του Αντώνη Πανούτσου
liberal.gr

Πηγή