Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Του Κώστα Ροδινού

Μέχρι τώρα το 501 ήταν η γνωστή φίρμα της Levi’s.
Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να το ξεχάσετε!
Το 501 είναι το κατώτατο ποσό από το οποίο το Δημόσιο θα μπορεί, πλέον, να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για ληξιπρόθεσμες οφειλές!
Mε πάνω από 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργείται πλέον μια εφιαλτική κατάσταση.
Και 500 ευρώ στο Δημόσιο δεν χρωστάει κάποιος μεγαλοκαρχαρίας.
Φουκαράδες θα είναι οι περισσότεροι, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Θύματα της κρίσης!
Άνθρωποι, οι οποίοι έως πριν λίγα χρόνια, ίσως δεν θα ήξεραν τι σημαίνει να έχεις χρέη προς το Δημόσιο.
Και δεν μιλάμε για πολίτες που πήραν δάνεια από τράπεζες και τα κακοδιαχειρίστηκαν, αλλά για συνηθισμένους ανθρώπους που θα αδυνατούν να καταβάλουν κάποια δόση φόρου εισοδήματος ή κάποιον ΕΝΦΙΑ.
Και από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορούν να βρεθούν με την ακίνητη περιουσία τους να εκπλειστηριάζεται και μάλιστα ηλεκτρονικά!
Αυτούς, λοιπόν, τους πολίτες έρχεται η Κυβέρνηση. της πρώτης φοράς αριστερά, και τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό!
Γίνεται ο εφιάλτης και ο δυνάστης τους!
Τους τρομοκρατεί και τους εκβιάζει μ’ ένα δίλημμα μπροστά στο οποίο δεν έχουν επιλογή: ή μας τα δίνετε με το καλό ή σας τα παίρνουμε με το ζόρι!
Πρόκειται για πλέον απάνθρωπη πολιτική που έχει εκφραστεί ποτέ.
Και δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας!
Τον απόλυτο κυνισμό.
Αφού απέτυχαν να εισπράξουν, όπως το πολυδιαφήμιζαν, από τις περιώνυμες «λίστες», αφού τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν πολύ κατώτερα των προσδοκιών τους, αφού με την φορολογική τους πολιτική έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, τώρα εφορμούν εναντίον των αδύναμων να μαζέψουν, και μάλιστα με αναγκαστική εκτέλεση… πεντακοσάρικα!
Προσωπικά, εκτιμώ, ότι πολύ δύσκολα θα το αποτολμήσουν γιατί γνωρίζουν ότι αυτό θα είναι το «κύκνειο άσμα τους», όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα!
Το ζήτημα είναι η εκφρασθείσα πολιτική τους να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να τους απειλούν με κατάσχεση για χρέη 501 ευρώ.
Αυτό είναι το αριστερό τους ήθος!

Πηγή

Share.