Με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, πέρασε το Πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, συγκεντρώνοντας 154 “ναι” και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους.

Η Κυβέρνηση, όχι μόνον βγήκε αλώβητη από την ψηφοφορία παρά τις γκρίνιες βουλευτών για σειρά διατάξεων αλλά και ενισχυμένη πλέον, κατά μία βουλευτή.

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία ήταν ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων, προσχωρεί πλέον και επισήμως ως συνεργαζόμενη, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μεγαλοοικονόμου είχε υπερψηφίσει και τον Προϋπολογισμό, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Capital.gr, που έφεραν την Κυβέρνηση να προσβλέπει σε διεύρυνση της Κ.Ο της και στην εκ νέου υπερψήφισή νομοσχεδίου από την (πρώην ανεξάρτητη) βουλευτή.

Σύμφωνα άλλωστε με κυβερνητικό αξιωματούχο: “Φαίνεται πως όσο βαδίζουμε στην έξοδο από τα μνημόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία αυξάνεται αντί να μειώνεται, όπως συνέβαινε σε αντίστοιχες ψηφοφορίες νομοσχεδίων για αξιολογήσεις επί προηγούμενων κυβερνήσεων”.

Η ίδια πηγή μάλιστα, πρόσθεσε πως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λευκωσία, όπου θα βρεθεί αύριο για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, θα υπάρξει συνάντηση με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξεταστεί σε ποιες επιτροπές θα συμμετάσχει η κ. Μεγαλοοικονόμου.

Η επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

​Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την ένταξη της βουλευτού Β’ Πειραιά, στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ως συνεργαζόμενη.

Η ψηφοφορία

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 154 βουλευτές και κατά 141.

– η ΝΔ, η ΔΗΣΥ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων ψήφισαν “όχι” σε όλα

– το ΚΚΕ ψήφισε “όχι” σε όλα, πλην του άρθρου για τα οικογενειακά επιδόματα, στο οποίο δήλωσε “παρών”

*το Ποτάμι ψήφισε “όχι” σε όλα, πλην του άρθρου για τις απεργίες, στο οποίο δήλωσε “παρών”

*Η ανεξάρτητη βουλευτής, Κατερίνα Παπακώστα, ψήφισε “όχι” σε όλα και δήλωσε “παρούσα” στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα

*Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης ψήφισε “όχι” σε όλα και “ναι” στο άρθρο για τις απεργίες

*Απόντες από την ψηφοφορία ήταν οι βουλευτές της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και ‘Αννα Μισέλ – Ασημακοπούλου, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

*Οι κκ Βούλτεψη- Ασημακοπούλου εξέφρασαν με επιστολή τους την πρόθεση ψήφου τους, ( στη γραμμή της Ν.Δ, όχι σε όλα).

*Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι ψηφίζει “παρών” στο άρθρο για τα οικογενειακά επιδόματα, “διότι παρά το γεγονός ότι αυξάνει το συνολικό κονδύλι και επιδοτεί το πρώτο και δεύτερο παιδί, πρόκειται για μέτρο αναδιανομής της φτώχειας, παίρνοντας από τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους, αφού η επιδότηση αυτή είναι η ελάχιστη, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων”.

Πηγή

Share.