[ccpw id="136103"]

Το διαφαινόμενο κλείσιμο του Mega Channel είναι αναμφισβήτητα μια από τις χειρότερες ειδήσεις της φετινής χρονιάς μέχρι τώρα.

Όσο και αν το σημαντικότερο ιδιωτικό κανάλι στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης φυτοζωούσε εδώ και πολλούς μήνες όλοι μας ελπίζαμε πως στο τέλος θα βρισκόταν κάποια χρυσή τομή. 

Τα αίτια του «μαύρου» στο Mega είναι σίγουρα εξαιρετικά περίπλοκα για να αναλυθούν στις λίγες γραμμές ενός άρθρου. Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ στην υποδοχή που έτυχε το «γεγονός» σε μια συγκεκριμένη κατηγορία «φιλοκυβερνητικών».

Όχι, δεν θα μιλήσω για το, διαβόητο πλέον, ποστ του Παύλου Πολάκη στο Facebook. Όπως έχω πει κι άλλες φορές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απλώς δίνει στον μέσο συριζαίο αυτό που έχει ανάγκη. Καφρίλα και μπινελίκια. Σε κεφαλαία γράμματα. Αν οι συριζαίοι ψηφοφόροι ήταν σοβαροί άνθρωποι προφανώς και ο Πολάκης δεν θα έγραφε τέτοια. Απλά πράγματα.

Αυτό που συνέβη μόλις κυκλοφόρησε το οριστικό (;) τέλος του Mega και πέρα από το αναμενόμενο «πανηγύρι» που ξέσπασε στις τάξεις των γνωστών σκοταδόψυχων ήταν να εξαπλωθεί ως «παλλαϊκή» απαίτηση ένα αποκρουστικό αίτημα.

Ξεκίνησε από ποστ των συριζοτρόλ στα σόσιαλ μίντια και σύντομα εξελίχθηκε σε άρθρα στα φιλοσυριζαίικα ΜΜΕ: Οι δημοσιογράφοι του Mega, λέει, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για την στάση που είχαν κρατήσει στο δημοψήφισμα του 2015.

Βασικά, η «δημοκρατικότατη» αυτή θέση εμφανίστηκε σε δύο παραλλαγές. Σύμφωνα με την πρώτη, τη συγγνώμη αυτή την χρωστάνε γνωστοί και επιτυχημένοι δημοσιογράφοι του καναλιού, οι οποίοι φυσικά και κατονομάζονταν ένας προς έναν στα πλαίσια της γνωστής συριζαίικης τακτικής της στοχοποίησης. Ξέρετε, μπας και βρεθεί κάνας «αγανακτισμένος πολίτης» και ανοίξει κάνα κεφάλι.

Η δεύτερη δεν κολλούσε στα ονόματα. Όλοι οι δημοσιογράφοι του Mega είχαν ως καθήκον τους να ταπεινωθούν ενώπιον του συριζαίικου όχλου για το έγκλημά τους να υποστηρίξουν αυτό που τελικά έκανε ο πολυχρονεμένος μας Αλέξης Τσίπρας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, γνωστή συριζοσελίδα έκανε viral και ένα βιντεάκι όπου δύο δημοσιογράφοι του Mega ομολογούσαν πως είχαν κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό.

Φυσικά, τίποτα τέτοιο δεν συνέβαινε στο εν λόγω βίντεο αλλά είναι γνωστό πως ο συριζαίος ψηφοφόρος μένει στους τίτλους κάθε είδησης αρκεί να συνοδεύονται από ατάκες του τύπου «Δείτε το πριν το εξαφανίσουν».

Δεν πρόκειται βέβαια να μπω στον κόπο να αναλύσω το αν έχουν λόγο οι συγκεκριμένοι άνθρωποι να απολογηθούν επειδή σε μια στιγμή απόλυτης εθνικής παράνοιας είχαν το θάρρος να πάνε κόντρα στο ρεύμα.

Θα αντιπροτείνω όμως κάτι.

Όχι στα συριζοτρόλ (που άλλωστε την δουλειά τους κάνουν) αλλά σε όλους εκείνους τους δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» που εδώ και οκτώ χρόνια συμμετέχουν συνειδητά και με το αζημίωτο στην μεγαλύτερη απάτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας:

Το Φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλους αυτούς που αφού εκμεταλλεύτηκαν με τα κακογραμμένα κειμενάκια τους το άγχος και την αγωνία της φτωχοποιημένης ελληνικής κοινωνίας τάζοντας πράματα και θάματα για να υφαρπάξουν ψήφους που θα έφερναν στην εξουσία το κόμμα που τους βόλευε προσωπικά, έχουν σήμερα το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα, χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος ένα μούφα-δημοψήφισμα που δίχασε τη χώρα και το οποίο δεν σεβάστηκε καν ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους.

Σε όλους αυτούς που μαχαιρώνουν πισώπλατα, που έδωσαν και δίνουν στεγνά αξιόλογους και ικανότατους συναδέλφους τους – πολλές φορές και πρώην συνεργάτες τους.

Για ταπεινά οικονομικά κίνητρα. Για μια θεσούλα. Ή απλώς από σκέτο φθόνο.

Μήπως πλησιάζει η ώρα, αγαπητές «συντροφάρες», που θα ζητήσετε εσείς συγγνώμη για όλα αυτά που κάνατε;

Του Θανάση Χειμωνά
protagon

Πηγή