[ccpw id="136103"]

Πότε θα κάνει ο Τσίπρας εκλογές;

Θα επιχειρήσει «ηρωική έξοδο» το φθινόπωρο επικαλούμενος την υποτιθέμενη λύτρωση από τα μνημόνια ώστε να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον Μητσοτάκη;

Να επενδύσει σε μία «δεξιά παρένθεση» δηλαδή, ευελπιστώντας να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές όπου δυνητικά θα μπορούσε να ανακαταλάβει την καρέκλα του Μαξίμου;

Είναι ένα σενάριο που διακινείται ευρέως το τελευταίο διάστημα. Στη λογική ότι ο Τσίπρας πλέον δεν αντέχει, άρα αν θέλει να διασωθεί θα πρέπει να κινηθεί μακιαβελικά.

Οπότε τι καλύτερο από το να εγκλωβίσεις τον αντίπαλό σου στο χάος που ο ίδιος έχεις προκαλέσει και να τον περιμένεις στη γωνία για να τον τσακίσεις;

Θεωρητικά μιλώντας πάντα, αν ο Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδύναμος η ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με την Φώφη δεν θα είναι ιδιαίτερα σταθερή καθώς όχι μόνο θα έχει να αντιμετωπίσει το μπάχαλο που θα της έχει κληροδοτήσει ο Τσίπρας, αλλά θα πρέπει να αντεπεξέλθει με ιδιαίτερη μαεστρία και απέναντι στις τρικλοποδιές του Αλέξη, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα πετάει πέτρες από το πεζοδρόμιο λέγοντας ότι αυτός τα έκανε καλύτερα.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που θα πλησιάζουν απειλητικά οι Προεδρικές εκλογές. Άρα και πάλι ευνοημένος θα είναι ο λαοπλάνος.

Υπάρχει επίσης και το σενάριο που λέει ότι ο Τσίπρας καταρρέει και όταν γίνουν εκλογές μπορεί να καταγράψει ποσοστά κάτω του 15% κι ο Μητσοτάκης ασχέτως αν είναι αυτοδύναμος ή όχι να ανακηρυχθεί κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Οπότε ό, τι κι αν κάνει ο… λαοπρόβλητος είναι χαμένος από χέρι. Άρα θα το πάει μέχρι τέλους και… αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

Σενάριο που κατά την άποψή μας είναι πιο ρεαλιστικό. Όσο κι αν θαυμάζουν ορισμένοι τις… ηγετικές ικανότητες του ολετήρα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι τόλμησε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που δεν τόλμησαν οι προηγούμενοι βάζοντας τάξη στο μεταπολιτευτικό όργιο, η ωμή πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Προς λύπη τους θα πρέπει να παραδεχθούν ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα που έχει υπάρξει. Η απάτη που σκηνοθέτησε και εκτελεί με πίστη δεν θα πέρναγε ούτε ως σκέψη από τους… προηγούμενους.

Όμως γνώριζε ότι μόνον έτσι θα κατακτούσε την εξουσία, καθώς δεν διέθετε τις αναγκαίες πολιτικές ικανότητες.

Αντί να αφήσει τους… προηγούμενους, παρά τα λάθη τους, να βγάλουν την Ελλάδα στο ξέφωτο, προτίμησε να γίνει ένας σύγχρονος γκαουλάιτερ που τα «κοράκια» δεν ονειρεύονταν ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

Μην αυταπατάστε, και οι πέτρες γνωρίζουν πλέον ότι είχε συνθηκολογήσει με τους αποικιοκράτες – δανειστές πολύ πριν καταλάβει… τα χειμερινά ανάκτορα του Μαξίμου.

Έτσι εξηγείται και το «άδειασμα» των «εταίρων» μας στον Σαμαρά. Εφόσον είχαν βρει το παιδί για τα θελήματα ποιος ο λόγος να διαπραγματεύονται με τον Σαμαρά;

Επειδή γνωρίζει λοιπόν ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ψάχνει τις ψήφους με μεγεθυντικό φακό θα συνεχίσει να υπηρετεί με θέρμη τους δανειστές μέχρις εσχάτων.

Για να το κάνουμε πιο λιανά… μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

Από τη στιγμή που κορόιδεψες τους πάντες και έχεις βάλει απέναντι όλες τις κοινωνικές ομάδες, ακόμη και μέρος των δημοσίων υπαλλήλων, με τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχεις πάρει, πρέπει να είσαι ανόητος να πιστεύεις ότι θα βγεις αλώβητος από τις κάλπες και αν δεν βγεις πρώτος με ευκολία θα ηγηθείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι η κατάρρευση που τρομάζει τον Τσίπρα για αυτό προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια στην εξουσία. Αν την χάσει, χάθηκε!!! 

Μην νομίζετε ότι αν γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης θα του χαριστεί.

Θα τον οδηγήσει πάραυτα σε Ειδικό Δικαστήριο. Άλλωστε η οικογένεια διαθέτει το know how.

Κι αυτό είναι που τον τρομάζει περισσότερο από όλα.

Συνεπώς η μόνη λύση που του έχει απομείνει είναι να εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές των κορακιών μπας και του πετάξουν κανένα κοκαλάκι (προληπτική γραμμή στήριξης, υποσχετική για ελάφρυνση χρέους κ.ο.κ) ώστε να μην καταποντιστεί στις εκλογές.

Κι ας μην επαναλάβουν ορισμένοι ότι οι δανειστές θα τον στηρίξουν γιατί τους κάνει τα χατίρια, άρα θα είναι γενναιόδωροι μαζί του επιλέγοντας να πορευτούν με αυτόν κι όχι με τον Μητσοτάκη.

Πρώτον οι δανειστές δεν στηρίζουν πρόσωπα, αλλά αυτούς που μπορούν να υλοποιήσουν τις εντολές τους. Και η ημερομήνια που θα έχει αυτή τη δυνατότητα ο Τσίπρας έχει λήξη.

Δεύτερον, ό, τι κι αν του δώσουν, ένα πράγμα δεν μπορούν να ελέγξουν. Την ψήφο του λαού η οποία θα είναι οργισμένη. Κάτι που είμαστε σίγουροι ότι ξέρουν κι οι ίδιοι.

Ως εκ τούτου, ας κρατάνε μικρό καλάθι όσοι βαυκαλίζονται πανηγυρικές εξόδους από τα μνημόνια και άλλα τινά. Το μόνο απτό στοιχείο που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η ανοχή που του δείχνουν λόγω της στάσης του στα… τέσσερα. Όλα τα άλλα έπονται…

Στο μεταξύ, ο λαοπρόβλητος με τους Γκαίμπελς στα υπόγεια του Μαξίμου και τα δημοσιογραφικά τρόλια θα πετάει λάσπη με τους τόνους κατά των αντιπάλων του, θα θολώνει τα νερά με ζητήματα όπως το Σκοπιανό και θα διαστρεβλώνει τα πάντα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επαναπατρίσει ένα μέρος των αυταπατημένων που του γύρισαν την πλάτη μπας και διασωθεί.

Κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος.

Να καταστεί πάλι βρώσιμος ο σανός των κατσαπλιάδων.

Ό, τι χειρότερο για τη ΝΔ.

Από την μεριά μας θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη. Δυστυχώς δεν διαθέτουμε την απαραίτητη δύναμη.

Τη δύναμη την έχει η ΝΔ. Θα πρέπει να προκαλέσει η ίδια τις πολιτικές εξελίξεις, όχι απλώς να περιμένει πότε θα προκηρύξει εκλογές ο Τσίπρας.

Πρέπει να απεγκλωβιστεί από την ατζέντα του λαοπλάνου, διότι κινδυνεύει να καταστεί κι αυτή μέρος του προβλήματος.

Όσο παρατείνεται ο βίος αυτής της κυβέρνησης, τόσο θα μεγαλώνει η οργή του κόσμου. Κι όσο η ΝΔ παρακολουθεί από θέση παρατηρητή, τόσο κινδυνεύει να την συμπαρασύρει κι αυτήν όταν ξεσπάσει.

Ο λαός δεν έχει βγει ακόμη στους δρόμους γιατί δεν έχει κάποιον να τον οργανώσει. Ήρθε ο καιρός να αναλάβει αυτό τον ρόλο ο Μητσοτάκης.

Με τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό του δίνεται μια τεράστια ευκαιρία να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του παγιδεύοντας τον Τσίπρα στις ραδιουργίες του.

Αν αγκαλιάσει τον λαό είναι σίγουρο ότι θα τον ανταμείψει.

Προφανώς γνωρίζει ότι η εξουσία είναι αδιαίρετη και οι κατσαπλιάδες θα κάνουν τα πάντα για να την κρατήσουν.

Θα πρέπει κι αυτός να κάνει τα πάντα για να τους την στερήσει.

Φτάνει πια με την «υπεύθυνη αντιπολίτευση» και την «αστική ευγένεια». Η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο.

Ας μην διστάσει.

Του Πάνου Β. Ζήση
antinews.gr

Πηγή