Ρίχνουν τώρα στη μάχη και τα γυναικόπαιδα. Έχουν εξαντλήσει όλες τις στρατηγικές εφεδρείες της προπαγάνδας και της ψηφοθηρίας και ρίχνουν τώρα στη μάχη και τον χαλασμό τα γυναικόπαιδα, γυμνά και άοπλα.

Τέτοια απελπισία επικρατεί στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ…Η σύντροφος στο τραπέζι και στην κλίνη του πρωθυπουργού Περιστέρα (ελληνικά Μπέτυ) Μπαζιάνα έδωσε συνέντευξη και είπε ότι:

Δεν μιλά ως σύντροφος του Πρωθυπουργού, αλλά ως… πολίτης!

Μπράβο της!

Πώς κατάφερε, όμως, να χωρίσει αυτά τα δύο; Ας μου πει το μυστικό να το εφαρμόσω κι εγώ στη γυναίκα μου…

Πρώτο ψέμα, λοιπόν, μεγάλο και χοντρό. Ένα φτηνό κολπάκι για να υπερασπιστεί τον κατηγορούμενο σύντροφό της και παράλληλα να μείνει στο απυρόβλητο. Αμ’ δε…

Δεν δέχομαι κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης (είπε):

Μπράβο της! Είναι πιστή σαν Πηνελόπη.

Αλλά, δυστυχώς, οι πολίτες που τον ψήφισαν τον κατηγορούν ότι τους εξαπάτησε και τους πρόδωσε: άλλα έλεγε κι άλλα έκανε.

Επειδή αυτά που έλεγε ήταν παραμύθια με δράκους και Μεγαλέξαντρους που δεν ζουν στην πραγματικότητα. Ιδού μερικά παραδείγματα:

Είπε ο Αλ. Τσίπρας ότι θα σκίσει τα Μνημόνια και υπέγραψε το Γ’ Μνημόνιο που επιβάρυνε τον ελληνικό λαό με 100 δισ. ευρώ και 2,5 χρόνια ύφεση με capital controls.

Είπε ότι θα κάνει τις αγορές να χορέψουν πεντοζάλη κι έβαλε τη χώρα και τον λαό να χορεύει… καλαματιανό.

Είπε ότι θα κάνει σεισάχθεια, δηλαδή ότι θα χαρίσει τα χρέη των Ελλήνων σαν τον… Σιώρρα και τώρα τους βάζει να τα πληρώσουν με τους τόκους και τα πρόστιμα.

Είπε ότι θα διώξει την τρόικα και τώρα διαπραγματεύεται με κουαρτέτο (τέσσερεις –θεσμούς).

Είπε ότι θα δώσει πάλι τα Δώρα Χριστουγέννων και Αδείας και τους πετσόκοψε κι άλλο μισθούς και συντάξεις.

Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τον μονιμοποίησε… Γενικά μας φλόμωσε στο ψέμα και στο παραμύθι.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι έβρισε τους μισούς Έλληνες ως Μερκελιστές, Τσολάκογλου, Προδότες.

Αυτό δεν συγχωρείται ούτε σ’ αυτόν ούτε στους άλλους κόσμους του Σύμπαντος. Αυτό θα πληρωθεί εδώ και μάλιστα με σκληρό νόμισμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, αλλά δεν πήρε την εξουσία, λέει η κυρία Περιστέρα.

Αυτή η φράση – άποψη Πολάκη στην ουσία – είναι γενική αντίληψη στον ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει άγνοια των πραγμάτων για τα οποία μιλάνε και δημοκρατική κουλτούρα κάτω από το μηδέν.

Στη δημοκρατία κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν έχει όλη την εξουσία.

Η κυβέρνηση έχει μόνο την εκτελεστική εξουσία. Η δικαστική εξουσία είναι στα χέρια ανεξαρτήτων δικαστών και η νομοθετική εξουσία είναι στα χέρια του Κοινοβουλίου. Αυτή είναι η πρώτη διάκριση των εξουσιών.

Υπάρχει όμως και δεύτερη, που αφορά την τοπική εξουσία. Αυτή δεν ασκείται από την κυβέρνηση αλλά από εκλεγμένα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, ανάλογα με το επίπεδο όπου εμφανίζονται τα προβλήματα.

Ταυτόχρονα υπάρχει και μια κάθετη οργάνωση της κοινωνίας σε συνδικάτα και συλλόγους που διαχειρίζονται εργατικά, επιστημονικά και άλλα προβλήματα.

Τέλος, στις δημοκρατίες, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχουν δημιουργηθεί και οι διάφορες Ανεξάρτητες Αρχές που υπερασπίζονται τα προσωπικά, φορολογικά και άλλα δικαιώματα των πολιτών από τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων, της διοίκησης (κεντρικής και τοπικής) και άλλων εξουσιαστικών θεσμών.

Στις δημοκρατίες, λοιπόν, η κυβέρνηση ποτέ δεν αποκτά την όλη (την απόλυτη) εξουσία. 

Η όλη εξουσία χωρίζεται σε πολλά επίπεδα και θεσμούς, για να αλληλοεξισορροπούνται και να αλληλοελέγχονται οι επιμέρους εξουσίες. Αυτή είναι η φύση και η ουσία της δημοκρατίας.

Η (απόλυτη) εξουσία είναι έννοια ξένη στη δημοκρατία. Η όλη εξουσία χρησιμοποιήθηκε από καθεστώτα που η ιστορία συνεχίζει να τα πετά στα σκουπίδια.

Απόλυτη εξουσία είχαν μόνο οι «ελέω Θεού» μονάρχες (βασιλιάδες κι αυτοκράτορες) και οι δικτάτορες, που υπότασσαν όλες τις εξουσίες κάτω από τη σιδερένια μπότα τους.

L’ etat c’ est moi (το κράτος είμαι εγώ) είχε πει ο Λουδοβίκος ΙΔ’. 

Επίσης, ο Χίτλερ είχε όλη την εξουσία στο Γ’ Ράιχ, αλλά και ο Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση. Ο Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, ο Φράνκο στην Ισπανία, ο Ι. Μεταξάς και η χούντα στην Ελλάδα, ο Μάο Τσε Τουνγκ στην Κίνα, ο Φιντέλ Κάστρο στην Κούβα, ο Πολ Ποτ στην Καμπότζη και ο Τσαουσέσκου στη Ρουμανία… 

Για να μην αναφέρω όλα τα καθάρματα της Ιστορίας σταματώ εδώ.

Ο Τσίπρας το πήγε ως το όριο που άντεχε η χώρα (εννοεί τη διαπραγμάτευση).

«Η φασιστική μπότα των δανειστών» τον ανάγκασε να αλλάξει πολιτική, λέει η κυρία καθηγήτρια και σύντροφος πρωθυπουργού δείχνοντας την τερατώδη κι επικίνδυνη για τους φοιτητές της άγνοια για το τι συνέβη στη χώρα.

Η φράση «φασιστική μπότα των δανειστών» είναι βρώμικη και υβριστική για τους λαούς και τις κυβερνήσεις της Ευρώπης.

Επειδή χωρίς τις δωρεές και τα δανεικά των Ευρωπαίων φορολογουμένων αυτή η χώρα κι αυτός ο λαός θα είχε βυθιστεί στα σκατά της άτακτης χρεοκοπίας, απ’ όπου δεν θα έβγαινε ούτε σε 50 χρόνια…

Να λοιπόν τι μας έδωσαν οι «φασίστες» Ευρωπαίοι:

α. Από το 1981 έως το 2020 η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στην Ελλάδα γύρω στα 350 δισ. ευρώ για έργα (5 Κ.Π.Σ.) και επιχορήγηση αγροτών (Κ.Α.Π.). Απ’ αυτά έχουμε χάσει ήδη 25 δισ. ευρώ και θα χάσουμε κι άλλα μ’ εσάς.

β. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε το κούρεμα του χρέους της Ελλάδας (PSI) κατά 115 δισ. ευρώ.

γ. Οι Θεσμοί και τα κράτη της Ευρωζώνης μας δάνεισαν περίπου 200 δισ. ευρώ, για να εξοφλήσουμε τα χρέη μας, με μέσο επιτόκιο 2% όταν οι ίδιοι πλήρωναν 2-3% και πάνω.

δ. Οι Κεντρικές Τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης μας έδιναν τα 12 δισ. ευρώ που κέρδισαν από τα ελληνικά ομόλογα, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έγινε ικανή να τα πάρει επειδή διαπραγματευόταν σκληρά!

ε. Το Πακέτο Γιούνκερ, ύψους 50 δισ. ευρώ και πάνω περιμένει ακόμα να το … απορροφήσουμε.

Ποια πολιτική εφάρμοσε, όμως, ο Αλ. Τσίπρας;

1. Έριξε την κυβέρνηση Α. Σαμαρά με τρόπο αντισυνταγματικό.

2. Έκανε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το κόμμα των ακροδεξιών ψεκασμένων.

3. Έβαλε τον εξωγήινο Γιάνη ν’ απειλεί ότι θα φύγουμε από την Ευρωζώνη όταν ο Β. Σόιμπλε μας έδινε και 50 δισ. ευρώ για το Grexit.

4. Έκανε σκληρή… διαπραγμάτευση για να σώσει τα προνόμια μικροαστικών ομάδων που είχαν σχέση με το Δημόσιο, όπως οι συντάξεις των άγαμων θυγατέρων κλπ. και φόρτωσε τον ελληνικό λαό και τη χώρα με 100 δισ. βάρος, με capital controls και τα ρέστα.

5. Υπερασπίστηκε τον Α. Παπανδρέου και τον Κωστάκη Καραμανλή που φέσωσαν την Ελλάδα με 250 δισ. ευρώ χρέος για να διορίσουν από 400.000 κομματόσκυλα στο Δημόσιο ο καθένας και να χορηγούν επιδοτήσεις σε τυφλούς τερματοφύλακες και ταξιτζήδες κι εγκύους… παπάδες ή γυναίκες που γεννούσαν κάθε 3-4 μήνες!…

Όσον αφορά την ηθική σας που βγήκατε με την ντουντούκα και τη διαλαλείτε στο παζάρι. Έχετε τη χειρότερη παλαιοκομματική ηθική. 

Συναγωνίζεστε την ηθική του Τζούμπε (κατά κόσμον Δ. Βούλγαρης) και του ψευτο-Θόδωρου Δηλιγιάννη που έλεγε ότι θα καταργήσει τους … φόρους! 
Αλλά και την ηθική του «δημοκράτη» στρατηγού Γ. Κονδύλη που κατάργησε τη Δημοκρατία κι έφερε τον βασιλιά με νόθο δημοψήφισμα.

Νομίζετε ότι επειδή στο μαγαζάκι σας βάλατε την ταμπέλα ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γίνατε κι Αριστερά. Γελιέστε. 

Είσαστε μόνο μια εκφυλισμένη λαϊκιστική Αριστερά σταλινικής καταγωγής. Δηλαδή το αντίστοιχο της λαϊκιστικής Δεξιάς, φασιστικής καταγωγής. Γι’ αυτό κάνατε και κυβέρνηση με τον ακροδεξιό ψεκασμένο… Μπούλη! 
Γι’ αυτό άσε τα σάπια ότι θα κατέβεις στον δρόμο. Σε πρόλαβε η Μποφίλιου που πήρε τα βουνά. Με ψηλοτάκουνες γόβες λαμέ!

Όσον αφορά εσάς, κυρία Περιστέρα, που γίνατε Μπέτυ, το ταπεινό υποκείμενό μου δεν πιστεύει ότι θα κατεβαίνατε ποτέ από τη Λαμία στην Αθήνα αν δεν ήσασταν σύντροφος του πρωθυπουργού – ούτε στη Λαμία θα πηγαίνατε αν δεν ήσασταν σύντροφος πολιτικού αρχηγού! 

Με συγχωρείτε για την ταχύτητα, αλλά ας μην έριχναν οι ινστρούχτορες (ο Καρανίκας είναι;) τα γυναικόπαιδα σ’αυτόν το χαλασμό…

Θάνος Παπαδόπουλος
protothema

Πηγή

Share.