Έχω μερικές απορίες:


Ποιοι ενοχλούνται από το συλλαλητήριο που προετοιμάζεται ενάντια στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο κρατίδιο των Σκοπίων;

Τι φοβούνται ότι θα χάσουν;

Ποια προβλήματα θα δημιουργηθούν;

Σε τι θα βλάψει τη χώρα μια διαδήλωση;

Όταν, για ψύλλου πήδημα, κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει το κέντρο της Αθήνας;

Όταν οποιαδήποτε συνδικαλιστική οργάνωση ή εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, με μερικές δεκάδες μέλη τους αναστατώνουν την πόλη, γιατί λοιδορούμε την απόφαση εκείνων που επιθυμούν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην κυοφορούμενη λύση;

Αναφαίρετο δικαίωμά τους δεν είναι;

Όμως επειδή στη γη της «φαιδράς πορτοκαλέας» γνωριζόμαστε μεταξύ μας, ας δούμε ποιοι είναι οι… αντιρρησίες.

-Κατ’ αρχήν είναι όλοι αυτοί, οι «ρεαλιστές», «πραγματιστές», «ποταμίσιοι», αριστεροί, αριστερίζοντες, κοσμοπολίτες στυλ Μπουτάρη, νεοφιλελεύθεροι, «προοδευτικοί», διεθνιστές και πάει λέγοντας, που βγάζουν σπυράκια με οτιδήποτε έχει… εθνικό πρόσημο (για να χρησιμοποιήσω μια φράση του συρμού).

Αυτοί που, όποιον μιλάει για την Πατρίδα, τον βαφτίζουν «πατριδοκάπηλο», όποιον μιλάει για το Έθνος, τον χαρακτηρίζουν, «εθνικιστή» και όποιον υπερασπίζεται την θρησκεία, «σκοταδιστή»!

Είναι, όλοι εκείνοι, που βιάζονται να κλείσουν το θέμα, λες και θα μας πει κανένας μπράβο, αν το κλείσουμε, για να αρχίσουμε δουλειές στην περιοχή!

Πρώτον, σιγά τις δουλειές που θα κάνουμε στα Σκόπια!

Δεύτερον, αλήθεια όλα αυτά τα χρόνια, που είναι ανοιχτό το θέμα, ποιος μας εμπόδισε να αποτελούμε έναν από τους κορυφαίους επενδυτές στα Σκόπια;

Ποιος εμπόδισε τους συμπατριώτες μας να κατακλύζουν το Καζίνο της Γευγελής και τους Σκοπιανούς να παραθερίζουν στη Βόρεια Ελλάδα;

Είναι, επίσης, η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου η οποία έχει συνηθίσει να τα «περνάει» όλα σιωπηλά και αδιαμαρτύρητα. 

Ειδικά, ο Καμμένος που πουλούσε ανέξοδο πατριωτισμό και σημείωνε υψηλά εκλογικά ποσοστά τη βόρειο Ελλάδα, ξέρει ότι αν συμφωνήσει σε μια ονομασία που εμπεριέχει την λέξη Μακεδονία, στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει ψήφους με τον… λύχνο του Διογένη.

Για αυτό θέλουν να περάσουν τη λύση στα «μουλωχτά».

Και το άκρον-άωτον της γελοιότητος, η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του, είναι να μην αναγράφεται η λέξη Μακεδονία στα Ελληνικά! Λες και, πλην ημών, θα τη γράφει κάποιος άλλος στα ελληνικά! Έλεος, πια με το δούλεμα!

Τέλος, μας προέκυψαν και κάποιοι «διαφωνούντες» στην από εδώ πλευρά, δηλαδή στη Ν.Δ!

Αλήθεια πώς καταφέρνει αυτό το κόμμα, ακόμα και σε θέματα που έχει δίκιο, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει πολιτικά, να αυτοπαγιδεύεται, αδυνατώ να κατανοήσω!

Εδώ και μέρες οργιάζει η φημολογία, ότι η ΝΔ είναι, λέει, αντίθετη στο συλλαλητήριο και ότι «απαγορεύει» στα στελέχη της να λάβουν μέρος, σ’ αυτό!

Κατ’ αρχήν τι της κόβει; Η ΝΔ το οργανώνει το συλλαλητήριο;

Και για ποιό λόγο απαγορεύει, αν απαγορεύει, τα στελέχη της να λάβουν μέρος;

Τι θα συμβεί, δηλαδή, αν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα, παραταχθούν πρώτοι-πρώτοι;

Θα διαπράξουν κάποιο… αδίκημα;

Θα παραβιάσουν κάποια… εθνική γραμμή;

Σε τι θα ζημιώσουν την πολιτική της ΝΔ;

Πάσα εξήγηση, ευπρόσδεκτη!

Δεν καταλαβαίνουν στη ΝΔ ότι, αφήνουν το γήπεδο ανοιχτό να «παίξουν» μπάλα ακραία στοιχεία, να καπηλευτούν το συλλαλητήριο και η παράταξη να εξέλθει πολλαπλώς χαμένη;

Δεν αντιλαμβάνονται, οι «φωστήρες», ότι υπάρχουν άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα με ευαισθησίες στο θέμα αυτό, οι οποίοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τακτικισμούς και σκοπιμότητες και οι οποίοι ομνύουν ότι «το όνομα είναι η ψυχή μας»;

Γιατί τους προσβάλουμε αυτούς τους ανθρώπους και δεν σεβόμαστε τις απόψεις τους;

Θέλω να ελπίζω ότι τις άμεσα θα ξεκαθαριστεί η θέση της ΝΔ στο θέμα αυτό.

Όμως, ακόμα και ένα απλό συλλαλητήριο δείχνει αυτό το τρομακτικό έλλειμμα που υπάρχει στη χώρα μας στην διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής στα εθνικά θέματα.

Μια σοβαρή κυβέρνηση, που χειρίζεται τα εθνικά της θέματα με την δέουσα υπευθυνότητα, ένα τέτοιο συλλαλητήριο μπορεί να το υποδαύλιζε κιόλας! Και ας μη συμφωνούσε με τον σκοπό του!

Για να χρησιμοποιούσε την πίεση που ασκεί η κοινωνία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη εθνικά λύση.

Εδώ το Καλοκαίρι του 2015 έστησαν ολόκληρο δημοψήφισμα, μέσα σε μια εβδομάδα, για να πείσουν ότι έχουν τον λαό μαζί τους, τώρα τους φοβίζει ένα συλλαλητήριο;

Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος: μα και τί κερδίσαμε με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία;

Κερδίσαμε πολλά! Κατ΄αρχήν καταφέραμε η λύση να περνάει από την Ελλάδα.

Θα το επαναλαμβάνω συνέχεια: όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, η μόνη αναγνώριση που μετράει είναι αυτή της Ελλάδος!

Μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε τα Σκόπια Μακεδονία.

Ουδείς άλλος!

Του Κώστα Ροδινού
antinews.gr

Πηγή

Share.