[ccpw id="136103"]

Τα δημοφιλέστερα είδη κολάρου σήμερα είναι τρία.

Το κλασικό ίσιο με μύτες, γνωστό και ως Μυτάτο, το ανοιχτό Ρεξ ή Windsor, και το Button Down το κουμπωτό. 

Άλλες εκδοχές λιγότερο δημοφιλείς στην Ευρώπη ή με πολύ περιορισμένη εφαρμογή είναι το κολάρο με στρογγυλεμένες μύτες, το κολάρο με παραμάνα (οι δύο γιακάδες ενώνονται με παραμάνα), το κολάρο με αντεστραμμένες μύτες (για επίσημο φράκο).

Η παραπάνω πληροφορία, θεωρείται θέσφατο για τον κόσμο της ανδρικής μόδας.

Και εδώ όμως έρχεται να ταράξει τα νερά ένας Έλληνας πρωτοπόρος. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Τα κολάρα αυτού του ανθρώπου είναι εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα. Εάν θα έπρεπε να επιλεγεί μία κατάλληλη ονομασία για τα κολάρα που έχει λανσάρει στη μόδα ο κύριος Παπαχριστόπουλος, θα πρότεινα τον όρο «Εγκλήματα λευκού κολάρου».

Φοβάμαι όμως μη παρεξηγηθώ, γιατί ως εγκλήματα λευκού κολάρου, (white – collar crimes), αναγνωρίζονται στη διεθνή βιβλιογραφία, τα οικονομικά εγκλήματα. Πρόκειται για εκείνα τα εγκλήματα που διαπράττονται από άτομα αξιότιμα και υψηλού κοινωνικού κύρους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Για να μην τον αδικήσω, θα πρέπει να παραδεχτώ πως έχει και χιούμορ.

Διαθέτει εκείνη την ικανότητα να μιλά με σοβαρότητα για ασήμαντα θέματα και για σοβαρά πράγματα με ανάλαφρη διάθεση.

Και δεν είναι ο μόνος από αυτή την κυβέρνηση που διαθέτει χιούμορ. Θέλω να πιστεύω πως το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών, έχουν αίσθηση του χιούμορ.

Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Eric Sevareid, μετά την εξουσία χωρίς εντιμότητα, το πιο επικίνδυνο πράγμα είναι η εξουσία χωρίς χιούμορ.

Τον κύριο Παπαχριστόπουλο και τα κολάρα του λοιπόν, θαύμασα σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή όπου ήταν καλεσμένος.

Σε αυτή την εκπομπή λοιπόν, αφού εξύμνησε το σωτήριο και λυτρωτικό έργο αυτής της κυβέρνησης άρχισε να επαναλαμβάνει πως δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.

Εγώ εδώ θα διαφωνήσω.

Γιατί να μην πανηγυρίσετε κύριε Παπαχριστόπουλε και λοιποί συνεργάτες; Καταφέρατε το ακατόρθωτο. 

Με τους παλικαρισμούς και τις ανοησίες σας καταφέρατε να χρεώσετε την ήδη χρεοκοπημένη αυτή χώρα κατά εκατό ολόκληρα δισεκατομμύρια από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακυβέρνησης.

Ευτυχώς που οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι το δισεκατομμύριο, γιατί διαφορετικά θα σας είχαν λιντσάρει και δεν εννοώ μόνο πολιτικά.

Καταφέρατε να φτωχοποιήσετε την παρούσα αλλά και τις δύο επόμενες γενιές Ελλήνων και ακόμα σας μιλάνε με το σεις και με το σας.

Η κόρη μου που είναι σήμερα πέντε ετών, θα πληρώνει από τον μισθό της για να ξεχρεώσει τα δικά σας λάθη, μέχρι να πάρει σύνταξη. Και μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει πανικός. 

Εσείς όμως μέσα σε όλη αυτή τη δυστυχία, ζείτε το δικό σας μύθο. Μία ζωή μέλι, με παχυλούς μισθούς, υπηρεσιακά ταξιδάκια σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τα λεφτά των κορόιδων και ένα σορό άλλες βουλευτικές πολυτέλειες που ο περισσότερος κόσμος δεν τολμά ούτε να τις ονειρευτεί.

Μιλάτε με ένα στόμφο και σιγουριά, που πολλές φορές με κάνει να αναρωτιέμαι αν μας κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Είπατε στη συνέντευξή σας πως τουλάχιστον εσείς δεν είστε κλέφτες. Το ίδιο είπε και η κυρία Μπέτυ Μπαζιάνα σε άλλη συνέντευξη.

Για το εάν είσαστε ή όχι κλέφτες, θα αποφανθεί η ιστορία όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. 

Ωστόσο ο Goethe έλεγε πως απ’ όλους τους κλέφτες, οι ηλίθιοι είναι οι χειρότεροι επειδή σου κλέβουν το χρόνο και το κέφι σου. Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, μας έχετε κατακλέψει κύριε Παπαχριστόπουλε και λοιποί σύντροφοι.

Στην ίδια λοιπόν τηλεοπτική εκπομπή, αφού ο κύριος Παπαχριστόπουλος κατάφερε να πείσει το εκστασιασμένο πλήθος να μετριάσει τους πανηγυρισμούς, όταν η κουβέντα πήγε στο Σκοπιανό, προέτρεψε τους συνομιλητές του να μην εκφράσουν άποψη γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Μάλιστα λοιπόν. Το Σκοπιανό είναι πολύ σοβαρό για να ασχοληθεί μαζί του ένας εν ενέργεια βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου…

Φαντάζομαι πως έχουν αποφασίσει στην κυβέρνηση να ακολουθήσουν και σε αυτό το θέμα, την επιτυχημένη πολιτική που ακολουθούν πρόσφατα στα θέματα της οικονομίας και των σχέσεων μας με τους δανειστές μας.

Θα αφήσουν τους άλλους να πάρουν τις αποφάσεις και εμείς απλά θα συνυπογράψουμε…

Κάποιοι υποστηρίζουν πως μας κυβερνούν άθεοι και μηδενιστές.

Εγώ από την άλλη πιστεύω πως αυτοί που μας κυβερνούν, είναι άνθρωποι βαθιά θρησκευόμενοι, που νοιάζονται για την πνευματική μας πρόοδο. Γιατί όπως είχε πει και ο γέρων Παΐσιος, πνευματική πρόοδος υπάρχει, εκεί που υπάρχει η αίσθηση ότι όλα είναι χάλια…

Δημήτρης Χριστοδουλάκης
liberal.gr

Δείτε σχετικά:

Πηγή