Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Του Επώνυμου
Τα μάθατε τα νέα; Από Δευτέρα βγαίνουμε από τα Μνημόνια. Όχι, δεν είναι Συριζοτρολιά, είναι η πραγματικότητα. Δυστυχώς (ποτέ δεν περίμενα ότι θα έγραφα «δυστυχώς» για αυτό) από Δευτέρα βγαίνουμε από τα Μνημόνια.
Μην ακούτε όσα λένε περί «στενής επιτήρησης» και τρίχες κατσαρές. Από τη στιγμή που ο Τσίπρας κάνει τα χατήρια στην υπερεθνική ελίτ που έφερε (δια του Γ. Παπανδρέου) το Μνημόνιο και την κηδεμονία της χώρας, η «επιτήρηση» είναι αυτή ακριβώς που η υπερεθνική ελίτ θέλει: Πλήρης, ολοκληρωτικός έλεγχος κάθε έκφανσης της ζωής – ειδικά της οικονομικής – χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης.
Με το πολυνομοσχέδιο λοιπόν των 399 άρθρων και των 1.531 σελίδων που, ανθρωπίνως, από τη Δευτέρα θα είναι νόμος του κράτους:
-Καταργείται στην πράξη η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη για πλήθος υποθέσεων, μέσω της υποχρεωτικής προηγούμενης «διαμεσολάβησης». Ο θεσμός είναι μεν κατάφωρα αντισυνταγματικός, όμως όλο και κάπως θα προσπαθήσουν να το διασώσουν οι υπερεθνικές ελίτ και όλο και κάτι ελπίζουν να καταφέρουν.
-Καταργούνται τα υποθηκοφυλακεία χωρίς να έχει φτιαχτεί κτηματολόγιο, ενώ και αυτό που φτιάχνεται, έτσι όπως φτιάχνεται, κάθε άλλο παρά προστατεύει την ακίνητη ιδιοκτησία.
-Δημιουργείται το «ΣΔΟΕ των οικονομικών εισαγγελέων», που θα υπάγεται στο Υπουργείο Οικονομικών και όχι στην ανεξάρτητη ΑΑΔΕ. Δεν θα μπορεί από μόνο του να επιβάλει φόρους ή να κάνει τελικούς ελέγχους, αλλά θα μπορεί να τρομοκρατεί, να διαπομπεύει, να σπιλώνει, να «καθαρίζει» πολιτικούς αντιπάλους και, γενικά, να «εκτελεί συμβόλαια» κατά όποιου δεν γουστάρει η εκάστοτε κυβέρνηση. Όσο για τους εποπτεύοντες οικονομικούς εισαγγελείς και την ανεξάρτητη ΑΑΔΕ, όλο και κάποιοι απόλυτα ελεγχόμενοι θα βρεθούν να εκτελέσουν τις εντολές της κυβέρνησης…
Τα παραπάνω είναι οι πιο καραμπινάτες περιπτώσεις που ΔΕΝ αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και ανήκουν σε αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «ατζέντα Παπανδρέου». Τόσο η διαμεσολάβηση, όσο και η φθορά των υποθηκοφυλακείων λόγω δήθεν «κτηματολογίου», ξεκίνησαν επί Γ. Παπανδρέου το 2010. Κατά «σύμπτωση» είναι και οι δύο θεσμοί που εξοβελίζουν τη δικαστική εξουσία από τη ζωή των πολιτών. Η μεν διαμεσολάβηση εξοβελίζει τη δυνατότητα προσφυγής του πολίτη στους ίδιους τους δικαστές, ο δε νέος «οργανισμός κτηματολογίου» εξοβελίζει τον έλεγχο της δικαστικής εξουσίας επί της ακίνητης περιουσίας, που ασκούνταν δια των υποθηκοφυλακείων. Οι δε σημερινοί κυβερνώντες ποτέ δεν έκρυψαν την αντιπάθειά τους για την Δικαιοσύνη.
Από εκεί και πέρα, το «δικαστικό ΣΔΟΕ» που θα είναι δικαστικό μόνον στα χαρτιά, θα ολοκληρώσει τον ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο της κοινωνίας, που πρώτος ο Γ. Παπανδρέου «οραματίστηκε» και που ο ίδιος ξεκίνησε με το πρόσχημα της δήθεν πάταξης της φοροδιαφυγής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει τη μνημονιακή μετάλλαξη της χώρας. Μετά το πισωγύρισμα που η μετάλλαξη αυτή βίωσε επί Σαμαρά και την παρολίγο ακύρωσή της, το διεθνές σύστημα που επεδίωξε την υποταγή και καταδυνάστευση της χώρας, τα κατάφερε. Πέτυχε τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού συστήματος με την ανακεφαλαιοποίηση του Οκτωβρίου 2015, κατήργησε ουσιαστικά τα μετρητά με τα capital controls του «αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες» Βαρουφάκη (αλήθεια, που εξαφανίστηκε αυτός;) και τώρα, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος, η χώρα ελέγχεται πια πλήρως.
Κερασάκι στην τούρτα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Κυρίες και κύριοι! Το ηλεκτρονικό κράτος είναι εδώ. Και επειδή κράτος και δη νεοελληνικό σημαίνει αυθαιρεσία, το ηλεκτρονικό κράτος θα μπορεί να αρπάζει τα πάντα ηλεκτρονικά: Ηλεκτρονικά θα επιβάλουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα «τεκμηριώνει» το νέο δήθεν «δικαστικό» ΣΥΡΙΖΟ-ΣΔΟΕ. Ηλεκτρονικά θα κατάσχουν όλο σου το χρήμα. Ηλεκτρονικά θα βγάζουν στον πλειστηριασμό την ηλεκτρονικά καταχωρημένη περιουσία σου. Και αν πας να αντιδράσεις, ω όχι, δεν μπορείς να πας στη Δικαιοσύνη άμεσα. Θα πρέπει πρώτα να πας στη «διαμεσολάβηση» (στην πορεία ίσως γίνει ηλεκτρονική και αυτή). Δεν θα γίνεται πιο πριν να πας στη Δικαιοσύνη, διότι πού ξέρεις, μπορεί και να τα βρείτε με τον δυνάστη σου πιο πριν και να τα παρατήσεις. Και αν δεν τα παρατήσεις, κάποιον τρόπο θα βρουν να σε σταματήσουν. Και αν δεν σε σταματήσουν και ένας τέλος πάντων τα καταφέρει να αντιδράσει στην αυθαιρεσία, θα το κάνουν και επικοινωνιακή σημαία: Είδατε; Δεν εμποδίζουμε τους ανθρώπους να βρουν το δίκιο τους.
Η Ευρώπη λοιπόν τη Δευτέρα παραδίδει την Ελλάδα στον νέο, πλήρως μνημονιακό Τσίπρα: Με «αντιμνημονιακό» φωτοστέφανο μεν αλλά πλήρως υποταγμένο στα κελεύσματα της υπερεθνικής ελίτ. Δεν χρειαζόμαστε πια Μνημόνια, διότι γίναμε αυτοί που σχεδίαζε ο Παπανδρέου (ο καλύτερος φίλος του Τσίπρα) να γίνουμε. Σύντομα θα ξεπουληθεί η Μακεδονία και η Θράκη, ώστε να είμαστε και λιγότερο ισχυροί ως έθνος. Ο σατανικός εγκέφαλος (πραγματικός ή μη δεν έχει σημασία, διότι ακόμη και εάν δεν υπάρχει, είναι σαν να υπάρχει) που στοχεύει τον Ελληνισμό, συνεχίζει το άθλιο έργο του, με εγχώριους παραστάτες τόσο ιδιοτελείς και τόσο ανίδεους, που δεν μπορούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει.
Το σκηνικό που έχει στηθεί υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες ανατροπής που διαθέτουν τα πολιτικά κόμματα. Η χώρα δεν έχει δομές αντίστασης σε αυτό που της συμβαίνει. Εμφανίστηκαν αντιστάσεις στο Μνημόνιο του Παπανδρέου, όμως αυτές εκφράστηκαν τελικά πολιτικά από τον Τσίπρα (εξαιτίας του ολέθριου λάθους του σχηματισμού της κυβέρνησης Παπαδήμου από τον Σαμαρά) και εκφυλίσθηκαν ολοκληρωτικά. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που δεν έχουμε πια αγανακτισμένους. Ατυχώς, η διακομματική πατριωτική παράταξη που δημιουργήθηκε από το Όχι στο σχέδιο Ανάν και στο βιβλίο ιστορίας της Ρεπούση και ανδρώθηκε με το Αντιμνημόνιο, δεν υπάρχει πια, λόγω Τσίπρα-Καμμένου. Μια νέα αντίδραση ζυμώνεται αυτή τη στιγμή στα λαϊκά στρώματα, είναι όμως ακόμη πολύ νωρίς πολιτικά για να εκδηλωθεί και ο Τσίπρας αυτό το γνωρίζει. Το γνωρίζει και θα το εκμεταλλευθεί όσο μπορεί περισσότερο.
Μόνη ελπίδα μας, η παρέμβαση του καλού Θεού: Με το θαύμα που θα γλιτώσει τη χώρα από περαιτέρω συρρίκνωση και περαιτέρω δεινά, αλλά και με τη φιλάνθρωπη διαπαιδαγώγηση του λαού αυτού. Ας μην λησμονήσουμε ως χώρα να αναπέμψουμε το ψαλμικό «Κύριε, μη τω θυμώ Σου ελέγξης με, μηδέ τη οργή Σου παιδεύσης με».

Πηγή

Share.