Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Τέτοια αγαστή συνεργασία αριστεράς – εκκλησίας δεν έχει ξαναϋπάρξει.
Το κατάφερε κι αυτό ο λαοπρόβλητος.
Θα θυμάστε τις ένδοξες στιγμές που ζήσαμε στη…. σύνοδο κορυφής στο Μαξίμου επί υπουργίας Φίλη με τον ακομβίωτο να απειλεί με παραίτηση αν του το ζητούσε ο Ιερώνυμος.
Φυσικά, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκε στο αγαπημένο του σπορ της κυβίστησης και ο Τσίπρας για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αυταπατημένων… παραίτησε τον Φίλη.
Κερδισμένος κι από τα αριστερά κι από τα δεξιά ο λαοπλάνος. Ναι μεν… έδιωξε τον Φίλη αλλά δεν τον ανάγκασε να πάρει λέξη πίσω από αυτά που είπε, κι από την άλλη διέσωσε τον Καμμένο και το… δεξιό του ακροατήριο.
Ένα στημένο επικοινωνιακό σόου δηλαδή, για να μπορέσει και ο Ιερώνυμος να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στο… ποίμνιο.
Θα θυμάστε επίσης όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τους μετανάστες επέλεξε να μην φέρει σταυρό και εγκόλπιο για «να μην θίξει το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων». Αν δεν ήταν αυτό στήριξη στον Τσίπρα, που ιδιαίτερα εκείνη την περίοδο τον… έπνιγε το μεταναστευτικό, τότε τι είναι;
Το κερασάκι στην τούρτα όμως από τον Μακαριώτατο ήταν οι σημερινές δηλώσεις του για το Σκοπιανό.
Δηλώσεις διφορούμενες κατά την άποψη μας, καθώς εμφανίστηκε ανυποχώρητος όσον αφορά τη χρήση της λέξης «Μακεδονία», ξεκαθάρισε όμως ότι δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».
Και ρωτάμε; Ποιον βολεύει να αποτύχουν τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται για το Σκοπιανό, ο οποίος τρέμει και μόνο στην ιδέα να συνδυαστούν με την οικονομική εξαθλίωση που έχει φέρει στον τόπο γιατί θα τον πνίξει το τσουνάμι; H απάντηση προφανής.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Σεβασμιώτατος άθελά του υπέπεσε σε αυτό το μέγα ολίσθημα. Όμως σαν πολλές δεν είναι οι συμπτώσεις; Δε νομίζετε;
Εντάξει είναι λογικό ο Τσίπρας από τη μία να επιτίθεται κατά της ορθοδοξίας για να μοιράσει σανό στους αριστερούς ψηφοφόρους και από την άλλη να κάνει κινήσεις κατευνασμού για να τσιμπήσει και δεξιούς. Πολιτικός είναι, τη δουλειά του κάνει.
O Αρχιεπίσκοπος τι έχει να κερδίσει; Γιατί εκτίθεται κατά αυτό τον τρόπο και δεν ακολουθεί το παράδειγμα προγενέστερων Aρχιεπισκόπων, όπως φέρ’ ειπείν του Χριστόδουλου;
Τόσο φοβούνται τον λαό πλέον;

Πηγή

Share.