[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Οι εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανό θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, έστω κι αν το ζήτημα της ονομασίας μετατραπεί σε νέο… Κυπριακό και δεν λυθεί ούτε τον Ιούνιο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ούτε και αργότερα.

Ωστόσο, για τους τακτικισμούς της κυβέρνησης αυτό ποσώς την ενδιαφέρει. Κι αν κάποιοι πράγματι λένε ότι ασκούνται πιέσεις από τους Αμερικανούς, ας κρατήσουν μικρό καλάθι, μπορεί να μην είναι κι έτσι. Ουδέποτε ο Τραμπ εξέφρασε τέτοια επιθυμία, για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ σώνει και καλά. Τις δουλειές τους οι Αμερικανοί μπορούν να τις κάνουν και με άλλους τρόπους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήθελαν μια λύση και μια σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων που θέλουν να ελέγχουν.

Άλλωστε, κάποιες πληροφορίες λένε ότι ο ρωσικός παράγοντας θέλει να έχει ρόλο στην περιοχή, κάτι που δεν αρέσει στην Ουάσιγκτον.

Εν πάση περιπτώσει, πολλά ακούγονται για το τι θέλουν οι Αμερικανοί και τι όχι, όπως επίσης και για το τι σκέφτεται η ελληνική κυβέρνηση και τι όχι. Για παράδειγμα πόσο ενδιαφέρεται πραγματικά ο Τσίπρας να λύσει το πρόβλημα; Ή μήπως ο βασικός του στόχος είναι να προκαλέσει τη διάλυση της ΝΔ ή στην καλύτερη περίπτωση να «πετσοκόψει» τα ποσοστά της;

Άραγε δεν θα βόλευε τον Τσίπρα και τον Καμμένο να καταστρέψουν κάθε ελπίδα αυτοδυναμίας του Κυριάκου και μάλιστα να τον περιορίσουν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δούμε ξανά τον Αλέξη πρωθυπουργό σε μια νέα κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά; Δεν θα ήταν ιδανικό σενάριο για τον Τσίπρα να χάσει τις εκλογές με μικρό ποσοστό, να μην κάνει κυβέρνηση ο Κυριάκος και τότε ένας «χρήσιμος ηλίθιος» ή… ηλίθια να έρθουν και να μοιράσουν την εξουσία και να αφήσουν τη ΝΔ να τρώγεται με τα ρούχα της και τον Μητσοτάκη να μην γίνει ποτέ πρωθυπουργός; Και για σκεφτείτε πόσο πιο εύκολα θα πέρναγε η νέα κυβέρνηση μια τελική λύση για το Σκοπιανό χωρίς πολλές αντιδράσεις;

Ενδεχομένως, δηλαδή το σχέδιο του Μαξίμου που άνοιξε το Σκοπιανό, να μην είναι η λύση του αλλά η δημιουργία συνθηκών κρίσης και διάσπασης στη Νέα Δημοκρατία.

Πριν από μερικές εβδομάδες το Antinews σας είχε προειδοποιήσει για τα σχέδια δημιουργίας ενός νέου κόμματος δεξιά της ΝΔ, με αφορμή και το Σκοπιανό. Οι κινήσεις και οι συζητήσεις στη Μακεδονία έχουν κορυφωθεί και τίποτε δεν αποκλείεται, ακόμη και ο αιφνιδιασμός. Αυτό που ενδεχομένως να κρίνει τις κινήσεις των «στρατηγών» της νέας… πατριωτικής κίνησης, είναι το συλλαλητήριο που θα γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, λένε οι πληροφορίες, έχει κινητοποιηθεί και ξεσηκώνει δημάρχους ώστε εκείνη την ημέρα να γίνει πραγματικός χαμός. Να οργανωθεί μια μεγάλη συγκέντρωση και ταυτόχρονα να κλείσουν υπηρεσίες και δήμοι ώστε το «πατριωτικό κύμα» να φανεί ισχυρό και να μπουν οι βάσεις για την ίδρυση νέου κόμματος. Άλλωστε, θέλει να μπει και στο μάτι του μεγάλου του εχθρού, του Σκοπιανόφιλου Μπουτάρη κι αυτό είναι από μόνο του μια πρόκληση.

Αν το συλλαλητήριο μετρηθεί, ζυγιστεί και κριθεί ελλιπές ενδεχομένως να αναβάλουν την κίνησή τους. Αν όμως, προκληθεί κανένας σεισμός τότε… αέρας στα πανιά τους. Και τα ονόματα που ακούγονται φτάνουν να προκαλέσουν τριγμούς όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και σε όσα κόμματα παίζουν με το όνομα της Μακεδονίας.

Και να είστε σίγουροι ότι ένα τέτοιο κόμμα θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον Κυριάκο. Τι καλύτερο λοιπόν για τον Τσίπρα από μια διάσπαση των δυνάμεων της δεξιάς την ώρα που οι γνωστοί συμβουλάτορες, νεοφιλελέδες της οκάς και λοιποί ανόητοι επικοινωνιολόγοι θέλουν έναν Μητσοτάκη «χαλαρό» και μια παράταξη που να έχει χάσει την ιδεολογική της και πατριωτική της ταυτότητα.

Και για σκεφτείτε και το άλλο σενάριο. Να πάμε στον Ιούνιο χωρίς λύση για το Σκοπιανό, η ΝΔ να έχει γίνει κομμάτια και ο Αλέξης να θέσει βέτο στη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Θα πάει το φθινόπωρο σε εκλογές με το σύνθημα «μνημόνια τέλος» και «εγώ είμαι πιο πατριώτης από τον Κυριάκο».

Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν στο Μαξίμου και στην Πειραιώς κηδείες, αν δεν ξυπνήσουν.

Πηγή