[ccpw id="136103"]

“Ε!…κακομοίρη άνθρωπε, μπορείς να μετακινήσεις βουνά, να κάμεις θάματα, κι εσύ βουλιάζεις στην κοπριά, στην τεμπελιά και στην ανανδρία? Θεό έχεις μέσα σου, Θεό κουβαλάς και δεν το ξέρεις -το μαθαίνεις μονάχα την ώρα που πεθαίνεις, μα είναι πολύ αργά…”
Νίκος Καζαντζάκης

Η ιδιότητα του άνανδρου ψευτοεπαναστάτη και καθεστωτικού δεσμοφύλακα, είναι η έλλειψη ανδρείας, και θάρρους, μπροστά στον όποιο κίνδυνο και η επιθετική στάση εναντίον αδυνάτων, όταν υπάρχει θεσμική και στοχευμένη ατιμωρησία…

Η “ανανδρία” είναι χειρότερη από την κακοήθεια… η “συκοφαντία” είναι η εκδίκηση των ανάνδρων, με την “υποκρισία” να κάνει πάρτι, προσφέροντάς τους δύναμη και οι εκτοξευόμενες “ύβρεις”… ασφαλές καταφύγιο!

Εν κατακλείδι: τα άνανδρα ψέμματα δίνουν την αναγκαία υπόσταση σε άνανδρα πολιτικά μορφώματα, να επιβιώνουν!

Η λακωνικότερη ιστορία του κόσμου είναι “η ιστορία των άνανδρων”, που εγκληματούν, ζώντας και λειτουργώντας υπόγεια και συνωμοτικά ανάμεσά μας… Υπάρχει ένα επίπεδο ανανδρίας και δειλίας, κατώτερο από αυτό του άβουλου “κομφορμιστή”. Είναι αυτό του… “αντικομφορμιστή” από μόδα ή/και για προσωπικό όφελος…

Η ανανδρία είναι στις μέρες που διανύουμε, στοιχείο της αριστερής κοινωνικοπολιτικής “διαφθοράς”.

Ανατρέπει την παράδοση της ηθικής αξίας του Ελληνισμού. Αλλοτριώνει την ατομική και την κοινωνική συνείδηση. Διαλύει το αίσθημα της όποιας εναπομείνασας εθνικής αξιοπρέπειας. Προκαλεί την αμφισβήτηση των ιδεών και την ισοπέδωση των ινδαλμάτων.

Είναι ένα τοξικό βέλος, από τα χέρια “υπανθρώπων”, που στοχεύει στην ίδια την “ανθρωπιά”.

Είναι ένα “δυστύχημα” της ηγεμονίας της “Πρώτης Φοράς στο Βούρκο”, προερχόμενο από την μπόχα της κοπριάς που αναμοχλεύει ο οποιοσδήποτε κακοήθης και θρασύδειλος αυτοαποκαλούμενος “επαναστάτης… κοπής ΣΥΡΙΖΑ, για να λερώσει την αισθητική της κοινωνίας!

Κι όταν η προέλευση της κακοήθειας είναι τόσο βαθιά κομματική, που λίγη ακόμα και εκρήγνυται, διοχετεύει στην ατμόσφαιρα τη δυσωδία της εμφύλιας αντιμαχίας που προκαλεί, την κοινωνική αποσύνθεση και την εθνική ρύπανση των συνειδήσεων.

Είναι διάχυτη η ανανδρία… στο διαδίκτυο και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε κάποια ελάχιστα ευτυχώς, sites και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Στα μέσα επικοινωνίας γενικά, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με ανώνυμες ή ψευδώνυμες παρεμβάσεις και ανυπόγραφες επιστολές.

Παίρνει την e-πένα του “λιβέλλου”, ο κάθε διανοητικά ανάπηρος φανατικός και πληκτρολογεί επιτιθέμενος σε αυτά και στα άλλα, που τον έχουν ξεβράσει από τις τάξεις τους, λόγω μάλλον της “αγραμματοσύνης” και της “ανικανότητας” του -αυτά όλα δηλαδή, που του φαντάζουν θελκτικά, αλλά που ο ίδιος αδυνατεί να φθάσει.

Έτσι, βολεύεται με την προσπάθεια υπονόμευσής τους, μιάς και του πέφτει λίγο δύσκολο ως ακατόρθωτο να τα εξαφανίσει…

Ξέρετε… το άνανδρο μπάχαλο-τρολλ, απειλεί μόνον όταν αισθάνεται ασφαλές και την ασφάλεια αυτή του την προσφέρει απλόχερα η ανωνυμία, η Κουμουνδούρου και η αγέλη που ενδημεί εντός και γύρω απ’ αυτήν…

Αλήτες περιθωριακοί, στα πρότυπα των συντρόφων τους εξ Ανατολής, αφοδεύουν στα αγάλματα, αφήνοντας ορατά τα τεκμήρια της προέλευσής τους, καίνε ή καταστρέφουν και λεηλατούν περιουσίες απλών ανθρώπων στο βωμό της δόσης τους της καθημερινής… Αποβράσματα της κοινωνίας, που τα αίσχη τους αντιπροσωπεύουν προσωπικό όφελος και διεκδίκηση κομματικής προώθησης, σε έναν “πολιτικό” (???) χώρο που νομοτελειακά θα έπρεπε ήδη, να έχει εκλείψει βίαια, χωρίς δυνατότητα επανεμφάνισης…

Ό,τι προλάβουν ν’ αρπάξουν δηλαδή, δολοφονώντας δια της πυράς, ακόμα και μεροκαματιάρηδες εργαζόμενους, που αρνούνται να υπακούσουν στο κάλεσμα για απεργία (Marfin)….

Ενσπείρουν γενναιόδωρα τη χυδαιότητα και την κακοδαιμονία εκείνη, που από κοινού δίχασαν την κοινωνία…

Μπολιάζουν τον κόσμο με τις τοξίνες του κομματικού τους μίσους, της μισαλλοδοξίας, και του κομματικού πάθους τους, που ήταν οι σφαίρες που έστειλαν τη δύσμοιρη πατρίδα στο απόσπασμα, και ακρωτηρίασαν την ιστορική της υπόσταση που είχε καταφέρει να διατηρήσει μέσω αγώνων, αίματος και δακρύων, στις χιλιετίες που πέρασαν.

Αναμοχλεύουν πληγές. Μολύνουν τους νέους ανθρώπους. Σπρώχνουν στο βάραθρο του αφανισμού όποιον άνθρωπο περνά απ’ το δικό τους μολυσμένο σταυροδρόμι, τορπιλίζοντας τη δημοκρατία και αμφισβητώντας την αλήθεια της Ελληνικής προέλευσης, της ιστορίας και της θρησκείας, βιάζοντας και κακοποιώντας το ήθος, τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου λαού.

Ο Ισοκράτης θα τους κατηγορούσε ότι υποσκάπτουν τη δημοκρατία, καταχρώμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου που η ίδια τους παρέχει, λέγοντας χιλιετίες πριν: “η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι καταχράται το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία!”.

Κάποιοι από τους άνανδρους αυτούς δράστες αποκρύπτουν τα στοιχεία τους. Φοβούνται ή ντρέπονται να αποκαλύψουν τα ονόματά τους. Καλύπτουν την δειλία και την ανανδρία τους με την “ανωνυμία της κουκούλας” και τυγχάνουν υπόθαλψης από τα αφεντικά-εργοδότες τους, που τους καθοδηγούν από τα ψηλά βουλευτικά και υπουργικά σαλόνια, στα οποία λαθραία, πριν τρία χρόνια, εισέβαλαν….

– Τους εκάστοτε δηλαδή ηγέτες/μέντορές τους, που τους έχουν εγγεγραμμένους σε περίοπτη θέση, στη λίστα μισθοδοσίας τους. Μια διεφθαρμένη δηλαδή πολιτική εργοδοσία, υποθάλπει επικίνδυνους εγκληματίες-ληστές, πρεζάκηδες και δολοφόνους του κοινού ποινικού δικαίου και τους καθιστά επιθετική ρομφαία κατά των αντιστεκόμενων στα σχέδια τους, πολιτών… άτομα δηλαδή, που κάθε σώφρων άνθρωπος, θα διέβλεπε καθαρά, πως ανήκουν πίσω από τα ατσάλινα κάγκελα λευκών κελιών, σε σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας, μέχρι το τέλος της μίζερης ζωής τους…

Η σκληρότητα που επιδεικνύουν τα άτομα αυτά, φίλες και φίλοι, προέρχεται αθροιστικά, μόνο από το φόβο, την αδυναμία και την ανανδρία που τους διέπουν.

– Τους σεναριογράφους και τους κομματικούς ομιλητές και εκπροσώπους της δημόσιας αθλιότητας που καταδέχονται να κυνηγούν εξουσίες στηριζόμενοι στη “βλακεία”, την “ανανδρία” και την “αδιαντροπιά” των υποτακτικών τους. Πρόκειται περί του “όνειδους” της τελευταίας τριετίας στην κυβέρνηση και των προσφάτων δεκαετιών στην αντιπολίτευση.

Αυτοί είναι οι πρώτοι ένοχοι της ηθικής δολιοφθοράς και οι στόχοι της κοινωνικής κατακραυγής… της αχαλίνωτης προσβολής της Ελληνικής κοινωνίας της εποχής μας…

Οι Έλληνες πολίτες διαισθάνονται, έντονα πλέον, πως η αντίστροφη μέτρηση της “βίαιης” αποκαθήλωσης του δειλού, άνανδρου, αμόρφωτου και επικίνδυνου “ακροδεξιοαριστερού” μορφώματος των “ΣυριζΑνελ”, έχει ήδη ξεκινήσει και είναι πασιφανές ότι, είναι αδύνατον πια να σταματήσει το “πυροκλαστικο” κύμα, που αναμένεται να τους εξαϋλώσει…

Του Θοδωρή Γιάνναρου
capital.gr

Πηγή