Οι παλιοί δημοσιογράφοι έλεγαν, πως η αξιοπιστία των πάντων, κρίνεται από τα βασικά.

Η αξιοπιστία μιας εφημερίδας κρίνεται από τον …καιρό και το πρόγραμμα των κινηματογράφων! 

Αν αυτά τα γράφει λάθος, δεν την εμπιστεύεσαι και στα υπόλοιπα.

Η αξιοπιστία των πολιτικών κρίνεται επίσης από τα βασικά.

Αν ένας πολιτικός δηλώνει αντίθετος σε μια διάταξη και μετά πάει και την ψηφίζει, δεν τον πιστεύεις σε τίποτα άλλο.

Κι αν σου λέει οτι δεν σε ληστεύει, την ίδια ώρα που βάζει το χέρι του στην τσέπη σου, δεν τον εμπιστεύεσαι ποτέ ξανά.

Τι μας είπε χθες ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου; Μας είπε πως “η τρίτη αξιολόγηση κλείνει χωρίς ούτε ένα ευρώ νέα δημοσιονομικά μέτρα”.

Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή για να κλείσει η αξιολόγηση, για να διαπιστώσει πως αυτό είναι ένα χοντροκομμένο ψέμα!

Παράδειγμα: Με τις νέες διατάξεις καταργείται το επίδομα τριτέκνων και πολυτέκνων. Μπορεί να αυξάνεται από την άλλη πλευρά το απλό επίδομα για κάθε παιδί, αλλά όποια οικογένεια έχει τρία παιδιά και άνω, θα εισπράξει το 2018 λιγότερα από αυτά που εισέπραξε το 2017.

Περιορίζονται ταυτόχρονα οι όποιες φοροαπαλλαγές έχουν απομείνει και δεν καταργήθηκαν από την προηγούμενη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης. Κι όλοι γνωρίζουμε πως όταν καταργούνται φοροαπαλλαγές, κάποιοι που δεν πλήρωναν φόρο για κάποιες υπηρεσίες, τώρα θα πληρώσουν!

Με το ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να μειώσει το αφορολόγητο όριο, εφόσον δεν επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι. Και βεβαίως αυξάνεται ο ΦΠΑ σε 37 ελληνικά νησιά, ενώ στα υπόλοιπα πέντε θα αυξηθεί σε έξι μήνες.

Όλα αυτά είναι γνωστά στους πάντες.

Μόνο ο πρωθυπουργός πιστεύει πως δεν είναι γνωστά και πιστεύει πως μπορεί να ξεγελάσει κάποιους.

Είναι τόσο μηδενική η επιβάρυνση των Ελλήνων από το νέο νομοσχέδιο, ώστε πριν την κατάθεσή του στη Βουλή, προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές, μη τυχόν και οι υπουργοί ξέχασαν κανένα…

Αλλά κατά τα άλλα, το πρόγραμμα ολοκληρώνεται και η επιτροπεία τελειώνει, όπως είπε χθες και ο κ. Τσίπρας στους υπουργούς του.

Είναι σαφές λοιπόν, πως όσο δεν περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα το νέο νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή, άλλο τόσο το πρόγραμμα τελειώνει και η επιτροπεία τερματίζεται.

Κι όταν ο πρωθυπουργός σκοτώνει την αξιοπιστία του για ζητήματα τόσο προφανή και αυταπόδεικτα, πως μπορεί κάποιος να τον εμπιστευθεί, όταν μοιράζει αόριστες υποσχέσεις για παροχές, ή όταν διαβεβαιώνει πως δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο;

Βασίλης Χιώτης
protothema

Πηγή

Share.