Τέρμα στο κυνήγι του φτωχοδιάβολου. Με χθεσινή εντολή Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο κράτος και Τράπεζες θα κυνηγούν μόνο επιχειρηματίες…


Το είπε και άντε τώρα να το πάρει πίσω. Διαβάστε το (όσοι το παραλείψατε) γιατί πρόκειται για ιστορική στιγμή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα πουλάει, από το ένα χέρι, το 85% του κράτους, υποθηκεύει την κρατική περιουσία για 99 χρόνια, προσκαλεί Αμερικάνους, Γερμανούς και κάθε καπιταλιστή του πλανήτη να έλθει να κερδίσει στην Ελλάδα. 

 
Και από το άλλο, επιστρέφει σε αριστερό “ταξικό πρόσημο” με τις εξής εντολές στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του υπουργικού συμβουλίου.

“Δεν θα επιτρέπουμε να γίνονται στόχος του κράτους και των τραπεζών οι φτωχοδιάβολοι και να συνεχίσουν ανενόχλητοι μεγαλοεπιχειρηματίες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και πολιτικοί που διασπάθισαν χρήμα”.

Και κρατώντας σφιχτά το φραγγέλιο… σκάει και το μυστικό για το πώς ξαναθυμήθηκε αριστερούς και φτωχοδιάβολους… “…Το 2018 θα είναι το έτος που θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική νίκη το 2019. Πρέπει να δουλέψουμε με προσήλωση, αλληλεγγύη, χωρίς καθυστερήσεις.”

Για την καρέκλα ρε γαμώτο… Και άσε τους φτωχοδιάβολους να βουρλίζονται… χωρίς σπίτι, με κατασχέσεις στις καταθέσεις, με μαύρα αντί μισθό και με ανεργία στο 1.200.000.

Για να δούμε όμως ποιοι είναι οι φτωχοδιάβολοι που θα προστατέψει ο πατερούλης-Αλέξης στον δρόμο που χάραξαν οι σοβιετικοί… Και είναι θέμα αν τους έχει μελετήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι μισοί Έλληνες (για την ακρίβεια, κάτι περισσότερο από τα 4.000.000 των Ελλήνων ιθαγενών) χρωστάνε στο ελληνικό δημόσιο. Είναι δυνατόν να είναι όλοι αυτοί ολιγαρχία και να μην υπάρχουν ανάμεσα τους φτωχοδιάβολοι του ΣΥΡΙΖΑ;

Από αυτούς, τους περίπου μισούς ιθαγενείς, οι εφορίες ετοιμάζουν καινούργια μπουγιουρντί… για 1.700.000, που θα παραλάβουν το αργότερο μέσα στον Φεβρουάριο.

Οπότε προστατεύονται ή δεν προστατεύονται οι (1,7 εκατ.) –φτωχοδιάβολοι–ιθαγενείς (σύμφωνα με τις εντολές Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο); Και αν δεν προστατεύονται (ας υποθέσουμε οι 850.000), πως θα αποδείξουν οι Εφορίες ότι δεν ανήκουν στην κατηγορία του φτωχοδιάβολου οπότε δικαιούνται της προστασίας Τσίπρα;

Στα 4.000.000 και κάτι, που τους κυνηγάνε οι εφορίες, συμπεριλαμβάνονται και 1.000.000 που έχουν ήδη στα χέρια τους κατασχετήρια και ειδοποιητήρια για πλειστηριασμούς στα σπίτια και σε ό,τι ακίνητη περιουσία έχουν κληρονομήσει (για κακή τους τύχη…).

Είναι όλοι αυτοί ολιγάρχες; Και αν δεν είναι θα παραλάβουν (από την Κουμουνδούρου ή από το Μαξίμου) πιστοποιητικό ότι δεν πρόκειται για επιχειρηματίες αλλά για εκείνους που προστατεύει ο Τσίπρας σύμφωνα με τις χθεσινές οδηγίες του Κρεμλίνου;

Στους 2.000 πλειστηριασμούς (αρχίζουν αύριο, Τετάρτη) με τιμή εκκίνησης κάτω από 100.000 ευρώ (όπως μαθαίνουμε από κοράκια ήδη στημένα σε υπολογιστές) έφθασαν ή όχι οι εντολές του Κρεμλίνου ή Μαξίμου (το ίδιο είναι) για να κλείσουν πάραυτα… οι φάκελοι που ανήκουν σε φτωχοδιάβολους;

Και πάμε τώρα στις μειώσεις των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποσχεθεί στους δανειστές μεταξύ πολλών-πολλών άλλων.

Στις συνοικίες που κάθονται φτωχοδιάβολοι θα γίνει ο κακός χαμός. Θα δουν αυξήσεις που δεν τις φαντάζονται ενώ την ίδια στιγμή θα ακούν για μειώσεις (αντικειμενικών) στα πλουσιόσπιτα της Εκάλης και της Βούλας που πηγαίνουν με μεροκάματο να τα καθαρίσουνε.

Αυτό, σύντροφοι, πως θα το κανονίσετε ώστε να μην σας πάρουν με τα γιαούρτια τα παιδιά του λαού… που τους ζητάτε άλλα 4 χρόνια στην εξουσία;

Τι να απαντήσουν. Δεν τους έχει μείνει τσίπα. Δουλεύουν ανοικτά τον κοσμάκη. 

 
Γελοιοποιούν αριστερούς και αριστερά αφήνοντας χώρο και στους Λαφαζάνηδες και την Ζωή για δεύτερο γύρο αριστερής ξετσιπωσιάς. 
 
Να γιατί αναθάρρησε και ο Σώρρας. 
 
Να γιατί γελάει κάθε πικραμένος όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τολμάει να προφέρει αριστερά συνθήματα.

Όπως και να το κάνει, ο Αλέξης Τσίπρας, του είναι αδύνατον με την μαύρη οικονομία ιλιγγιωδώς αναπτυσσόμενη, την μαύρη εργασία στο 20% (και ας μιλάνε για μείωση) τους 300.000 πλειστηριασμούς και τα 2.000.000 κατασχέσεις περιουσιών (εντός του 2018) να ζητάει, σώνει και καλά, αριστερό ταξικό πρόσημο και εκλογές το 2019. 

 
Άρα μήπως προετοιμάζει, αντί “καθαρή έξοδο” από το μνημόνιο σύντομη “ηρωική έξοδο” από την εξουσία, όπως προβλέπει και ο (πάντα διαβασμένος) σχολιαστής Stefanos _Lazaridis;

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

 

Πηγή

Share.