[ccpw id="136103"]
Studio-Dee Studio-Dee – pixabay

Αναδημοσίευση από: dimokratianews.gr

Πώς το κατάφερε πάλι να στριμωχτεί η Νέα Δημοκρατία, ένας Θεός το ξέρει. Και αναφερόμαστε στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων που, αντί να είναι καβάλα στο άλογο, έπεσε και από κάτω. Αντί να υπενθυμίζει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα στελέχη του είναι αυτά που ζητούσαν την αναγνώριση των Σκοπίων με το κλεμμένο τους όνομα, αναγνωρίζοντάς τα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατάφεραν να απολογούνται γιατί η Ν.Δ. είχε τη σωστή στάση στο εθνικό αποτέλεσμα.
Και αφού χάθηκε αρκετός χρόνος, καθώς για άλλη μία φορά η στρατηγική της περιορίστηκε στον Πάνο Καμμένο, ανακάλυψαν με αρκετές ημέρες καθυστέρηση αυτό που έπρεπε να κάνουν από την πρώτη μέρα. Να υπερασπιστούν τη θέση του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Αλλά για να φτάσουν σε αυτό έβαλαν πάλι αρκετά αυτογκόλ.
Από την άλλη η κυβέρνηση, πιεζόμενη από τις ΗΠΑ (και όχι μόνο), κατάφερε να μετατρέψει σε εσωκομματικό θέμα της Ν.Δ. το ζήτημα του ονόματος. Διότι στο Μαξίμου γνωρίζουν, φαίνεται, αυτό που το περιβάλλον της ηγεσίας, της Πειραιώς, καμώνεται ότι δεν ξέρει. Οτι στη Νέα Δημοκρατία (ευτυχώς) υπάρχουν αρκετοί που ανατριχιάζουν στη σκέψη να (ξε)πουληθεί το όνομα της Μακεδονίας μας.
Υπάρχουν βουλευτές αλλά και στελέχη που ακόμη κρατάνε ψηλά τη σημαία και ιδίως πάνω από τη Λάρισα το πολιτικό πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο για τη Νέα Δημοκρατία από ό,τι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Αντώνης Σαμαράς και άλλα στελέχη που το 1993 σήκωσαν ψηλά το θέμα της Μακεδονίας, αποτρέποντας μια εθνική ήττα, τα φίδια ζώνουν την ηγεσία.
Τα σενάρια για κόμμα τύπου «Λέγκας του Βορρά» με αίτημα τη μη αναγνώριση των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία είναι από τους εφιάλτες που ζωντανεύουν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της προκαλούν ακόμη έναν πονοκέφαλο. Το θέμα είναι εάν μπορεί να το μαζέψει πλέον και με ποιον τρόπο. Διότι, αργά ή γρήγορα, το θέμα θα πάει στη Βουλή. Και το κρυφτούλι για όσους θέλουν να τα έχουν καλά «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» θα τελειώσει. Οι ώρες της ευθύνης για όλους έρχονται. Το θέμα είναι να μη γίνουν άλλα λάθη στρατηγικής και τακτικής από τη Ν.Δ. Και κυρίως να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το όνομα πριν να είναι αργά…

Πηγή