[ccpw id="136103"]
Αναδημοσίευση από: antinews.gr

Έπειτα από οχτώ χρόνια ψεμάτων, αποπροσανατολισμού, στημένων θεμάτων και διαρκούς προσπάθειας να αλλάξει η ατζέντα, ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να είναι πιο σοφός.
Δεν θα έπρεπε να ξεγελιέται με πολιτικά κολπάκια από κανέναν και δεν θα έπρεπε να αφήνει κανέναν να κάνει κουμάντο σ’ αυτά που πρέπει να ξέρει για το μέλλον το δικό του, των παιδιών του, της πατρίδας του.
Όλες οι κυβερνήσεις έκαναν προσπάθειες αποπροσανατολισμού, πολλές φορές και οι ίδιοι οι πολίτες το ήθελαν. Πολλές φορές η «παραμύθα» είναι καλύτερη από την αλήθεια. Με αριστερή κυβέρνηση το κακό παράγινε βεβαίως αλλά δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το συνεχίσουν.
Με τι ασχολούμαστε από χθες; Με το Σκοπιανό που είναι μεν σοβαρό θέμα αλλά έχει πολύ δρόμο μπροστά του.
Και με τι άλλο; Με την Περιστέρα που έγινε Μπέτυ κι έβγαλε και γλώσσα. Με την κυρία καθηγήτρια που κλαίει κάθε 5η Ιουλίου αλλά δεν βλέπει ότι κλαίνε καθημερινά όλοι οι Έλληνες με τον άντρα της.
Και ξαφνικά έχουμε ξεχάσει την οικονομία, την τσέπη μας, την κατάσταση στην οικογένειά μας, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα χρέη μας. Ξαφνικά όλα είναι μια χαρά. Έχει περάσει στον κόσμο ότι επέστρεψε η αισιοδοξία, ότι βγαίνουμε από την κρίση, μοιράζουμε πλεονάσματα από το αίμα που μας ρουφάνε, ότι γίνονται προσλήψεις αλλά στο δημόσιο κι όχι από επενδύσεις που έπρεπε να έχουν απογειωθεί.
Και ξαφνικά κάνουμε ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτε άλλο πέρα από την Μπαζιάνα και τις κωλοτούμπες του Πάνου του ευκίνητου.
Κι όμως, χθες καταγράφηκε ιστορικό ρεκόρ χρεών ιδιωτών προς το δημόσιο. Ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ οι οφειλές που έχουν 4,2 εκατ. πολίτες στις εφορίες, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες έχει χρέη στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Και για να ξέρετε τι συμβαίνει, το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο ήταν λίγο πάνω από 65 δισ. ευρώ. Στα χρόνια της αριστερής κυβέρνησης δηλαδή προστέθηκαν τουλάχιστον 30 δισ. Και ξέρετε γιατί; Διότι ο Τσίπρας και η παρέα του είχαν υποσχεθεί σεισάχθεια. Είχαν υποσχεθεί ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα μειώσουν τους φόρους για τους φτωχούς. Είχαν υποσχεθεί ότι θα πληρώνουν οι πλούσιοι, είχαν υποσχεθεί ότι θα κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή και τα λεφτά που θα πάρουν από τους κακοπληρωτές θα τα έδιναν στους μη έχοντες.
Και τώρα τι γίνεται; 100 δισ. ευρώ χρέη, πολλά εκ των οποίων δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ καθώς αφορούν υποθέσεις όπως το πρόστιμο της Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, της Πειραϊκής Πατραϊκής και άλλων χρεοκοπημένων εδώ και χρόνια επιχειρήσεων.
Όμως, στα χρόνια του Αλέξη και της Περιστέρας κανείς δεν πληρώνει, ακόμη και οι έχοντες. Κορόιδα είναι; Πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, πληρώνουν τα θύματα της αριστερής λαίλαπας.
Ξέρετε που έχει φτάσει το ιδιωτικό χρέος, δηλαδή ληξιπρόθεσμα στις εφορίες, τα ταμεία, τα κόκκινα δάνεια και τα χρέη ιδιωτών σε ιδιώτες; Μπορεί να είναι πλέον στα 250 δισ. ευρώ όταν το ΑΕΠ της χώρας είναι 180 δισ. και το δημόσιο χρέος πάνω από 330 δισ. ευρώ.
Και κανείς Καρτερός από το Μαξίμου δε λέει ότι επί αριστερής κυβέρνησης γίνονται 1.000 κατασχέσεις την ημέρα.
Αυτή είναι η κατάσταση της οικονομίας, την ίδια στιγμή που ο Τσίπρας μοιράζει καθρεφτάκια και υπόσχεται καλύτερες ημέρες. Την ίδια στιγμή που η Μπαζιάνα μας κάνει τη χάρη να μας μιλήσει για το πώς νιώθουν οι αριστεροί πολιτικοί.
Αυτή τη στιγμή που η δημόσια και ιδιωτική οικονομία έχει καταρρεύσει και που οι δανειστές μας κάνουν τη χάρη να μας δανείζουν με επιτόκιο 1% ή και λιγότερο.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια κι όχι τα παραμύθια του Τσίπρα που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Δυστυχώς για εμάς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω από τις στάχτες της χώρας.
Πάψτε να τους πιστεύετε, μάθετε την αλήθεια για να ξέρουμε όλοι μας που πηγαίνουμε και πότε θα μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Σε κανονικά πόδια κι όχι σε πήλινα, όχι στις παραμύθες που μας πουλάνε με την οκά οι αριστεροί σαλτιμπάγκοι.

Πηγή