[ccpw id="136103"]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει δύο χρόνια στο τιμόνι της ΝΔ. Οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν όταν ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ήταν μεγάλες.

Πολλοί, μεταξύ αυτών κι εμείς, ήλπιζαν ότι θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό για να απαλλαγεί ο τόπος από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε.

Αντίθετα αυτό που βιώνουμε είναι η σταδιακή εγκαθίδρυση του καθεστώτος του ΣΥΡΙΖΑ. 

 
Δηλαδή οι κατσαπλιάδες αρχίζουν και εδραιώνονται στην κοινωνία. Γίνονται κι αυτοί κομμάτι του πολιτικού συστήματος μεταλλασσόμενοι στη νέα σοσιαλδημοκρατία που ενδεχομένως στο μέλλον θα αποτελέσει τον πόλο που θα νέμεται τις ψήφους της κεντροαριστεράς και ευρύτερα του κεντρώου χώρου. Εν ολίγοις, ανενόχλητοι μετενσαρκώνονται σε νέο ΠΑΣΟΚ.

Κατά τη γνώμη μας βασική ευθύνη για την εν λόγω εξέλιξη φέρει η ΝΔ. Είναι η νωχελική αντιπολίτευση που ασκεί κατά των ολετήρων που τους επιτρέπει να επιβιώνουν. Υποτίθεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης με το σύνθημα «Φύγετε» σηματοδότησε την σκληρή γραμμή που θα ακολουθούσε η παράταξη κατά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όπως διαπιστώσαμε όμως επρόκειτο για μια πομφόλυγα η οποία κι έσκασε.

Από εκεί που μιλούσαμε για «αριστερή παρένθεση» ο Τσίπρας έφτασε να γίνει ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός κι αντί να «φύγει» όπως κραύγαζε ο Μητσοτάκης δεν λέει να απαγκιστρωθεί από την καρέκλα της εξουσίας.

Μήπως τελικά, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο Κυριάκος δεν θέλει πραγματικά να «ρίξει» τον Τσίπρα; Μήπως τον αφήνει να κάνει την βρώμικη δουλειά για να… ενθρονιστεί στην καρέκλα του Μαξίμου με λιγότερες έγνοιες;

Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι το φίδι το πατάς στο κεφάλι αλλιώς θα γυρίσει και θα σε δαγκώσει. Ας παραδειγματιστεί από τον Σαμαρά ο οποίος όταν του δόθηκε η ευκαιρία να τσακίσει τον ΓΑΠ, το έκανε δίχως δεύτερη σκέψη.

Το τραγελαφικό είναι ότι όχι μόνο ο Κυριάκος δεν ανάγκασε τον Τσίπρα να… φύγει αλλά σύρθηκε και συνεχίζει να σέρνεται από την υποτιθέμενη αριστερή και αντεθνική ατζέντα του.

Θα θυμάστε όλοι φυσικά την… σθεναρή στάση που κράτησε η ΝΔ τόσο για το σύμφωνο συμβίωσης και την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια όσο και για την αλλαγή φύλου. Βρόντηξε ο Όλυμπος και έκλαιγαν από συγκίνηση οι νεοδημοκράτες που η παράταξη απεμπόλησε τον ριζοσπαστικό πατριωτικό φιλελευθερισμό εγκαινιάζοντας την εποχή της άνευρης, χωρίς γωνίες φιλελέφτ προσέγγισης.

Και για να μην μείνουν παραπονεμένοι υιοθέτησε πλήρως και την γραμμή του Τσίπρα στα εθνικά. Μην γελιέστε επί της ουσίας η ΝΔ συμφωνεί με τα ονόματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Απλώς ντρέπεται να το παραδεχτεί. Μην ανησυχείτε θα έρθει κι αυτή η λαμπρή για την παράταξη στιγμή.

Βέβαια, ευνοημένος από όλη αυτή την μπλε ποταμίσια θεώρηση των πραγμάτων βγαίνει ο Τσίπρας. Οι ψηφοφόροι του είναι γνωστό ότι δεν διακρίνονται για τα πατριωτικά τους αισθήματα. Στην δύσμοιρη ΝΔ έλαχε να στεγαστούν οι πατριώτες κι αυτή κάνει ό, τι περνά από το χέρι της να τους αφήσει άστεγους.

Για την οικονομία καλύτερα να μην αναφερθούμε, καθώς ο Κυριάκος είναι ίσως ο πρώτος κεντροδεξιός ηγέτης που του έκλεψε την οικονομική πολιτική ένας κομμουνιστοσοσιαλιστής λαοπλάνος. Α… του άφησε τις απολύσεις, να έχει κάτι να ασχολείται βρε αδερφέ. Με την μείωση τη φορολογίας δεν ήταν τόσο γενναιόδωρος και την κράτησε για τους σανοφάγους – χαχόλους εν όψει της εξόδου από τα μνημόνια.

Αυτή είναι η πραγματικότητα, όσο κι αν σας δυσαρεστεί.

Απ’ ότι φαίνεται τα πράγματα θα συνεχιστούν στο ίδιο μοτίβο μέχρι να αποφασίσει ο Τσίπρας να πάει σε εκλογές.

Και πολύ φοβόμαστε ότι ο λαοπλάνος θα είναι πάλι ρυθμιστής των εξελίξεων.

Η αυτοδυναμία με τα μυαλά που κουβαλάνε στην Πειραιώς μάλλον πάει περίπατο. Άρα ή θα υπάρξει συγκυβέρνηση με την Φώφη ή θα οδηγηθούμε σε νέες κάλπες με την καταστροφική απλή αναλογική.

Σε περίπτωση που συγκυβερνήσει με την Φώφη, ο Μητσοτάκης θα έχει να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα της οικονομίας και τα νέα μέτρα που του άφησε παρακαταθήκη ο Αλέξης. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να κατευνάσει τις εσωκομματικές έριδες. Μην νομίζετε ότι οι βαρόνοι που επιβουλεύονται τον… θρόνο της ΝΔ δεν θα του χρεώσουν το γεγονός ότι δεν κατάφερε να συντρίψει τον Αλέξη και αναγκάζεται να κυβερνάει με την Φώφη και τα κατάλοιπα του ΠΑΣΟΚ. Η οποία Φώφη να είστε σίγουροι ότι θα του τραβάει συνεχώς το χαλί, όπως ο Βενιζέλος στον Σαμαρά. Άλλωστε είναι γνωστές οι τελικές προθέσεις της για γάμο με τον Τσίπρα.

Έτσι, η ενδεχόμενη κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα παραπαίει εν τη γενέσει της, οι Προεδρικές εκλογές θα πλησιάζουν και… γαία πυρί μιχθήτω.

Εάν δεν επιτευχθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης τότε οδηγούμαστε στο χάος. Απλή αναλογική και ακυβερνησία, με τη ΝΔ να είναι πάλι απολογούμενη για την ήττα της. Φανταστείτε μόνο τι θα επικρατήσει στο εσωτερικό του κόμματος. Κοινώς… πανωλεθρία.

Από εκεί που θα… διώχναμε τον ολετήρα δηλαδή, ίσως αναγκαστούμε να συγκυβερνήσουμε μαζί του. Τεράστια επιτυχία!

Κι όλα αυτά επειδή ο Μητσοτάκης αρνείται να αρθρώσει πατριωτικό λόγο και να χαράξει συγκεκριμένο όραμα χωρίς σκιές για το μέλλον του τόπου.

Ας αντιγράψει τουλάχιστον την επιτυχημένη συνταγή της διακυβέρνησης Σαμαρά στην οποία συμμετείχε.

Ας τολμήσει να πει «Όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας, όπως τόλμησαν Καραμανλής και Σαμαράς.

Τόσο δύσκολο είναι;

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, οι στιγμές για την πατρίδα είναι κρίσιμες.

Εάν η ΝΔ δεν αποσαφηνίσει την θέση της. Εάν δεν επιχειρήσει το άλμα στο μέλλον και συνεχίσει να πλέει στα θολά νερά του μπλε ποταμιού, είναι σίγουρο ότι θα καταστεί μέρος του προβλήματος κι όχι η λύση του.

Και τότε… σύντροφοι θα γίνουμε όλοι έρμαια των ορέξεων του ολετήρα και της παρέας του.

Οι καιροί ου μενετοί. Γρηγορείτε…

Του Όφι Ιοβόλου
antinews.gr

Πηγή