Για θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία κάνει λόγο σε συνέντευξη του στην “Καθημερινή” ο John Cryan, με τον CEO της Deutsche Bank να συμπληρώνει όμως ότι ο δρόμος μέχρι την πλήρη ομαλοποίηση των συνθηκών να παραμένει μακρύς και δύσκολος.


Όπως τονίζει ο επικεφαλής του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού, η Ελλάδα επανέρχεται στον επενδυτικό χάρτη, ωστόσο για να υπάρξουν σοβαρές επενδύσεις η χώρα μας θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να πετύχει την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, ο κ. Cryan χαρακτηρίζει ως θετικό σημάδι την ανθεκτικότητα της βούλησης των ελλήνων υπέρ του ευρώ, παρά την παρατεταμένη δεκαετή ύφεση, και υπογραμμίζει ότι η επιμονή στην υλοποίηση των δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική διαχείριση θα είναι το “κλειδί” για την οριστική έξοδο από τη κρίση.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνει ότι μετά την εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών οι αγορές πρόθυμα θα διοχέτευαν σε αυτές νέα κεφάλαια, ενώ σημειώνει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες για τον εκσυγχρονισμός της ελληνικής οικονομίας. 

Πηγή

Share.