[ccpw id="136103"]

Ούτε μια ημέρα δεν πέρασε απο το νέο χρόνο κι ο έγκλειστος πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2019, για να κριθεί καλύτερα το “έργο” της διακυβέρνησης απο το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ.


Τέτοια είναι η αγκούσα (άγχος ) του, προκειμένου να ασχολείται μόνο με τις δουλειές με την μικρή κλειστή ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Όλα θυσιάζονται στο βωμό της μιας και μοναδικής προτεραιότητας, δηλαδή να παραμείνει στην εξουσία, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα μια μικρή ομάδα να καθορίζει ποιοί θα κάνουν τις δουλειές σ αυτή την καλύτερη γωνία της Ευρώπης.

Καμμία σημασία δεν έχει αν δεν μπορεί ουδείς (σώφρων) να δημιουργήσει επιχείρηση στην Ελλάδα, αρκεί να κάνουμε μόνο εμείς και να τις ελέγχουμε.

Ακόμη και το Σκοπιανό αποτελει για τον έγκλειστο “παράθυρο ευκαιρίας” λες και πρόκειται να ψωνίσει κανείς στις επερχόμενες εκπτώσεις.

Σημασία, για τον ίδιο δεν έχει τι θα αποφασίσει αυτό το ιδιότυπο μόρφωμα που μας κυβερνά για τα Σκόπια, αλλά τι θα πεί η αντιπολίτευση, παρόλο που ο εταίρος του ( Καμμένος ), άλλα έλεγε στον παρελθόν, κι άλλα σήμερα για το Σκοπιανό.

Τις δυο επόμενες ημέρες μάλιστα, για να ασχολείται ο κόσμος με την μικροπολιτική με νέα συνέντευξη προστέθηκε και η σύντροφος του στο παιχνίδι.

Μπαζιάνα αντί Πολλάκη, Σβίγγου αντί Καρανίκα δεν έχει σημασία.

Ο κόσμος, όμως, δεν ενδιαφέρεται εαν κλαίει η κα Μπαζιάνα στην επέτειο της 5 Ιουλίου, αλλά εαν υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία θα εξασφαλίζει σ όλους ένα λογικό πλαίσιο (φόροι) και φυσικά ισότιμη πρόσβαση στην πληροφόρηση, προκειμένου να επιχειρήσουν.

Χθες Παρασκευή, όμως, ένα παράδοξο στην ελληνική αγορά ομολόγων εξασφαλίζει στο έγκλειστο το “έργο” που θέλει να παρουσιάσει :

Η ελληνική διετία στα ομόλογα έχει απόδοση 1,62% και η αμερικανική 1,94%! 

Είναι χαμηλότερο το ρίσκο στην Ελλάδα απο τις ΗΠΑ; 

Απορίας άξιον είναι πως ο Τσακαλώτος ή ο Πολλάκης δεν έκαναν τουϊτ αυτή την παραδοξότητα στους οπαδούς της χαζοριστεράς.

Δημήτρης Παφίλας
protothema

Πηγή