Αναδημοσίευση από: marketnews.gr
Λοβέρδος Γιάννης
Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, που κυβερνούν ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας, με την συνδρομή των ΑΝΕΛ του Καμμένου, είναι πρωτοφανή. Και γίνονται διαρκώς χειρότερα.
Αναρωτιέμαι αρκετές φορές τι έχουμε πάθει συλλογικά εμείς οι Ελληνες και ανεχόμαστε με προφανή αδιαφορία η και με την αίσθηση του deja vu όλα αυτά. Κι όμως, όσο κι αν νομίζουμε ότι τα έχουμε ξαναζήσει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Διότι ποτέ άλλοτε δεν είχαμε ζήσει σε συνθήκες πραγματικής χρεοκοπίας.
Αντίθετα, αισθάνομαι ότι οι κυβερνώντες, με κάποιο τρόπο μας έχουν υποβάλλει σε κάποιου είδους μαζική λοβοτομή. Δεν ερμηνεύεται αλλιώς η ανοχή μας. Κι εξηγούμαι: Η κυβέρνηση της Αριστεράς αποφάσισε να φτωχοποιήσει και να ισοπεδώσει την μεσαία τάξη και να μας μεταβάλλει όλους σε επαίτες, που θα ζούμε μέσα από επιδόματα, “κοινωνικά μερίσματα”, συσσίτια, κάρτες αλληλεγγύης κοκ.Και το τραγικό είναι ότι τα καταφέρνει. Χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Δείτε το κορυφαίο. Βγαίνει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με μοναδικό της προσόν ότι κάποια στιγμή με το έτσι θέλω αποφάσισε να την κάνει ο κ. Τσίπρας υπουργό, και μας λέει ορθά κοφτά ότι “ξέρετε από που προήλθε το υπερπλεόνασμα, που μοιράσαμε ως…”κοινωνικό μέρισμα”. Από το “υπερπλεόνασμα” του ΕΦΚΑ, δηλαδή του ασφαλιστικού ταμείου, όπου εισρέουν οι εισφορές όλων μας, αν κάποτε θέλουμε να πάρουμε σύνταξη”. Δηλαδή η κ. Αχτσιόγλου μας είπε, χωρίς ντροπή, χωρίς ενδοιασμό, ομολογεί ότι άρπαξαν τις εισφορές μας, ότι υπονόμευσαν τις δυνατότητες μας να πάρουμε κάποτε σύνταξη στο μέλλον, για να δώσουν το ψηφοθηρικό “κοινωνικό μέρισμα” σε κάποιους που το είχαν πράγματι ανάγκη και σε κάποιους που φοροδιαφεύγουν και εμφανίζονται ως άνεργοι και φτωχοί για να ζουν με τα επιδόματα, εις βάρος των κορόϊδων. Κι ουδείς αντέδρασε. Τα χρήματα του ΕΦΚΑ, τα χρήματα δηλαδή συνταξιούχων κι ασφαλισμένων, μετατράπηκαν σε “κοινωνικό μέρισμα”, επειδή αυτό αυθαίρετα,αποφάσισαν ο Αλέξης Τσίπρας κι οι σύντροφοι του, γιατί έτσι εκτιμούν ότι θα εξαπατήσουν για μια ακόμα φορά τους Έλληνες και θα τους υφαρπάξουν την ψήφο τους για μια ακόμα φορά, όταν στηθούν οι κάλπες, εντός του 2018, κατά πάσαν πιθανότητα.
Και δεν είναι μόνον αυτό. Εντός του 2018, για προεκλογικούς λόγους, η παρέα του Μαξίμου ετοιμάζει μια σειρά από ενέργειες, δήθεν “κοινωνικού χαρακτήρα”, στην πραγματικότητα ψηφοθηρικές. Θα βρέχει επιδόματα μέσα στον χρόνο, που έρχεται. Χωρίς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά αντιθέτως στην αποδυνάμωση της. Διότι με την υπερφορολόγηση, οι όποιες δημιουργικές δυνάμεις έχουν απομείνει στην χειμαζόμενη ελληνική οικονομία και κοινωνία, καταστρέφονται οριστικά. Κι όλα αυτά για να υπηρετούνται οι κυβερνητικοί στόχοι περί δημιουργίας κομματικού κράτους και κομματικού στρατού.
Ενδεικτικά, τα επίσημα στοιχεία της “Εργάνης”, που κατέδειξαν ότι η δήθεν μείωση της ανεργίας, στην οποίαν αναφέρεται συνεχώς η κυβέρνηση, οφείλεται, σχεδόν αποκλειστικά στις μαζικές προσλήψεις στο Δημόσιο 25000 συριζαίων και στη δημιουργία νέων υπηρεσιών, επιτροπών, γραμματειών κοκ στο δημόσιο, για να βολευθούν τα “δικά μας τα παιδιά”.
Κάποιος θα έλεγε, “μα καλά αυτά δεν γινόντουσαν και στο παρελθόν”. Πράγματι, γινόντουσαν και προ του 2010. Αλλά γι αυτό καταντήσαμε πένητες και χρεοκοπημένοι. Γιατί αυτό συνέβαινε εξαιτίας του υπερβολικού δανεισμού του κράτους, που οδήγησε στην πτώχευση του. Σήμερα, όμως γίνεται με ακόμα χειρότερο τρόπο. Γίνεται με την υπερφορολόγηση, με κατασχέσεις, με πλειστηριασμούς, με απειλές κι εκβιασμούς εκ μέρους του κράτους- κόμματος, που ξεπατώνει την ιδιωτική οικονομία για να διαμορφώσει συνθήκες σοβιετικού τύπου οικονομίας, που αργά η γρήγορα είναι βέβαιον ότι θα καταρρεύσει με πάταγο. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους κυβερνώντες.
Άλλωστε για τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνοδοιπόρους τους, όλα έχουν μικρό χρονικό ορίζοντα. Μέχρι να στήσουν τις επόμενες κάλπες. Μάλλον το φθινόπωρο του 2018! Το δυστύχημα είναι ότι η ζημιά, που προκαλείται είναι τόσο μεγάλη, που είναι λίαν αμφίβολο αν μπορεί να αποκατασταθεί, ακόμα κι αν στο τέλος του νέου έτους, έχουμε μια νέα, φιλελεύθερη κυβέρνηση.

Πηγή

Share.