Υπέρ του ονόματος “Δημοκρατία της Μακεδονίας” δήλωσε ότι θα ψήφιζε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει ενδεχόμενη κυβερνητική πρόταση που θα ονομάζει τα Σκόπια, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, είναι μία ευκαιρία, κατά τον κ. Δανέλλη, να λυθεί η διαμάχη, καθώς “επαναπαρουσιάζεται το πακέτο Πινέιρο, που με τόσο άφρονα τρόπο απορρίψαμε το 1992”. (σ.makpress: τεράστια ηλιθιότητα, το πακέτο Πινέιρο, απέρριψαν οι Σλάβοι γείτονες όχι η Ελλάδα!)
Αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας, ο κ. Δανέλλης σχολίασε: Σε λίγο κλείνουμε 30 χρόνια από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Ελάχιστες χώρες δεν έχουν αναγνωρίσει τη FYROM ως Δημοκρατία της Μακεδονίας. Για σχεδόν 30 χρόνια θεωρούμε ότι κινδυνεύει η Μακεδονία από κάποιους Σλαβομακεδόνες οι οποίοι έτσι ήξεραν ότι λέγονται κι έτσι διεκδίκησαν αμέσως μετα τη διάλυση της Γιουγκοσλαβία.
Aπάντηση στην ηλιθιότητα του Δανέλλη:

Ο κ. Δανέλλης είπε ότι “δημιουργήσαμε ένα θέμα (σ.σ. ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ!), με μεγάλο κόστος, χωρίς κανένα όφελος εκεί που δεν υπήρχε”. Σχολιάζοντας τη νέα γενιά της FYROM, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε ότι μεγάλωσαν μέσα σε έναν αλυτρωτισμό ο οποίος τους έλεγε ότι η χώρα τους κινδυνεύει από ένα γείτονα που αμφισβητούσε την ύπαρξη και το δικαίωμά τους να υπάρχουν ως μια ανεξάρτητη χώρα. 

Σύμφωνα με τον κ. Δανέλλη ο αλυτρωτισμός αυτός, της νέας γενιάς οφείλεται “στη λανθασμένη πολιτική την οποία εμείς ακολουθήσαμε, ενώ ουσιαστικά ήταν ένα κομμάτι της ενδοχώρας μας, οικονομικά”.

Στη συνέχεια επικαλούμενος το Λεωνίδα Κύρκο, που είχε ιδρύσει το μέτωπο λογικής, ο κ. Δανέλλης επαναλαμβάνει το ρητό της εποχής, ότι δηλαδή “η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική” καθώς όπως ανέφερε, υπήρχαν κατά το Βυζάντιο και σλαβικές περιοχές της Μακεδονίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι με την πρόταση “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, η κυβέρνηση μπορεί να χάσει τη δεδηλωμένη, αφής στιγμής ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν θα ψηφίσει, ο κ. Δανέλλης τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ μιας τέτοιας ονομασίας, διότι τα εθνικά θέματα μπαίνουν πάνω από όλα.

Στο ενδεχόμενο εσωτερική σύγκρουσης με τα στελέχη του πατριωτικού κομματιού του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δανέλλης είπε ότι θα πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή που να βασίζεται στη λογική.

////

Γιατί τα λέει αυτά ο λαγός;
Πολύ απλό: 
Για να ετεροπροσδιοριστεί από ένα δήθεν άλλο άκρο, που εκφράζουν π.χ. οι ΑΝΕΛ, προσδοκώντας ότι θα πάρει τη θέση τους στην κυβέρνηση και θα πάρει κι αυτός μια κυβερνητική καρεκλίτσα. 
Μπρος στην καρέκλα, παραδίδουν και το όνομα και τη μάνα τους.
Βεβαίως ο αριβίστας αυτός που διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μετά πήγε στο Ποτάμι, είναι βουλευτής Ηρακλείου, οπότε, καλά θα κάνει να το βουλώσει.

Πηγή

Share.