[ccpw id="136103"]

του Μιχάλη Χαιρετάκη

Ξύπνησα χαρούμενος με σκοπό η πρώτη ανάρτηση να είναι ευχές για καλή χρονιά σε όλους τους διαδικτυακούς μου φίλους και διάβασα για την ανάρτηση του κου Τζανακόπουλου στο facebook απο τα ΜΜΕ.

Να θυμίσω βέβαια οτι οταν ένας πολιτικός κάνει μια ανάρτηση δημόσια σε ενα προφίλ που το χρησιμοποιεί ως εργαλείο για να αναδείξει τις πολιτικές του θέσεις, σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ιδιωτικό και να μπλοκάρει αυτόν που επικοινωνεί μαζί του αντί να απαντήσει άπο κάτω.

Την προηγούμενη φορά που είχα κάνει κάτι τέτοιο έγραψα δηλαδή κάτω απο την είκόνα που είχε αναρτήσει ο κος Πολάκης, μια απάντηση, κόσμια, χωρίς ύβρεις μαζί με μια εικόνα , αντί απάντησης μπλόκαρε το προφίλ μου ωστε να μην μπορω στο μέλλον ουτε να δω ουτε να γράψω κάτι σε μια ανάρτησή του.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1542818005770115&set=a.367766729941921.105470.100001257926264&type=3&theater

Εγραψα στον κο Τζανακόπουλο:

“Η αίτηση ασύλου τους αφορά την υπαγωγή τους και σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας. Αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μη έκδοση.”

Θα θέλατε να πειτε σε όλους ποια είναι η διαφορά αυτών των δυο που λέτε πιο πάνω; Μήπως εννοείτε οτι δε θα εκδοθούν αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι εντός της χώρας ωστε να αποτελέσουν εύκολη λεία ξένων μυστικών υπηρεσιών; Δε θα τους δώσετε τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα ώστε να μπορούν να πάνε σε κάποια Ευρωπαική χώρα;

Αν είναι αυτό, θα ήταν άθλιο απο μέρους σας, ως πράξη που αμαυρώνει τους θεσμούς (τούς πραγματικό θεσμούς και όχι όπως γελοιοποιήσατε τη λέξη αποκαλώντας τους δανειστές) της ικεσίας και του ασύλου. Αν δεν είναι αυτό, που δε θέλω καν να το πιστέψω οτι θα φτάνατε σε τέτοιο σημείο, θα θέλατε να μας εξηγήσετε σε όλους εμάς ποια ακριβως θα είναι η διαφορά;”

Περιμένω να δώ λοιπόν, απάντηση και ξεκάθαρη διευκρίνιση.

Πηγή