Υπό κράτηση, για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες, θα μείνει ο έκπτωτος πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν, σύμφωνα με απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης.


Πιο συγκεκριμένα, γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε να τον κρατήσει στις φυλακές για τους επόμενους τουλάχιστον δύο μήνες, μέχρις ότου η Γενική Εισαγγελία του Schleswig-Holstein, αλλά και το περιφερειακό ανώτατο δικαστήριο, μελετήσουν τις κατηγορίες των Ισπανών συναδέλφων τους, ώστε να εντοπίσουν αντίστοιχες και ισοδύναμες του γερμανικού ποινικού κώδικα.

Οι Γερμανοί δικαστές θα αποφασίσουν επί του αιτήματος της ισπανικής Δικαιοσύνης να εκδοθεί και η σημερινή απόφαση ίσως αποτελεί πρόκριμα τής τελικής ετυμηγορίας τους.

Ο Πουτζδτεμόν, αφού επιχείρησε να διασπάσει την Ισπανία, κηρύσσοντας την ανεξαρτησία τής Καταλονίας, διέφυγε στο Βέλγιο, όταν διατάχθηκε η σύλληψή του από τη Μαδρίτη. Εκεί παρέμεινε όλους τους τελευταίους μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να μεταβεί στη Φινλανδία, για να μιλήσει σε βουλευτές, οπότε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας επανενεργοποίησε το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Εκείνος πέρασε στη Δανία και στη συνέχεια μπήκε στο γερμανικό έδαφος με κατεύθυνση το Βέλγιο, όμως οι γερμανική αστυνομία τον συνέλαβε.

Πηγή

Share.