Αναδημοσίευση από: parapolitika.gr

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διατηρούσε (και εξακολουθεί και μετά τα γεγονότα της Κυριακής να διατηρεί) εξαιρετικές σχέσεις με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Πριν από τον αγώνα της περασμένης Κυριακής, πληροφορίες ήθελαν τους δύο άνδρες να έχουν έρθει σε επικοινωνία, όχι για να μιλήσουν για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά για τους δύο έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται «όμηροι»- κατά τον Καμμένο- σε Τούρκικες φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθούν επισήμως, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, προσπάθησε να διερευνήσει τη δυνατότητα παρέμβασης του Ιβάν Σαββίδη, προς τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί.

Η «διαδρομή» της μεσολάβησης

Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η «διαδρομή» της μεσολάβησης, θα ήταν συγκεκριμένη. Ο Πάνος Καμμένος θα μιλούσε στον Ιβάν Σαββίδη, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα μετέφερε το μήνυμα στον Πούτιν και τέλος ο Ρώσος πρόεδρος θα ερχόταν σε επαφή με τον Τούρκο ομόλογό του, ζητώντας του να παρέμβει για να απελευθερωθούν οι Έλληνες αξιωματικοί που συνελήφθηκαν στον Έβρο. Και ενώ όλα ήταν δρομολογημένα με τον ομογενή επιχειρηματία να αισθάνεται υποχρέωση μετά και την απόφαση για την επιστροφή των τριών βαθμών, τα ξημερώματα της Κυριακής, ήρθε το ντέρμπι να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Πλέον όχι μόνο δεν υπάρχει διάθεση από την πλευρά Σαββίδη, να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απεναντίας θεωρεί ότι οι ΑΝΕΛ, πρέπει να αποχωρήσουν για διάφορους λόγους από τον κυβερνητικό σχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον το εν λόγω παρασκήνιο, αφού καταδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες, θέματα που άπτονται ακόμη και της εθνικής ασφάλειας. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε μέρες μετά τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, έχουν αποφύγει να τοποθετηθούν επί του θέματος.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.