Η Ελλάδα μας, πέρασε μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή έφερε μία προσαρμογή η οποία άγγιξε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να υπάρξει μία πτώση του ΑΕΠ που μέχρι το 2016 που έφτασε το -27% ενώ ακόμη και ο πληθωρισμός ήταν για πάνω από 40 διαδοχικούς μήνες σε αρνητικό πρόσημο αποδεικνύοντας την βιαιότητα της προσαρμογής.

Τα δύο τελευταία χρόνια η πτώση αθροιστικά έφτασε το -0,5% (2015-2016) δείχνοντας τις τρομερές αντιστάσεις της οικονομίας τόσο στο χαμένο 2015 με τη γνωστή Βαρουφακιάδα όσο και το 2016 με τις γνωστές παλινωδίες των αξιολογήσεων όσο και με την δυσβάστακτη φορολογία.

Επί ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν πήγε πιο καλά απλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν κάνει όλη την απαιτούμενη προσαρμογή.

Έτσι αρχίζει το γνωστό παραμύθι των νέο-κομμουνιστών που μας κυβερνούν και βασίζεται στο ψέμα και κυρίως στον οικονομικό αναλφαβητισμό των περισσότερων στελεχών και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Το ΑΕΠ το 4ο τρίμηνο του 2017 ανέβηκε κατά 1.9% με αποτέλεσμα σε ετήσια βάση η πραγματοποίησα ανάπτυξη να φτάσει το 1,4% μετά από 3 χρόνια νέας οικονομικής πολιτικής και αφού έχει γίνει όλη αυτή η προσαρμογή που περιγράφτηκε παραπάνω.

Επιτυχία δεν το λες πάντως όταν ο στόχος ήταν η ανάπτυξη να φτάσει το 2.5% για το 2017….

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν και άλλα πράγματα.

Η ανεργία τον Νοέμβριο ανέβηκε κατά 0.2% σε σχέση με τον Οκτώβριο ενώ ο πληθωρισμός ξαναγύρισε σε αρνητικό πρόσημο τον Ιανουάριο του 2018 φτάνοντας στο (-0.2%).

Να υπενθυμίσω ότι υπήρξε μία βίαιη προσαρμογή του ΑΕΠ κατά -27% γεγονός που θα έδινε τον απαιτούμενο «χώρο» ανάπτυξης και πληθωρισμού στην Ελληνική οικονομίας.

Ένας άλλος δείκτης που δείχνει την στρεβλή ανάπτυξη της αριστερής ιδεοληψίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι ότι το Λιανικό εμπόριο σε όρους όγκου μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά -2.9% τον Νοέμβριο του 2017 ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά +6.8% αποδεικνύοντας το προφανές, ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την λιανεμπόριο, φέρνοντας τον γνωστό σε όλους μας θάνατο του εμποράκου με αριστερή κυβέρνηση βεβαίως βεβαίως….

Στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ συνέχεια, οι εισαγωγές είναι κατά 61% μεγαλύτερες από τις εξαγωγές.

Εδώ να τονισθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε το οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που δεν θα βασιζόταν στην κατανάλωση και τα δανεικά….

Τελικά επί ΣΥΡΙΖΑ μόνο κατανάλωση υπάρχει από αυτούς που διορίζει στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ ο μηχανισμός της κυβέρνησης.

Τα συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα και απλά.

Η οικονομία όταν μειώνεται η επίδραση του τουρισμού δείχνει ξεκάθαρα τα σημάδια κόπωσης που υπάρχουν ως απόρροια του μοντέλου ανάπτυξης βασισμένο σε μεγάλους φόρους και εισφορές.

Από εκεί που έπρεπε να τρέχουμε με διπλάσια ανάπτυξη και να προσπαθούμε να τιθασεύσουμε τον πληθωρισμό έχουμε ανεμική ανάπτυξη και αποπληθωρισμό.

Η ανεργία μειώνεται αργά ενώ το λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Τελικά λοιπόν η αριστεροφροσύνη της κυβέρνησης με δόγμα την δίκαιη ανάπτυξη, αφορά μόνο τους λεγόμενους κολλητούς του κονκλάβιου του ΣΥΡΙΖΑ και των συγγενών τους.

Ας είναι καλά οι ΔΕΚΟ, το δημόσιο και οι μετακλητές θέσεις ώστε όλοι μας να πρέπει να φωνάξουμε «ζήτω η δίκαιη ανάπτυξη σύντροφοι»….

Του Νικήτα Παπαντωνίου
liberal.gr

Πηγή

Share.