[ccpw id="136103"]

Μέσα σε μια ημέρα ο Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Α. Γεωργιάδης διέσυραν τους σκευωρούς καταρρίπτοντας με γεγονότα τα «νέα στοιχεία» που εμφανίσθηκαν.


Μάλιστα, ο Β. Βενιζέλος, που παρέστη στην συνεδρίαση της προανακριτικής, δήλωσε πως «πέρασε πάρα πολύ καλά.»

Αυτό στην συριζαϊκή ιδιόλεκτο λέγεται πως «τους γλέντησε».

Ποια ήταν τα «νέα στοιχεία;» Ενα σημείωμα της εταιρείας που ζητούσε από τον Α .Γεωργιάδη να μην εφαρμόσει την μνημονιακή υποχρέωση να περικοπεί η φαρμακευτική δαπάνη σε ποσοστό 1% του ΑΕΠ.

Και, όπως δήλωσε ο Α.Γεωργιάδης, αυτός τήρησε με ευλάβεια την μνημονιακή υποχρέωση.

Σημασία δεν έχει τι απαιτούν οι επιχειρηματίες. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους.

Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τι κάνουν οι υπουργοί. Πράττουν το καθήκον τους ή υπακούουν στα κελεύσματα των επιχειρηματιών.

Και ο Α. Γεωργιάδης, με στοιχεία απέδειξε πως έπραξε το καθήκον του.

Για τον Α .Σαμαρά, τα «νέα στοιχεία» αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Οι συμμορίτες προσκόμισαν έγγραφο της Novartis του 2014, με το οποίο τον καλούσαν να γνωριστούν στο Νταβός.

Αλλά όπως δηλώνει ο πρώην πρωθυπουργός αυτός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός.

Επιπροσθέτως, εγείρεται ένα λογικό ερώτημα. Αφού τον δωροδόκησαν με την τροχήλατη βαλίτσα στο Μέγαρο Μαξίμου το 2013, γιατί να επιδιώκουν, εγγράφως, να τον γνωρίσουν το 2014;

Η αγωνία των σκευωρών να φέρουν νέα στοιχεία τους εξωθεί στην γελοιότητα.

Αλλά το πιο ωραίο και πιο εφιαλτικό, συγχρόνως, της προχθεσινής ημέρας το επιφύλασσε η ακρόαση από την επιτροπή του Β. Βενιζέλου.

Αυτός για μια ακόμα φορά «έκλεψε εκκλησία». 

 
Υποχρέωσε τον βουλευτή –φιλόσοφο του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Δουζίνα, να ομολογήσει πως τον Β. Βενιζέλο τον διώκουν για τις πολιτικές του θέσεις, καθώς δεν προέκυψαν «επιβαρυντικά» στοιχεία κατά την ανακριτική διαδικασία.

Μια φρικιαστική δήλωση που παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε άλλα καθεστώτα. Μια δήλωση που αγγίζει τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, αμφισβητώντας ευθέως το Κράτος Δικαίου.

Ισως αυτήν την κυνική ομολογία, καθώς δεν προέρχεται από κάποιον τυχάρπαστο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να την κάνουν προμετωπίδα στον αντιπολιτευτικό τους αγώνα.

Μόνον στα αυταρχικά καθεστώτα ποινικοποιείται η πολιτική διαφωνία. 

 
Μόνον στον ολοκληρωτισμό κάποιος διώκεται για τις απόψεις του, και μάλιστα αυτό δημοσιοποιείται ανερυθρίαστα.

Αυτοί οι τύποι δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.

Οι συμμορίτες δεν αντιλήφθηκαν πως με την ομολογημένη πολιτική δίωξη του Β. Βενιζέλου καταρρέει όλο το σκηνικό που έστησε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων.

Αποκαλύφθηκαν.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Β. Βενιζέλος δήλωσε, βγαίνοντας από την επιτροπή, πως «πέρασε πάρα πολύ καλά».

Να τον ξανακαλέσετε, σύντροφοι, να σας «ξαναγλεντήσει»!

Μέσα στο δύσοσμο κλίμα που δημιούργησε ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, Ιβάν, η ηγετική ομάδα του, ψάχνει απεγνωμένα, για μια ακόμα φορά, κάποιο γεγονός που θα αλλάξει την ατζέντα.

Και σίγουρα δεν μπορεί να το βρει στην Novartis, γιατί διασύρεται.

Του Σάκη Μουμτζή
liberal.gr

Πηγή