[ccpw id="136103"]

Ορισμένοι -όχι πολλοί ευτυχώς- πήραν τηλέφωνο στο γραφείο μου, δηλώνοντας φίλοι του ΠΑΟΚ και διαμαρτυρήθηκαν για την στάση μου έναντι του κ. Σαββίδη.


Τα βασικά τους επιχειρήματα ήταν τα εξής:

Α) Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν γίνει τέτοια επεισόδια και άρα είμαι μεροληπτικός διότι στα ανάλογα κατ´αυτούς του Ολυμπιακού δεν ήσκησα την ίδια κριτική.

Β) Με ενοχλεί που ο ΠΑΟΚ μια ομάδα της Θεσσαλονίκης παει να πάρει το Πρωτάθλημα και σπάει το μονοπώλιο των Αθηνών.

Γ) Έχω εμπάθεια με τον κ. Σαββίδη διότι έκανε τον ΠΑΟΚ υπολογίσιμη δύναμη κλπ

Αν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική θα ήθελα να τα απαντήσω με την σειρά:

Α) Πέρυσι η δικιά μου ομάδα -ο Παναθηναϊκός- έχασε βαθμούς και μια καλύτερη θέση στο Πρωτάθλημα από ανοησίες των δικών μας οπαδών.
Βγήκα αμέσως δημοσίως και υποστήριξα το δίκαιο της τιμωρίας της ομάδας μου. Το ίδιο έλεγα πάντα σε όλα τα ανάλογα περιστατικά. Αυτό αφορά στις συμπεριφορές και των Προέδρων όλων των ομάδων όπως και να λέγονται.
Αν έμπαινε με όπλο στο γήπεδο ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Μελισανίδης λοιπόν ή οποιοδήποτε άλλος θα έλεγα ακριβώς τα ίδια.
Δεν υποκρίνομαι φυσικά ότι δεν έχουν κάνει και άλλοι απαράδεκτα πράγματα στο παρελθόν, γί´αυτο το ποδόσφαιρο μας έχει απαξιωθεί, αλλά την Κυριακή έγινε αυτό που τουλάχιστον ενώπιον της κάμερας και ολόκληρου του λαού δεν είχε γίνει ποτέ.

Β) Όχι μόνον δεν θα με ενοχλούσε να πάρει ο ΠΑΟΚ το Πρωτάθλημα αλλά θα το πανηγύριζα κιόλας. Θεωρώ μάλιστα ότι φέτος ο ΠΑΟΚ είχε παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο, του άξιζε ο τίτλος και λυπούμαι που ένας ανόητος οπαδός με ένα ρολό μηχανής και η απαράδεκτη στάση του Προέδρου του, φαίνεται ότι θα του τον στερήσουν. Είναι πραγματικά κρίμα.

Αλλά αν οι φίλοι του ΠΑΟΚ θέλουν να βρουν έναν υπαίτιο, ας βρουν αυτόν που πέταξε το ρολό και οδήγησε και στα προχθεσινά νεύρα. Αυτός κατέστρεψε την ομάδα του και έθεσε και την όραση ενός ανθρώπου σε κίνδυνο.

Παιδιά μπάλα πάμε να δούμε, δεν πάμε στο μέτωπο.

Γ) Τον κ. Σαββιδη τον ξέρω αρκετά χρόνια. Όταν ήμουν Γραμματέας της Επιτροπής Αποδήμων Ελλήνων της Βουλής τον γνώρισα ως εκπρόσωπο του ΣΑΕ των Χωρών της πρώην ΕΣΣΔ.
Μου άρεσε ο πατριωτισμός του και με ενοχλούσαν σφόδρα όσοι τον έλεγαν «Ρώσο» επειδή δεν μιλούσε ελληνικά. Για μένα οι Πόντιοι που κράτησαν την ελληνικότητα τους σε εκείνες τις συνθήκες είναι ήρωες. Στην συνέχεια τον είδα πολλές φορές, πάντα θεσμικά και όταν έγινα Πρόεδρος της επιτροπής. Πολλές φορές δημοσίως τον υπερασπίστηκα.
Όμως το τελευταίο διάστημα ο κ. Σαββίδης αποφάσισε να συμμαχήσει με τους Συριζανέλ. Στις τηλεοπτικές άδειες, στα ΜΜΕ κλπ παίζει τον ρόλο του Τσίπρα.
Έφθασε να δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βγάζει μια εφημερίδα (Το Έθνος) που με υβρίζει από το το εξώφυλλο έως την τελευταία σελίδα.

Λυπούμαι αλλά για μένα πλέον ο κ. Σαββίδης είναι ένας κανονικός πολιτικός μου αντίπαλος. 

Όμως δεν ταυτίζω τον κ. Σαββιδη με τον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ θα μείνει και όταν ο κ. Σαββίδης θα έχει φύγει. Ο Παοκ έχει μια τεράστια ιστορία και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον πλην του λαού και της ιστορίας του.

Εγώ ειδικά λόγω του πατέρα μου που ήταν Παοκτσής έχω φθάσει στο παρελθόν να αγοράσω και να δωρίσω στη μνήμη του, 10 εισιτήρια διάρκειας του ΠΑΟΚ στους ακροατές του Γιώργου Συρίγου. Τον ΠΑΟΚ τον αγαπώ και τον σέβομαι.

Τέλος ελπίζω να φθάσουμε κάποτε στην Ελλάδα να έχουμε ένα τέτοιο Πρωτάθλημα που θα μπορώ στο γήπεδο να παίρνω μαζί μου τους γιούς μου, διότι τώρα η μητέρα τους δεν με αφήνει φοβούμενη τα επεισόδια. Μόνον τότε θα έχουμε καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και αυτό θα γίνει όταν οι κανόνες θα είναι από όλους σεβαστοί χωρίς εξαιρέσεις και όποιος Πρόεδρος, παράγοντας ή φίλαθλος τους παραβιάζει θα τιμωρείται και κανείς δεν θα τολμά να αμφισβητεί την ανάγκη να τηρούνται.

Εύχομαι το Πρωτάθλημα να ξεκινήσει γρήγορα και ο ΠΑΟΚ να μην πληρώσει βαρύ τίμημα για την λανθασμένη ενέργεια του Προέδρου του.

ΥΓ. 1. Συγχαρητήρια αξίζουν στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που προχθές τήρησαν απίστευτα υπεύθυνη στάση και δεν προχώρησαν σε επεισόδια. Αν σωθεί η ομάδα τους θα σωθεί από αυτούς. Και φυσικά σύμβολο πλέον για μένα ο αρχηγός της Ομάδος και το όχι του στον Πρόεδρο της ομάδας του, όταν του ζήτησε να πάρει την ομάδα και να φύγει. Θέλει μεγάλη γενναιότητα για να το κάνεις αυτό εκείνη την στιγμή. Μπράβο του.

2. Εννοείται ότι όλα όσα έχω πει για τον κ. Σαββίδη ισχύουν. Το ότι κάποιος έχει χρήματα δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Να κάνει όσες επενδύσεις θέλει, αλλά σεβόμενος τους νόμους και το Πολίτευμα.
Αν θέλει να χρησιμοποιήσει τον ΠΑΟΚ για πολιτικούς λόγους δεν πρέπει να του το επιτρέψουμε.
Και οι σχέσεις του με τον Τσίπρα και τον Καμμένο είναι απλά απαράδεκτες.

Δεν θα ρωτήσει ο ελληνικός λαός τον κ. Σαββίδη για το ποιον θα κάνει ή όχι Πρωθυπουργό, μήν τρελαθούμε κιόλας.

Άδωνις Γεωργιάδης

Πηγή