[ccpw id="136103"]

Στην δημοσκόπηση της Prorata στις 12/3/’18 για την «εφημερίδα των συντακτών» του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα στοιχείο που δείχνει το αδιέξοδο που οδηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση NOVARTIS.

Συγκεκριμένα: Ως προς τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής τo 36% πιστεύει ότι υπηρετεί τον στόχο της κάθαρσης, ενώ το 35% ότι πλήττει τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών. 
Στην ερώτηση μάλιστα «μεταξύ των δύο στόχων, εσείς ποιος πιστεύετε ότι είναι πιο σημαντικός», οι ερωτηθέντες απαντούν κατά 60% η κάθαρση και κατά 30% η προστασία των θεσμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, θα βρεθεί το επόμενο διάστημα να απολογείται στο 36% αν κουκουλώσει την υπόθεση, αποφασίζοντας πλειοψηφικά ότι η προανακριτική δεν έχει αρμοδιότητα επειδή τα ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ αδικήματα πολιτικών προσώπων έχουν παραγραφεί.

Θα επιβεβαιώσει ταυτόχρονα, όσους υποστήριξαν ότι το μόνο που ενδιέφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συκοφάντηση εμβληματικών πολιτικών προσωπικοτήτων και η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής, δικαιώνοντας το άλλο 35% της έρευνας, που (από την αρχή) υποστήριξε ότι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγεί η λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών.

Η ενοχή του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη στην κοινή γνώμη αφού όλα τα κόμματα έχουν δηλώσει ότι θέλουν η προανακριτική επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να μην αναλωθεί σε νομικές ερμηνείες σχετικά με την αρμοδιότητά της.

Άλλωστε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μας έχει παράσχει ήδη στην σχετική ομιλία του τις πληροφορίες που αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία την αρμοδιότητα της προανακριτικής επιτροπής να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση NOVARTIS, εξ ού και η ψήφος του υπέρ της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας.

Εδώ όμως αρχίζουν τα παράξενα που καλό είναι να τα πάρουμε με τη σειρά.

1. Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε στη Βουλή να διερευνηθεί η υπόθεση NOVARTIS μέχρι σήμερα και να περιλάβει και τον κο Κουρουμπλή που το δικαστικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το παν να απεμπλέξει, πρόταση που είναι προφανώς σωστή, δίκαια και εφαρμόσιμη.

2. Αν η πρόταση γινόταν δεκτή θα είχε ως αποτέλεσμα την διεύρυνση των πολιτικών προσώπων που θα εξεταζόταν η ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση με τους κκ Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη.

3. Με δεδομένο όμως εκ των προτέρων ότι η πρόταση της ΝΔ θα απορριπτόταν με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα αποδεικνυόταν ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπατούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εις το όνομα της κάθαρσης και της διαφάνειας. Θα ήταν τεράστιο πλήγμα στην πολιτική αξιοπιστία τους και ανεπίστροφα τα αποτελέσματα στην εκλογική τους φθορά.

4. Όμως τίποτα από αυτά δεν συνέβη επειδή ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ ψήφισαν άκυρο, ενώ ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων απείχαν από τη ψηφοφορία.

5. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο μεν κος Θεοδωράκης έκλεισε επίσκεψη στο Μαξίμου για να συζητήσουν με τον κο Τσίπρα την πρότασή του για ΣΕΑ επιχειρώντας ταυτόχρονα να παραδώσει μαθήματα θεσμικού και κοινοβουλευτικού ήθους, ενώ η κυρία Γεννηματά έσπευσε να διαβεβαιώσει και πάλι το πανελλήνιο ότι η ΔΗΣΥ είναι αταλάντευτα(!) υπέρ της προοδευτικής διακυβέρνησης!

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε φίλοι της «Μεταρρύθμισης» και οι άλλοι, κοινοβουλευτικό ήθος και προοδευτική διακυβέρνηση ταυτίζονται πια εντελώς με την αντιδεξιά παπαρολογία, με την ίση απόσταση ανάμεσα σε φίλους και εχθρούς της Δημοκρατίας, σε θύτες και θύματα του εμφυλιοπολεμικού διχασμού που έχουν βυθίσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλήξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμένος.

Είναι δε τόσο υποκριτική και συνάμα τόσο αφελής και αντιδημοκρατική αυτή η «αντιδεξιά» στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε κάποιον έμπειρο νομικό φίλο να προτείνει να συντονίσουμε τα ρολόγια μας στις εννιά αν η Νέα Δημοκρατία συμβαδίζει με την κανονική ώρα που είναι δέκα!

Το αντιδεξιό ενοχικό σύμπλεγμα των λεγόμενων «δημοκρατικών δυνάμεων» που καλλιεργήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου για εκλογικούς λόγους, σήμερα έχει μετατραπεί στο κυριότερο πολιτικό και εκλογικό στήριγμα του ΣΥΡΙΖΑ και της συνέχισης της καταστροφικής του διακυβέρνησης.

Αλλά η οπoιαδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει πια μόνο αποανάπτυξη, υπερφορολόγηση, οικονομική καταστροφή, διεθνή αναξιοπιστία του κράτους επιστροφή στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη.

Σημαίνει πρώτα απ’ όλα πλήγμα στο Δημοκρατικό μας πολίτευμα και κίνδυνο δημιουργίας αυταρχικού καθεστώτος με κοινοβουλευτικό μανδύα σε μία περίοδο ιδιαίτερα επικίνδυνων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Φυσικά δεν πρόκειται να αναζητήσουμε ευθύνες ούτε από το ΚΚΕ αφού αυτό το κόμμα είναι από θέση αρχών υπέρ της κατάργησης του δημοκρατικού πολιτεύματος, ούτε από τον Λεβέντη που είναι απλά ένας αδίστακτος τυχοδιώκτης, γέννημα ενός αξιακά απορυθμισμένου κοινωνικού σώματος.

Αλλά με τη Φώφη και τον Σταυράκη αν δεν κάνουμε λάθος αλλάζει το πράμα.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε ρε αντιδεξιά ρεντίκολα; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε ρε ντιλετάντες του…. Διαφωτισμού;

Θεόδωρος Ζαρέτος
Μεταρρύθμιση

Πηγή