[ccpw id="136103"]

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr

Εξοργίζει πλέον η αναξιοπρεπής στάση του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο έχοντας λόγω κραυγαλέας και σίγουρα επικίνδυνης άγνοιας στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων, έχει εμφανώς παρεξηγήσει το τι σημαίνουν «χαμηλοί τόνοι» και το εξισώνει με επίδειξη συμπεριφοράς που εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Ακόμα κι αν οι αναφορές ότι σε λίγο επιστρέφουν που βγήκαν πριν από λίγα λεπτά από τον φρέσκο αναπληρωτή ΥΠΕΘΑ ισχύουν και επαληθευθούν, πάλι ΔΕΝ αλλάζει η ουσία.
Κι ενώ αυτοί νομίζουν ότι εκπροσωπούν μια «ήρεμη δύναμη σταθερότητας», έχοντας πέσει θύματα είτε των στερεοτύπων και της ανικανότητάς τους, είτε απλά της ελληνικής θεσμικής ανεπάρκειας, λίγη ώρα μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, οι Τούρκοι τους «παίζουν» μαεστρικά, διαρρέοντας στα απολύτως ελεγχόμενα – όπως σε όλα τα καλά ολοκληρωτικά καθεστώτα – ότι οι δυο Έλληνες θα αντιμετωπίσουν και την κατηγορία της ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ!
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης και στην πιο τραγική του εμφάνιση από την ανάληψη των καθηκόντων του, εμφανίστηκε να θεωρεί το περιστατικό ήσσονος σημασίας, τον δε χειρισμό της τουρκικής πλευράς -που εκθέτει εξόφθαλμα την ελληνική- ότι ακολουθεί την πεπατημένη!
«Είναι απολύτως τυπικό το όλο θέμα», τόλμησε να πει… δίνοντας συνέχεια στη λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης από την πρώτη στιγμή που οδήγησε στη σαφέστατα πολιτικά υπαγορευμένη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Κι όσο εμείς επιδεικνύουμε αυτή τη συμπεριφορά, τόσο οι Τούρκοι φροντίζουν να μας εκθέτουν. Διότι δεν εκτίθεται ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα του χαβαλέ στο Μαξίμου, η χώρα εκτίθεται.
Να του υπενθυμίζουμε λοιπόν του κυρίου Τζανακόπουλου, ότι στα χέρια της Ελλάδας βρέθηκε ο δολοφόνος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο Χαλίλ Ιμπραήλ, παραδόθηκε στους Τούρκους χωρίς… τυπικές διαδικασίες νομικού χαρακτήρα.
Παραδίθηκε με εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή και με υπουργό Εθνικής Άμυνας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (σ.σ. αλήθεια είναι οι φήμες που τον θέλουν να ορέγεται ξανά τον θώκο, ο κύριος… «δεν παρήγγειλα – δεν παρέλαβα»;),
Για να μην μπερδεύονται και από τη Νέα Δημοκρατίας και τύχει να θεωρήσουν ότι υπάρχουν «καλοί και κακοί». Και μόνο λοιπόν με βάση αυτό το προηγούμενο, Τζανακόπουλε, η ελληνική πλευρά θα έπρεπε να θεωρεί κάτι εντελώς διαφορετικό ως «τυπικό και συνηθισμένο». Διότι η κοροϊδία του ελληνικού λαού έχει ξεφύγει.
Κι αν οι κυβερνητικοί δεν θέλουν να συλλογιστούν το προηγούμενο με τον αείμνηστο Ηλιάκη και επιλέγουν να περιορίσουν τοπικά τα… συγκρίσιμα μεγέθη, ας ζητήσουν να ενημερωθούν για το τι συνέβαινε σε τέτοια περιστατικά και από τις δυο πλευρές, μπας και καταλάβουν την ποιοτική διαφοροποίηση.
Το πιθανότερο είναι ότι την κατανοούν απολύτως, αλλά υποκριτικά προσποιούνται ότι δεν τρέχει και τίποτα επειδή δεν φρόντισαν να έχουν στα χέρια τους όσα θα ήθελαν να έχουν για να μπορούν να είναι τουλάχιστον πιο σοβαροί, ώστε να μην εκτίθενται.
Ας πρόσεχαν και αυτοί και οι προηγούμενοι και οι… παραπροηγούμενοι, διότι το έγκλημα σε βάρος της χώρας πάει πολύ πίσω και είναι μάλιστα έτοιμοι να προσθέσουν κι άλλα λιθαράκια στο γκρέμισμα της χώρας.
Το να αναφέρει ανερυθρίαστα την τηλεφωνική επαφή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ «με τον Τούρκο Ομόλογό του κύριο Άκαρ» και ότι είναι θέμα κίνησης των τυπικών νομικών διαδικασιών στην Τουρκία, είναι τουλάχιστον γελοίο. Τραγικά γελοίο.
Η δε προσωπική και συλλογική τους ανεπάρκεια αποκαλύπτεται από την αμέσως επόμενη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου: «αναμένουμε τη σύντομη επιστροφή των δύο Ελλήνων στη χώρα μας», είπε. Δηλαδή χρησιμοποιούν τόσο «δουλική» ρητορική, ούτε καν τυπική – ψυχρή, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει μετά βεβαιότητας την επιστροφή τους;
Αλήθεια δεν αντιλαμβάνονται το πώς η τουρκική συμπεριφορά έχει παραβιάσει ήδη κατάφωρα τα διμερή στρατιωτικά ειωθότα στην περιοχή του Έβρου και τους άγραφους κανόνες που ίσχυαν τόσα χρόνια διασφαλίζοντας ηρεμία ακόμα και σε δύσκολες περιόδους έντασης; Ας τους το εξηγήσει κανείς διότι έρχονται χειρότερα.
Θα πρέπει να κατανοήσουν στο Μαξίμου, αλλά και η αντιπολίτευση που έχει μαζεμένους ένα κάρο αποστράτους που ασχολούνται με συνδικαλιστικά θέματα και όχι με την εθνική ασφάλεια, ότι επόμενο βήμα των Τούρκων είναι να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δουλική συμπεριφορά της ελληνικής πλευράς και θα προσπαθήσει να επιβάλει ένα νέο καθεστώς στην συνοριογραμμή του Έβρου.
Με την εικόνα που έχουν παρουσιάσει μάλιστα, δεν θα θεωρούσαμε διόλου απίθανα να διατάξουν τρομοκρατημένοι τον περιορισμό στιε απολύτως απαραίτητες των περιπολιών στην περιοχή, για να μην έχουμε επανάληψη του περιστατικού. Διότι με την τόσο ερασιτεχνική εικόνα που έχουν δείξει στη διαχείριση της υπόθεσης, μοιάζουν έτοιμοι να κάνουν και τεμενάδες, αρκεί να πάρουν τους δυο στρατιωτικούς πίσω.
Θα μάθουμε ποτέ αν μας διαμήνυσαν ότι θα μας τους επιστρέψουν (σ.σ. αφού πρώτα μας διασύρουν με κάθε δυνατό τρόπο, όπως δείχνουν τα περί… κατασκοπείας), αλλά και μας απείλησαν ότι εάν επαναληφθεί η στάση τους θα είναι πολύ διαφορετική;
Με απλά λόγια και για να το κλείσουμε. Η εικόνα της ελληνικής πλευράς είναι για μια ακόμη πλευρά αποκαρδιωτική. Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι τόσα μορφωμένα στα καλύτερα πανεπιστήμια με χρήματα της χώρας στελέχη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν έχει ένα επισημάνει το που οδηγεί αυτή η εικόνα που εκπέμπει η Ελλάδα διεθνώς. Όμως, μάλλον ισχύει το σύνηθες: Ότι δεν μιλάνε και απλώς σκύβουν το κεφάλι και εκτελούν οποιαδήποτε εντολή λάβουν, χωρίς να τους επισημάνουν τα αυτονόητα.
Να σας πούμε τι θα μας απαντήσουν: Θα μας καταλογίσουν ότι ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν χαμηλά το θέμα, εμείς οι «έξαλλοι» κάνουμε φασαρία… Η απάντησή μας είναι, ότι εάν ήμασταν Τούρκοι το ίδιο θα κάναμε. Κι ευτυχώς έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα να μπορούμε να γράφουμε αυτό που βλέπουμε.
Κι όσο περνάει η ώρα αποδεικνύεται ότι δεν φωνάζουμε άδικα. Τα περί κατασκοπείας αποδεικνύουν την ελεγχόμενη κλιμάκωση από τουρκικής πλευράς και μόνο οι υπεύθυνοι αυτής της χώρας δείχνουν να μην παίρνουν χαμπάρι, με τους δυο στρατιωτικούς να μένουν αιχμάλωτοι εν καιρώ ειρήνης…

Πηγή