Η τέταρτη αξιολόγηση δεν είναι σαν την τρίτη. Οι θεσμοί τρίζουν δόντια.

Αιτία το “κινούμενο χαλί” κάτω από τα πόδια του χρήσιμου Τσίπρα.

Τα “χάδια” στον ΣΥΡΙΖΑ, από τους Ευρωπαίους, (τα χορτάσαμε… όσο οι Γερμανοί είχαν τα δικά τους και τις προσωπικές τους σκασίλες) καταγράφουν ήδη ημερομηνίες λήξης μαζί με την τέταρτη αξιολόγηση.

Η “μυρωδιά” των εκλογών, με πρόσχημα το Σκοπιανό ή τα Ίμια επιταχύνει και την ανάγκη να τρέξουν… (ως υποχρεώσεις) τα μέτρα του 2019 (τα οποία ασφαλώς και θα υπογράψει ο χρήσιμος Αλέξης Τσίπρας από τον Ιούνιο του 2018).

Αυτός είναι και ο λόγος του νέου “προσυμφώνου”, για μείωση (από τώρα) του αφορολόγητου στα 5.700 ευρώ. Ταυτόχρονα με το ήδη υπογεγραμμένο “προσύμφωνο” κουρέματος των συντάξεων τον Ιανουάριο του 2019.

Το “τραπέζι” πάνω στο οποίο θα υπογραφεί η τελευταία αξιολόγηση θα είναι η μείωση του αφορολόγητου που έχει ήδη “προσυμφωνήσει” ο χρήσιμος Τσίπρας (πριν τον χάσουν οι δανειστές από τα πράγματα…).

Το μειωμένο αφορολόγητο (που θα κόψει από 1 έως 2 μηνιάτικα στους μισθωτούς και θα αφανίσει επαγγελματίες, και νέους επιχειρηματίες) και το κούρεμα των συντάξεων χρησιμοποιούν οι δανειστές ως θεμέλιο λίθο οικοδόμησης πλεονασμάτων και όχι την μπουρδολογία ΣΥΡΙΖΑ με τα δήθεν ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης έξω από το μνημόνια.

Γι’ αυτό και η Τρόικα γελάει, κάτω από τα μουστάκια της, στα περί καθαρής εξόδου… για τους ιθαγενείς, που πληρώνουν το ενοίκιο των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, στο Κολωνάκι, επειδή είναι πλούσιοι και όχι χλεμπάγια… να μένουν στη Μάνδρα με πλημμυροπαθείς …

Οι δανειστές θέλουν τα λεφτά τους πίσω και θα τα πάρουν. Δεν πρόκειται να αφήσουν τον Τσίπρα σε χλωρό κλαρί. Δεν θα του δώσουν άνεση να παραστήσει τον ήρωα της μνημονιακής ή της μεταμνημονιακής εποχής.

Οι δανειστές ,της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχουν λόγο να παρακολουθούν τους Αμερικανούς που πηγαίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ “μια στο καρφί και μια στο πέταλο…” επειδή τον χρειάζονται στο Σκοπιανό και στις άλλες κινήσεις τους στα Βαλκάνια.

Οι θεσμοί με “σεφ” τους Τροικανούς θα μας “τηγανίσουν” πριν βγούμε από το μνημόνιο. Και (περιέργως) ο σύντροφος υπουργός Τσακαλώτος δείχνει να το καταλαβαίνει. Και μάλιστα πολύ καλά, όπως και ο Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μοιάζει δε, ο Ευκλείδης, να είναι έτοιμος να βάλει και φωνές στο Μαξίμου αν χρειαστεί. Όχι βέβαια γιατί τον πονάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά για να αποφύγει την παγίδα να ζήσει την υπουργική γοητεία… του συντρόφου του Για(ν)νη Βαρουφάκη.

Απόδειξη το Ελληνικό. Μέσα σε ένα 24ωρο πέρασε στο “χρονοντούλαπο της ιστορίας” τους δασολόγους, τους αρχαιολόγους και κάποιους ξεχασμένους στο 2015 που νόμιζαν πως η Ελλάδα απέκτησε αριστερή κυβέρνηση και δικαιώθηκε ο εμφύλιος…

Εάν το νομικό καθεστώς στο Ελληνικό δεν άνοιγε διάπλατα τους δρόμους για να χωρέσει η επένδυση, η Τρόικα δεν θα είχε βγάλει εισιτήρια για την Αθήνα στο χθεσινό ραντεβού με τους συντρόφους-υπουργούς. Ήρθαν μεν αλλά μας πάγωσαν τη δόση των 5,7 δισ. για να γαϊδουροδέσουν…

Το ίδιο ακριβώς θα γίνει με τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ, τη ΔΕΠΑ, τον ΔΕΣΜΗΕ και οτιδήποτε ανήκει στην ενέργεια.

Οι αριστερές μπαρούφες για τον ρόλο του κράτους στην ενέργεια, που το 2015 και 2016 είχαν αναλάβει να λένε οι σύντροφοι Λαφαζάνης και Σκουρλέτης και παρέδωσαν στον μόνιμο κομισάριο Ενέργειας (και μετά τον ανασχηματισμό) Γ. Σταθάκη, είναι για περιορισμένη εσωτερική κατανάλωση.

Ο Σταθάκης θα παριστάνει τον δύσκολο και τον εναλλακτικό…, και οι Πιτσιόρλας και Τσακαλώτος (για να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά) θα πουλάνε τη ΔΕΗ και οτιδήποτε άλλο στην ενέργεια έχει στο συνθετικό του τα αρχικά ΔΕΗ…

Το κράτος θα πουληθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, με μνημονιακές αποφάσεις που θα μεταβιβάσει στην (πολυετή) Εποπτεία. Και αυτή θα είναι η μοναδική αριστερή “προσφορά” στην οικονομία. 

Ως μαύρη ιστορία ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα θα μείνει η μετατροπή της δουλειάς σε δουλεμπόριο. 
Της σύνταξης σε επαιτεία. 
Της ανεργίας σε ανίατη παθογένεια. 
Και της μισθοδοσίας, κάτω από τα 300 ευρώ (από το 2019), για τους 800.000 εργάτες και υπαλλήλους του τετραήμερου ή του τετράωρου.

Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Πηγή

Share.