Ζούμε την εποχή των συνωμοσιών.

Ούτως ή άλλως οι Έλληνες γοητεύονται από θεωρίες που δύσκολα αποδεικνύονται, αρκεί η συνταγή να περιέχει ολίγον από Εβραίους, μια πρέζα Σόρος, δύο κουταλιές ανάμειξη FBI και λοιπών αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και το ελαφρύ γεύμα είναι έτοιμο.

Αν μάλιστα ανακατέψεις και μικρές δόσεις αλήθειας, το ψέμα είναι πιθανό να γίνει πιο εύπεπτο και σίγουρα θα είναι πιο πιστευτό.

Θα μου πείτε, δεν είναι σκάνδαλο η υπόθεση Νοβάρτις; Η υπόθεση είναι υπαρκτή, ακόμη και ο Βενιζέλος το παραδέχθηκε.

Το σίγουρο είναι πως το σκάνδαλο αφορά μαύρα ταμεία με χρήματα που διοχετεύονταν στους γιατρούς που συνταγογραφούσαν φάρμακα της Novartis.

Υπάρχουν στοιχεία επαρκή για να σέρνονται στην προανακριτική πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί ή μήπως πρόκειται για εκστρατεία λάσπης;

Πολλοί σκέφτονται: Με δεδομένο ότι στο παρελθόν υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος στην υγεία, τι είμαστε, τίποτα σανοφάγοι να μην καταλαβαίνουμε ότι τα έπιασαν και οι πολιτικοί; Και επειδή είναι σίγουρο ότι έπεσαν μίζες, οι Έλληνες πολιτικοί είναι τίποτα αδιάφθοροι και δεν τα έπιασαν;

Πιστεύετε ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια για να πειστούν οι πολίτες που νιώθουν απογοητευμένοι από το παλαιό πολιτικό σύστημα ότι το υστέρημά τους, το δημόσιο χρήμα που χάθηκε δηλαδή, μπορεί και να κατέληξε στις τσέπες διεφθαρμένων πολιτικών;

Λέει η αντιπολίτευση –πλην ΧΑ- ότι στη συζήτηση για τη σύσταση προανακριτικής στη Βουλή οι κατηγορούμενοι με τα επιχειρήματά τους καταναυμάχησαν τους ΣΥΡΙΖΑίους. Και λοιπόν;

Η δουλειά έγινε, οι 10 «ύποπτοι» παραπέμφθηκαν σε προανακριτική και τώρα θα πρέπει να αποδείξουν την αθωότητά τους ενώ υφίστανται τον διασυρμό και την καχυποψία ότι μπορεί και να τα άρπαξαν.

Προφανώς ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν υπήρξαν πολιτικοί πο δωροδοκήθηκαν. 

Όμως η δημοκρατία λειτουργεί με αποδείξεις και τεκμήρια, όχι με φήμες και πληροφορίες που διοχετεύουν άγνωστοι στην αγορά.

Τι σημασία έχει ότι κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ότι πρόκειται για πολιτικά κατευθυνόμενη μαζική απαγγελία κατηγοριών για δωροληψία, απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που δεν συνοδεύεται από ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία;

Δείτε τη συζήτηση στη Βουλή:

Αποκαλύφθηκαν ενδείξεις ποδηγέτησης της δικαιοσύνης με 25 τηλεφωνήματα την ημέρα ανάμεσα στον υπουργό και την εισαγγελέα. Ήταν νόμιμες οι συνομιλίες, είπαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι.

Δολοπλοκίες με τους κουκουλοφόρους τους οποίους κατέστησαν μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος όταν ο Βενιζέλος ρώτησε γιατί δεν είχε εγκρίνει ο Άρειος Πάγος το καθεστώς προστασίας.

Στο σύνολό τους, αντί να μιλάνε για το κατηγορητήριο, οι υπουργοί απολογούνταν για τους χειρισμούς τους.

Όταν με αποδείξεις αποκαλυπτόταν ότι οι ανώνυμες καταθέσεις που δήθεν καίνε πολιτικούς της αντιπολίτευσης είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ προτού γίνουν(!) στα εισαγγελικά γραφεία που υποτίθεται ότι δόθηκαν, ακολουθούσε σιωπή…

Ποια ήταν η γραμμή άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ όταν οι 10… ύποπτοι, με τα επιχειρήματά τους, κατέρριπταν το κατηγορητήριο;

Ήταν η κραυγή «το παραχέσατε» του παγκοσμίως αγνώστου ΣΥΡΙΖΑίου βουλευτή Βοιωτίας που γελοιοποιήθηκε κραυγάζοντας και έσπευσε να εξαφανιστεί πίσω στην τρύπα του…

Τα ντοκουμέντα δεν έχουν σημασία, αυτό που μετράει είναι οι κατηγορίες να αφορούν πολιτικούς αντιπάλους.

Ένας ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής δεν είχε την τσίπα να σηκωθεί και να πει «τι κάνουμε εδώ;» και να αντισταθεί στις τακτικές που θυμίζουν Μακαρθισμό. 

Θα έλεγα ότι πρόκειται για μεθόδους… σταλινικές, όμως η παρούσα κυβέρνηση φαίνεται ότι περισσότερο εμπνέεται από τις ΗΠΑ παρά απ’ οποιονδήποτε άλλο.

Πώς θα καταλάβουν την εξουσία;

Πώς θα καταφέρουν να γίνουν καθεστώς; 

Τρομοκρατώντας και εξουδετερώνοντας τους βασικούς πολιτικούς τους αντιπάλους οι οποίοι θα πρέπει να διαθέσουν χρόνο, ενέργεια και χρήμα για να αποδείξουν ότι είναι αθώοι.

Ο Βενιζέλος μας ξεφτιλίζει για τα χάλια μας στην οικονομία; Βάλε μια κατάθεση που να λέει ότι κάποιος έμαθε από κάποιον τρίτο ότι η Νοβάρτις προόριζε λεφτά για τον άνθρωπο που η πιάτσα ξέρει ότι είναι ταμίας του Βενιζέλου… Τρέχα γύρευε δηλαδή…

Μας κάνει τη ζωή δύσκολη ο Στουρνάρας που δεν λέει να καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει τη χώρα απ’ τα μνημόνια; Βάλε κάποιον να καταθέσει ότι η γυναίκα του έπαιρνε δουλειές απ’ τη Νοβάρτις, άρα αυτές οι αμοιβές είναι έμμεσο λάδωμα.

Τολμάει ο Άδωνις να τσιρίζει εναντίον μας απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και στο τουίτερ; Βάλε να πουν ότι ξέρουν πως μιζώθηκε με δύο εκατομμύρια ευρώ και άστον να τρέχει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

Μάγκεψε ο Σαμαράς και ξεσηκώνει το πόπολο για τη Μακεδονία; Ε, γι’ αυτόν θα πούμε ότι τα πιανε μέσα στο Μαξίμου παίρνοντας μετρητά που του μετέφεραν με βαλίτσες.

Ακόμη και τον Πικραμμένο έπιασαν στο στόμα τους οι θεομπαίχτες. Τον άνθρωπο που έμεινε πρωθυπουργός για 35 ημέρες μέχρι να γίνουν εκλογές, τον κατηγόρησαν ότι πήρε μίζα €100.000 για να πληρώσει λέει το κράτος λεφτά που χρωστούσε στη Νοβάρτις, όμως το δημόσιο επί Πικραμμένου δεν πλήρωσε ένα ευρώ στις φαρμακοβιομηχανίες… Δεν πειράζει, σου λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι, άστον να τρέχει, αυτός δεν ήταν που λέγανε ότι θα γίνει υπουργός του Μητσοτάκη; Και είναι τόσο αδίστακτοι και αποφασισμένοι, που αφού έκαναν έναν άνθρωπο με βίο διάφανο να λυγίσει και σχεδόν να καταρρεύσει, γελούσαν χλευαστικά μπροστά του!

Αυτός είναι ο Μακαρθισμός του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι εχθροί της κυβέρνησης κατηγορούνται σαν διεφθαρμένοι και σύρονται σε δίκες για να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Σε μια χώρα κατεστραμμένη οικονομικά, είναι δύσκολο λέτε να πειστούν οι πολίτες ότι η απάντηση στο ερώτημα πού πήγαν τα λεφτά είναι ότι τα λεφτά χάθηκαν στις τσέπες εκείνων που άσκησαν εξουσία τα προηγούμενα χρόνια.

Άντε λοιπόν να αποδείξετε την αθωότητά σας, λέει ο κ. Τσίπρας και εγκαλεί τους πολιτικούς αντιπάλους που διασύρει επειδή δεν αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο.

Και στο μεταξύ, οι… ντελιβεράδες της Τρόικας και των Ηνωμένων Πολιτειών κάνουν τις δουλειές που έχουν αναλάβει από το διεθνή παράγοντα, θεωρώντας ότι αν κάνουν τα χατήρια των ξένων θα μπορέσουν να κρατηθούν στην εξουσία…

Η Μέρκελ ξεβράκωσε τη δήθεν διαπραγμάτευση Τσίπρα-Κοτζιά δηλώνοντας ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να συναινέσει στη λύση του Σκοπιανού και ότι το όνομα της πΓΔΜ είναι δήθεν δικό μας πρόβλημα, όχι των Σκοπιανών! Ούτε κουβέντα απ’ τον σκληροτράχηλο διαπραγματευτή που έγινε μάγκας φωνάζοντας «go back madame Merkel» όταν η καγκελάριος αποκάλεσε 10 φορές τα Σκόπια Μακεδονία… Για τέτοια διαπραγμάτευση μιλάμε.

Στο μεταξύ, ποιος μπορεί να μιλήσει; Ο Βενιζέλος που έχει να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη λάσπη; Ο Σαμαράς που πρέπει να αποκαταστήσει την υστεροφημία του; Ο Στουρνάρας που τον χτύπησαν για να ακυρώσουν τις πολιτικές φιλοδοξίες του; Ποια ΝΔ να αντιπολιτευθεί αφού ο βασικός αντιΣΥΡΙΖΑίος πρέπει να αμύνεται στις κατηγορίες ότι πήρε δύο εκατομμύρια για τα φάρμακα της Νοβάρτις;

Δεν τους νοιάζει η χώρα τους, ούτε το τι θα αφήσουν πίσω τους. 

Να μείνουν στις θέσεις τους θέλουν, για να απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας όσο περισσότερο μπορούν ενώ παράλληλα δημιουργούν τις συνθήκες για να επανέλθουν.

Και για να είναι έτοιμοι να κάνουν εκλογές όποια στιγμή θεωρήσουν ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή γι’ αυτούς, προσπαθούν να βάλουν σε ομηρία τους πολιτικούς εχθρούς τους.

Στο μεταξύ, τους δύο μήνες που θα τρέχει η προανακριτική, ετοιμάζονται να κλείσουν όπως-όπως το Σκοπιανό και το Αλβανικό, ενώ δημιουργούν δυσμενή προηγούμενα και γα τα ελληνοτουρκικά…

Μάκης Πολλάτος
protothema

Πηγή

Share.