Όσα είπε στη Βουλή ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός για τους κινδύνους πριν έξι χρόνια

Ψεύδη και συκοφαντίες χαρακτήρισε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμένος, τα περί εμπλοκής του στο σκάνδαλο της Novartis, ενώ ταυτόχρονα περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση του 2012, όταν κλήθηκε να αναλάβει την υπηρεσιακή κυβέρνηση και λίγο έλειψε να αποκαλύψει όσα γίνονταν σε κρίσιμες ώρες πίσω από τις κλειστές πόρτες.

«Από τη μελέτη της υποθέσεως είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστηρηματικές κατηγορίες δεν αρκούν για να σπιλώσουν βάναυσα την προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Ειλικρινά, θα περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου», είπε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε πως «η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει προβλήματα πολύ σοβαρά, και έκτακτα».

«Κρατήσαμε όρθια τη χώρα», επεσήμανε και είπε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση εκείνης της εποχής δεν άφησε τη χώρα να χρεοκοπήσει.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά», είπε και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μεγάλες καθημερινές αναλήψεις από τις τράπεζες, αλλά και για τον κίνδυνο «μπλακ άουτ».

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «τεταμένες σχέσεις με δανειστές, κίνδυνο μπλακ άουτ στη χώρα, τεράστιες αναλήψεις καθημερινώς από τα ATM, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» και κάπου εκεί σταμάτησε για να μην αποκαλύψει όσα δραματικά συνέβαιναν εκείνη την περίοδο.

. .

..

. . . ..

loading…

loading…



Πηγή

Share.